Προσφυγή Super League: Απόφαση ως την Τετάρτη 12/9

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφασίζει την ερχόμενη εβδομάδα.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Εκδικάστηκε η προσφυγή της Super League στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ για μπαράζ μεταξύ του 13ου της πρώτης κατηγορίας και του 2ου της Football League.

Απούσας της Football League συζητήθηκε την Τετάρτη (05/09) στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Super League κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Με το αίτημά του ο Συνεταιρισμός ζητά υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας χωρις επιπλέον μπαράζ μεταξύ του 13ου και του 2ου της Β’ Εθνικής. Το Διαιτητικό, λοιπόν, καλείται να αποφασίσει αν είναι αρμόδιο να ακυρώσει σχετική απόφαση, κάτι που θα γίνει γνωστό την προσεχή εβδομάδα. Το FL News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο νομικός της Super League, Γιάννης Οικονομάκης τόνισε ότι η Football League έστειλε εκπρόθεσμα την προκήρυξή της, αν την έχει δώσει όπως είπε. Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν προσβάλλονται και έθεσε ερώτημα πού μπορεί να γίνει αυτό. Επικαλέστηκε, μάλιστα, προ δύο ετών ακύρωση απόφασης της ΕΕ από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Έβαλε, παράλληλα, στο κάδρο τον Υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, λέγοντας ότι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και υποστήριξε ότι η ΕΠΟ ήταν παρούσα στις συζητήσεις με τον Υφυπουργό όπου είχε συμφωνηθεί το «3-1».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ μιλούσε με τον Οικονομάκη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας. Παρά την έκκληση Οικονομάκη, που είπε ότι είναι πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, του απαγορεύτηκε να καταθέσει.

Οι νομικοί της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης, Δημήτρης Σιώτος από την πλευρά τους είπαν ότι μόνη αρμόδια στο ενδεχόμενο σύγκρουσης των δύο προκηρύξεων είναι η ΕΕ. Για τη χρονική στιγμή της απόφασης, σημείωσαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη, αλλά της Super League που έστειλε την προκήρυξή της στις 16/08, ενώ η Football League την είχε στείλει από τις 2 Αυγούστου. Χαρακτήρισαν, μάλιστα, αυθαίρετο τον τρόπο που ο Συνεταιρισμός με την προκήρυξή του οριοθετούσε την αναδιάρθρωση χωρίς προηγουμένως να έχει στείλει ένα σχέδιο. «Εμείς το σχέδιο της αναδιάρθρωσης το είδαμε μέσα από τις συμβάσεις των ομάδων της Super League με την ΕΡΤ», ειπώθηκε.

Από την έδρα δόθηκε προθεσμία έως την Παρασκευή (07/09) για υπομνήματα παρότι ο Οικονομάκης ζήτησε παραπάνω χρόνο. Ειπώθηκε, μάλιστα,ότι θα οριστεί ημερομηνία διάσκεψης και απόφαση αναμένεται έως την Τετάρτη (12/09).

Πηγή: footballleaguenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top