Eυθυμιάδης: “Στόχος μας, να αναδείξουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές”

Ο Υπεύθυνος της “κυανόλευκης” ποδοσφαιρικής Ακαδημίας μιλά για την επανεκκίνηση σε αυτό το επίπεδο και τον απώτερο στόχο…

Ακαδημία, Ποδόσφαιρο

Aφού πέρασε τη μεγάλη τρικυμία, η ακαδημία άνοιξε ξανά τις πόρτες της. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να σταθεί ξανά και πλέον, το επίπεδο είναι καλό και η βάση υγιής. Ο σύλλογος αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο λόγω του brand name που έχει και της κατηγορίας που αγωνίζεται (Super League 2).

Ετησίως εισέρχονται 150 με 160 παιδιά. Οι προπονητές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, την υπακοή, τον σεβασμό και την εκμάθηση των βασικών αρχών του αθλήματος. Το σημαντικότερο μάθημα που δίνουν στα παιδιά είναι ότι τους ξεκαθαρίζουν ότι μπορεί και να μην γίνουν ποτέ επαγγελματίες ή ακόμη, και να μην παίξουν ποδόσφαιρο. Σημασία έχει να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Στόχος του Γηραιού είναι τα επόμενα χρόνια η ομάδα να αποτελείται από παιδιά που μεγάλωσαν στα σπλάχνα του, ξέρουν την ιστορία και τιμούν τη φανέλα αυτή. «Θα προτιμάμε να έχουμε παιδιά δικά μας που θα έχουμε επιλέξει να τα δημιουργήσουμε εμείς. Να μην έρχονται από άλλες ομάδες. Θέλουμε να χτίσουμε ομάδα με παιδιά που έμαθαν από εμάς και τα ξέρουμε. Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα παιδιά μας όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα» όπως μας τόνισε ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Ηλίας Ευθυμιάδης.

iraklis-academy-1.jpg

Πηγή: Εφημ. Metrosport

Σχετικά Άρθρα

K17: Δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πρόκριση στους “8” (vid+pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top