“Η γιορτή του Συλλόγου μας βρίσκει σε μία μεγάλη επανεκκίνηση”

Τα πλάνα του Αντρέι Κράβαρικ για τον αυριανό βολεϊκό Ημίθεο.

Βόλει, Ηρακλής

Η συνέντευξη του Αντρέι Κράβαρικ στο sdna.gr:

«Χαίρομαι που σε αυτή τη γιορτή βρίσκομαι στο σύλλογο με μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όχι με πολύ καλά νέα, καθώς ο Ηρακλής αποφάσισε να ξεκινήσει από τις τελευταίες κατηγορίες και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο. Εύχομαι όμως, όπως τώρα γιορτάζει ο σύλλογος, όταν θα τελειώνει η αγωνιστική χρονιά, που θα τελειώσει το πρωτάθλημα, να γιορτάζουμε τις ανόδους των ομάδων ανδρών και γυναικών. Η προσπάθεια είχε ήδη ξεκινήσει πριν μου γίνει η πρόταση. Θέλουμε πολύ να συνεχίσει ο Ηρακλής στην ανώτερη κατηγορία, αλλά δυστυχώς με την κατάσταση που υπήρχε στο σύλλογο δε θα αντέχαμε οικονομικά κι έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει το τμήμα από το μηδέν.

Όλη την καριέρα μου την έκανα στον Ηρακλή και χαίρομαι που ξαναγύρισα σε αυτό το σύλλογο με μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Θα ήθελα πολύ να ξαναφτάσουμε στην ανώτερη κατηγορία. Αρχίσαμε έτσι να δουλεύουμε από τον Μάιο, ξεκινώντας πρώτα από τα αναπτυξιακά τμήματα, γιατί χωρίς τα παιδιά δεν θα υπάρχει μέλλον. Δίνουμε προσοχή στα παιδιά. Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά μας λείπουν να κάνουμε κάποιες μεταγραφές αθλητών που ήταν στον προηγούμενο σύλλογο. Αυτό θα γίνει σύντομα και πρέπει να πετύχουμε αυτή την ανάπτυξη. Είναι το πρώτο και το βασικό πράγμα και το δεύτερο είναι ότι χωρίς οικονομική στήριξη δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα σωματείο και να έχει και επιτυχίες αυτό το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει εμείς.

Αυτό που πρέπει να φτιαχτεί στον Ηρακλή είναι η οικονομική κατάσταση και να βρούμε χορηγούς. Να στηρίζει ο κόσμος την ομάδα, γιατί χωρίς καλά οικονομικά δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό».

«Ήταν μια σκέψη των προπονητών και στο τμήμα ανδρών και στο τμήμα γυναικών, ότι αν θέλουμε να πετύχουμε θέλουμε εμπειρία από παίκτες που έχουν το επίπεδο να κάνουν νίκες και να ανεβάσουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Αν ανέβει η ομάδα, πρέπει να είναι έτοιμη για τη μεγάλη κατηγορία.

Είχα μείνει και μία χρονιά ως προπονητής στον Ηρακλή, αλλά ήταν δύσκολη χρονιά, καθώς σωθήκαμε τότε μεν, αλλά πέσαμε διοικητικά. Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ήθελα πάντα να έχω ένα μέρος σε αυτή την ομάδα. Είναι αξέχαστα όσα έχουμε κάνει. Είμαι χαρούμενος που ήρθε αυτή η πρόταση, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις των παραγόντων και του προπονητικού  τιμ και γι’ αυτό πιστεύω ότι η ομάδα θα λειτουργήσει καλά, αλλά θέλει πάρα πολύ υπομονή από όλους μας και από τον κόσμο. Είμαστε τώρα στην τελευταία κατηγορία και θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά».

«Να σκεφτόμαστε θετικά και να βλέπουμε προς το μέλλον».

Ο Αντρέι Κράβαρικ παραμένει μέλος της ομοσπονδίας βόλεϊ της Σλοβακίας και όπως λέει ακόμη στην Ευρώπη ρωτούν για τον Ηρακλή.

«Μόνο χαρές έχω πάρει από τον Ηρακλή, αν και υπήρξαν πράγματα που μας πλήγωσαν καθώς είχαμε τόσες ευκαιρίες για να πάρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και δεν το πήραμε. Οι πληγές αυτές όμως δεν είναι τόσο άσχημες, ούτε πολλές, οι περισσότερες είναι χαρές για το σύλλογο, τους παίκτες, τον κόσμο, για όλη την Ελλάδα, γιατί παρουσιάσαμε έργο όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Έχει φτιάξει όνομα η ομάδα στην Ευρώπη αν και τώρα είμαστε εκεί που είμαστε.  Είμαι ακόμη μέλος της ομοσπονδίας της Σλοβακίας και βρίσκομαι σε διεθνείς διοργανώσεις και μιλάω με παράγοντες και όλοι με ρωτούν πότε θα παίξει ξανά ο Ηρακλής σε αυτό το επίπεδο και εγώ λέω αργά η γρήγορα θα φτάσει εκεί που ήταν.

Ελπίζω ότι αυτές οι μεγάλες χαρές θα συνεχίσουν. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να βλέπουμε προς το μέλλον  για τα καλύτερα πράγματα και αν τα κυνηγάς η τύχη θα είναι κοντά σου».

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Συγχαρητήρια την ομάδα βόλεϊ γυναικών για την πανάξια άνοδο!”

Ερασιτέχνης

Back to Top