Αλλάζει το μισό ρόστερ, με Ρουτκάουσκας, Πολυτάρχου, Γουντς και Μιλόσεβιτς!

Διπλές ενισχύσεις στο «2» και στο «5» για τον Ηρακλή, που στοχεύει στην απόλυτη αλλαγή αγωνιστικού προσώπου.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η επιλογή τεχνικής και διοικητικής ηγεσίας του Ηρακλή είναι να ενισχυθεί δομικά η ομάδα και να αλλάξει ο σχεδιασμός αντικατάστασης του ξένου σούτινγκ γκαρντ από ένα ξένο καλό επιθετικό στην ίδια θέση (όπως ήταν η περίπτωση Άκερ, την οποία βολιδοσκόπησαν, χωρίς – εντέλει – να δώσουν συνέχεια).

Αντιθέτως επιλέγουν να αλλάξουν, μεν, ξένο (κοινοτικό), αλλά στο «2» να ενισχυθούν με ελληνικές λύσεις, φέρνοντας στο Ιβανώφειο τον Μιχάλη Πολυτάρχου, που αποδεσμεύτηκε από το Περιστέρι, αλλά και να πραγματοποιήσουν την επιστροφή του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς στην ομάδα, η οποία τον ανέδειξε.

Όσο για τη θέση «5» και εκεί σχεδιάζεται διπλή προσθήκη, καθώς ο κοινοτικός θα είναι ψηλός και μάλιστα πολύ γνωστός, μιας και ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας επανέρχεται, μετά από μία σεζόν απουσίας από την ομάδα, ενώ παράλληλα επιχειρείται να αποκτηθεί και ο Αμερικανός σέντερ, Τόνι Γουντς, ο οποίος μετά από μακρά θητεία στο ελληνικό μπάσκετ, νυμφεύτηκε Ελληνίδα και διατηρεί ελληνική υπηκοότητα.

Και πάλι εδώ ο Ρουτκάουσκας!

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης προτίμησε τη λύση ενός πιο λειτουργικού παίκτη στη θέση «5», με τον 26χρονο (2.03) Λιθουανό να διαθέτει ειδικότητα στο “pick and roll” παιχνίδι, στο οποίο ο κόουτς βασίζει πολλά, παρόντος του Στεν Σοκ στην ομάδα.

Ο Ρουτάκουσκας θα είναι άμεσα προσαρμόσιμος στα δεδομένα του Ηρακλή και της ελληνικής Α2 και εκφράζεται η πεποίθηση ότι, στη δεύτερη θητεία του με τα «κυανόλευκα», θα είναι πιο σταθερός στην απόδοσή του, καθώς το στοιχείο, που δεν του «επέτρεψε» να συνεχίσει στο Ιβανώφειο και την περασμένη σεζόν, ήταν το γεγονός ότι σε αρκετά παιχνίδια της σεζόν δεν εμφάνιζε τον γνωστό και παραγωγικό, κάτω από το καλάθι, εαυτό του.

O… «Έλληνας» Τόνι Γουντς

Οι ιθύνοντες του Ημίθεου κινούνται και για συμφωνία με τον 28χρονο (2.11) Αμερικανό σέντερ Τόνι Γούντς, ο οποίος δικαιούται να αγωνιστεί ως Έλληνας και υπολογίζεται ότι μπορεί να δώσει λύσεις στο «5» με το ύψος του, καλύπτοντας το αδύναμο σημείο του Ρουτκάουσκας.

Ο Γουντς έχει αγωνιστεί σε Κηφισιά, Ενέργκια Ροβινάρι (Ρουμανία), Πανιώνιο, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα Πάτρας, Ρίλσκι (Βουλγαρία), Σόλες Ντε Σάντο Ντομίνγκο (Άγιος Δομήνικος), και πάλι Πανιώνιο, ΕΘΑ Έγκωμης (Κύπρος) και είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου για λύση στο περιφερειακό σκορ

Ως αντικαταστάτης της αποτυχημένης επιλογής Σέσκους στο «2» υπολογίζεται ο Μιχάλης Πολυτάρχου.

Ο… «δήμιος» των «κυανολεύκων» σε εκείνο το αλήστου μνήμης μπαράζ ανόδου από τη Β΄ Εθνική στην Α2 (όταν φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ), έλυσε τη συνεργασία του με το Περιστέρι, στο οποίο ήταν εκ των ηγετικών μορφών πέρσι και στον Ηρακλή προσδοκούν να προσφέρει περιφερειακό σκορ, εκμεταλλευόμενος και το εξαιρετικό μακρινό σουτ, που διαθέτει.

Ο 35χρονος (1.91), Ναξιώτης στην καταγωγή, σούτινγκ γκαρντ (μπορεί να βοηθήσει και στο «1») έχει αγωνιστεί σε Πανναξιακό, Τρίκαλα, Αργοναύτη Ραφήνας, Αρδηττό, Ιεράπετρα, Ίκαρο Καλλιθέας, ΑΕΚ και Περιστέρι, έχοντας πετύχει ανόδους με τις δύο τελευταίες ομάδες του.

Σκέψεις επιστροφής για Ιγκόρ Μιλόσεβιτς

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στην περιφέρεια ο Ηρακλής, με την προσθήκη ενός ικανότατου «ασσόδυου», όπως ο Ιγκορ Μιλόσεβιτς.

Ο ελληνοποιημένος γκαρντ (1.93), στα 32 του πλέον, μετά από μακρά θητεία ενδέχεται να επιστρέψει – 13 χρόνια μετά – στο γήπεδο, όπου αναδείχθηκε και να βοηθήσει σημαντικά στις θέσεις «1» και «2», με την εμπειρία του και την επιθετική δεινότητά του.

Μετά τον Ημίθεο, αγωνίστηκε σε Ερυθρό Αστέρα, Ολυμπιακό, Μαρούσι, Λιέτουβος Ρίτας, Τράμπζονσπορ, Αστάνα, Μπράουνσβαϊκ, Καβάλα, ΑΕΚ Λάρνακας, Κύμη, Χολαργό και Περιστέρι.

 

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και τα έξοδα των τριών ομάδων αναλάμβανε ο Μάνσφιλντ…

Μπάσκετ

Back to Top