Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση

Διάγγελμα Τσίπρα

Διάφορα, Επικαιρότητα

«Πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε αλλά και αυτό που δικαιούμαστε και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές για το οριστικό τέλος σε ένα χρόνο από σήμερα των προγραμμάτων στήριξης, των μνημονίων που το συνοδεύουν. Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup.

Σήμερα λοιπόν, ίσως για πρώτη φορά μετά τον δύσκολο συμβιβασμό του Ιούλη το 2015 «αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

«Αναλάβαμε το ρίσκο και πήραμε συμφωνία διεξόδου, πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο, πλεονάσματα στο 2% μακροπρόθεσμα, 15ετη επιμήκυνση των ομολόγων και ρήτρα ανάπτυξης που θα καθιστά τους ετέρους μας συνεταίρους στην προσπάθεια ανάκαμψης» σημείωσε.

Ανέφερε ότι το σημαντικότερο στοιχείο της συμφωνίας βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο της απόφασης και αφορά τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και των θυσιών. Όμως είναι άλλο να υπομένεις χωρίς ακτίδα φωτός και άλλο με ελπίδα εξόδου» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως είναι ώρα να χτίσουμε το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς. Με κέντρο την εργασία, την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Ν’ αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της διαφθοράς, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων. Το σήμα στις αγορές για να εμπιστευτούν ξανά την Ελλάδα έχει δοθεί και είναι ισχυρό. Και προς τα μέσα όμως, το μήνυμα είναι ισχυρότερο: Ναι, μπορούμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Πηγή : thessnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top