Ξεμένει από μεσοεπιθετικές λύσεις και φυσικές δυνάμεις…

Το καλοκαίρι που… δεν υπήρξε ποτέ για εκείνον, πληρώνει ο Ηρακλής…

Είναι μία λογική συνέπεια των πραγμάτων. Την έχει επισημάνει και αναλύσει προ πολλού ο ίδιος ο Σάκης Αναστασιάδης. «Δεν περάσαμε ούτε καν από μία στοιχειώδη φάση προετοιμασίας ως ομάδα, αναγκαστήκαμε να ενισχυθούμε με παιδιά, που είτε δεν αγωνίζονταν στις πρώην ομάδες τους, είτε δεν είχαν ομάδα, με συνέπεια να είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και να προκαλούνται πολλοί τραυματισμοί». Το είπε ο ίδιος ο κόουτς, σε δηλώσεις του εδώ και αρκετό καιρό. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει άδικο στην τοποθέτησή του.

Τα πράγματα είναι απλά. Κάποια στιγμή, όσο ρόστερ κι αν συγκέντρωσες, τα προβλήματα θα βγουν και θα αναγκαστείς να κοιτάς και πάλι δίπλα σου στον πάγκο και να βλέπεις μόνο πιτσιρικάδες. Όπως συνέβη και χθες στον Λαγκαδά. Αν εξαιρέσουμε τους αμιγώς αμυντικογενείς Στεφανή και Καλλιβωκά και τον γκολκίπερ Γιούδα, οι απουσίες Σαββελίδη, Γκουτσίδη και Παναγιωτούδη (ανασταλτικός μέσος με έντονη επιθετική έκφραση) στοιχίζουν σε ένα κουρασμένο σύνολο, όπως αυτό των «κυανολεύκων».

Χωρίς επιλογές μπροστά

Χρειαζόταν απαραιτήτως το γκολ ο τεχνικός του Ηρακλή και το ήθελε όλο και περισσότερο όσο κυλούσε το παιχνίδι χθες στο κακοτράχαλο αγωνιστικό τερέν του Δημοτικού Σταδίου Λαγκαδά. Κι όμως, δεν είχε άλλη επιλογή από αυτήν του Παντελή Κρυστάλλη προκειμένου να ενισχύσει τη μπροστινή γραμμή του.

Είναι σαφές ότι προτιμά να αφήσει την ενδεκάδα του με εξαιρετικά περιορισμένο φρεσκάρισμα, σε επίπεδο μιας και μόνης αλλαγής, από το να αποσύρει έναν έμπειρο για την κατηγορία παίκτη και στη θέση του να περάσει έναν «άγουρο» συμπαίκτη του…

Η δυνάμεις που προδίδουν…

Αυτήν τη φορά το σκορ δεν ήταν με την πλευρά του Ηρακλή. Δεν υπήρχε καν σκορ. Το 0-0 ανάγκαζε τους «κυανόλευκους» να πιέζουν μέχρι το τέλος για το πολυπόθητο γκολ, που θα τους έφερνε αγκαλιά με μια ακόμη νίκη. Σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο. Διότι στην πράξη τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Η έλλειψη φυσικών δυνάμεων από το αγωνιστικό σύνολο του Σάκη Αναστασιάδη υπέστειλε το πνεύμα επιθετικότητας και οδήγησε σε μια – αθέλητη, πλην όμως αναγκαστική – οπισθοχώρηση των τελευταίων λεπτών. Κι ας μην υπήρχε το ευνοϊκό αποτέλεσμα. Τα πόδια δεν «άκουγαν». Και η ομάδα το πλήρωσε, με τρόπο σκληρό, στο τέλος…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top