Σημαντική αναμέτρηση και ανάγκη υπερβάσεων

Κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην Μίκρα, ο Ηρακλής, χωρίς τον Κώστα Προύσαλη.

Βόλει, Ηρακλής

Είναι πολύ σοβαρή αυτή η σημερινή αγωνιστική αποστολή για την ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή. Σοβαρή από πολλές απόψεις. Η βασικότερη όλων είναι η αυτονόητη: αντιμετωπίζει στην έδρα του έναν αξιόλογο και καλοδουλεμένο αντίπαλο, ο οποίος είναι «στα κυβικά του» και διατηρεί ανάλογους με τους δικούς του στόχους στη φετινή προσπάθειά του στη Volley League. Ο λόγος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Όπως οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης, το ίδιο και οι… ομόχρωμοί τους από την πρωτεύουσα του Έβρου, επιδιώκουν αυτό που εννοούν αμφότερες οι πλευρές με τη φράση «να αποφύγουν τις περιπέτειες». Δηλαδή, να αποφύγουν το ενδεχόμενο εμπλοκής στην περίκαυστη ζώνη του υποβιβασμού και στη ψυχοφθόρο και εξαιρετικά ρισκαδόρικη υπόθεση των play out.

Υπερβάσεις…

Προκειμένου να καταβάλει τον αντίπαλο, σήμερα το απόγευμα στην Μίκρα, ο Ηρακλής θα πρέπει να υπερβεί τα δικά του δεδομένα. Πρωτίστως θα πρέπει να «συναντηθεί» με τον καλό αγωνιστικά εαυτό του, έναν εαυτό ανάλογο της εμφάνισης κόντρα στον ισχυρό Φοίνικα Σύρου στο ίδιο γήπεδο προ δεκαπενθημέρου και στη συνέχεια θα πρέπει να «βγάλει ψυχή», όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του για τη συγκεκριμένη βολεϊκή μάχη, ο πολύπειρος Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού (κατά γενική παραδοχή), μολονότι έμπειρη και αρκετά ποιοτική σε επίπεδο βασικής εξάδας – επτάδας, έχει δείξει «έλλειμμα αγωνιστικού φρονήματος» στις δύο πρώτες εκτός έδρας αποστολές της, αδυνατώντας να κοντράρει – ούτε κατ’ ελάχιστον – τους αντιπάλους της. Μάλιστα, επρόκειτο για αντιπάλους οι οποίοι κινούνταν σε παραπλήσιο επίπεδο στόχων με εκείνο του «Γηραιού» και αυτό καθιστά ακόμη πιο απογοητευτικό το φαινόμενο. Έκρηξη ψυχής, δυναμική και πίστη, θα χρειαστεί, συνεπώς, σήμερα η πλευρά των γηπεδούχων.

Η «μπαγκέτα» στους δύο νεαρούς

Η άλλη, πολύ σημαντική υπέρβαση που απαιτείται, έχει να κάνει με την εξαιρετικά δύσκολη αγωνιστική και τακτική διαχείριση της απουσίας του Κώστα Προύσαλη από την οργάνωση του «κυανόλευκου» παιχνιδιού. Ο βασικός «μαέστρος» – στην εμπειρία και στις ικανότητες του οποίου πόνταραν πολλά όλοι στον Ηρακλή – περνά την… μπαγκέτα του μαέστρου στα χέρια των δύο εφεδρικών του.

Από την απόδοση στον αγώνα του 24χρονου Γιάννη Σκαρλατίδη και του 23χρονου Παναγιώτη Ευγενίδη θα κριθούν πολλά για την τελική έκβαση του αγώνα. Οι δύο νεαροί πασαδόροι (και ιδίως ο πρώτος, ο οποίος – έχοντας περισσότερες εμπειρίες από τη μεγάλη κατηγορία – αναμένεται να επωμιστεί το ρόλο του βασικού) θα πρέπει να «μπολιαστούν» κατά τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο τρόπο στον τομέα ανάπτυξης επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας και να δώσουν λύσεις μέσα από το δικό τους ρόλο.

Αξιόμαχος ο Εθνικός

Από την άλλη πλευρά, οι Εβρίτες διαθέτουν ένα αξιόμαχο αγωνιστικό σύνολο, με αρκετούς έμπειρους παίκτες, ενώ δεν τους λείπει και η… αλλοδαπή ενίσχυση, με τους Μιλστέιν, Ρίστιτς και Βελίτσκοβιτς. Σημαντικός παίκτης τους και ο πρώην του Ηρακλή, Νίκος Χριστόφας, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός, ενώ πέρσι είχε βοηθήσει τον «Γηραιό» και από τη θέση του διαγωνίου.

Στις 17:00, στην Μίκρα

Η ανάγκη της παρουσίας του κόσμου στο Κλειστό της Μίκρας είναι μεγάλη και απόλυτης προτεραιότητας, ώστε η ομάδα – παρά τις ιδιαίτερες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει – να φτάσει σε μία σημαντική, (σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο) νίκη.

Η αναμέτρηση Ηρακλή – Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι προγραμματισμένη για σήμερα (Σάββατο 18/11) στις 17:00 και θα καλυφθεί σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της ΕΤ2.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Συγχαρητήρια την ομάδα βόλεϊ γυναικών για την πανάξια άνοδο!”

Ερασιτέχνης

Back to Top