Αυτζή: “Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο του Ηρακλή”

“Το εξαιρετικό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας μας κάνει να αντέχουμε, παρά τις δυσκολίες”, τονίζει η πλέι μέικερ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ημίθεου.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Έπειτα από μια πολυετή σπουδαία καριέρα με τίτλους, έχοντας παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και σε Ιράν και Γερμανία, η έμπειρη guard Μαρία Αυτζή ήρθε στον Ηρακλή στα μέσα της σεζόν 2023-24 στην Α1 και ηγείται της ομάδας στην περιφέρεια με 10,5 πόντους και 5,3 ασίστ ανά αγώνα (1 ασίστ παραπάνω και 1 λάθος λιγότερο απ’ την προκάτοχο της στη θέση «1» Dean). Στον περασμένο αγώνα στη Λευκάδα πέτυχε τους 25 απ’ τους 68 πόντους της ομάδας με τον Ηρακλή να χάνει τελικά με έναν πόντο αλλά να κρατάει την διαφορά των 3 πόντων του πρώτου αγώνα.

Μαρία μετά από τόσα χρόνια με επιτυχίες και τίτλους πως σου φάνηκε που ήρθες φέτος στον Ηρακλή σε μια δύσκολη στιγμή στην ομάδα:

«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η εικόνα της ομάδας με τα υπάρχοντα δύσκολα δεδομένα δεν είναι κακή. Προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Υπάρχουν προβλήματα αλλά προβλήματα υπάρχουν παντού στην κοινωνία. Προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε και να βελτιωθούμε. Υπάρχουν 2 άνθρωποι που είναι πάντα δίπλα μας, η Λίνα Τραμουντάνη και ο Αλέξανδρος Αναστασιάδης».

Ποιοι είναι απ’ εδώ και πέρα οι στόχοι της ομάδας;

«Η ομάδα θα πρέπει να πλασαριστεί όσο καλύτερα γίνεται και δεν θα πρέπει να ακούγεται καν ο στόχος της παραμονής. Σίγουρα χρειαζόμαστε τον κόσμο της ομάδας κοντά. Σε κάποια παιχνίδια αν υπήρχε πιο μαζική παρουσία θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα, όπως π.χ. με τις Εσπερίδες».

Πέρσι ο κόσμος του Ηρακλή έγινε viral με τη μαζική παρουσία στους αγώνες της γυναικείας ομάδας βοηθώντας να έρθει η άνοδος. Θα θέλατε να κάνετε ένα νέο κάλεσμα στον κόσμο;

«Όταν παίζεις και ξέρεις ότι υπάρχει κόσμος που σε στηρίζει στις κερκίδες, είτε 50 είτε 100 πόσο μάλλον 1.000 σου δίνει ώθηση που δεν σου δίνει καμία προπόνηση. Σου δίνει ένα κίνητρο το οποίο είναι ανεξάντλητο. Δεν υπάρχει κούραση γιατί εκείνη τη στιγμή νιώθεις πως ο κόσμος αυτός είναι εδώ για εμάς. Εύχομαι να έχουμε τον κόσμο μας στα επόμενα παιχνίδια. Ξοδεύουμε πολλές ώρες στην προπόνηση και θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Ηρακλή».

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και τα έξοδα των τριών ομάδων αναλάμβανε ο Μάνσφιλντ…

Μπάσκετ

Back to Top