Mαστρογιαννόπουλος: “Απίστευτη αίσθηση, το γεμάτο Ιβανώφειο!”

“Με την έλευση Μάνσφιλντ έχουν αλλάξει τα πάντα, φοβόμασταν για το τι θα γίνει με την ομάδα”, δηλώνει ο κορυφαίος του φετινού Ηρακλή.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η συνέντευξη του Σαράντη Μαστρογιαννόπουλου στην εφημερίδα Karfitsa:

– Σαράντη, πόσο καταλυτική ήταν η έλευση του κ. Μάνσφιλντ στο μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή;

«Έχουν αλλάξει τα πάντα. Καταρχάς πληρωθήκαμε γιατί δεν είχαμε εισπράξει χρήματα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό βοήθησε πολύ στην ψυχολογία της ομάδας. Βέβαια, εμείς το προηγούμενο διάστημα και στις προπονήσεις και στον τρόπο που σκεφτόμασταν ήμασταν 100% επαγγελματίες. Πλέον είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι και το πιο σημαντικό είναι πως σκεφτόμαστε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και τίποτα άλλο έξω από αυτό».

– Υπήρξε στιγμή που όσο περνούσε ο καιρός φοβηθήκατε ακόμα και το να μην φτάσει η ομάδα στα πρόθυρα τη διάλυσης;

«Σίγουρα φοβηθήκαμε και υπήρχαν και σκέψεις τι θα γίνει. Αλλά ο Ηρακλής είναι Ηρακλής και πάντα υπήρχε η ελπίδα πως κάτι καλό θα συμβεί όπως και έγινε. Η ομάδα έχει πολύ κόσμο, έχει δυναμική και ευτυχώς όλα άλλαξαν».

– Πλέον είναι ξεκάθαρος στόχος η άνοδος;

«Πρώτος στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Σαν Ηρακλής στοχεύουμε σε κάτι καλύτερο, αλλά έχει δρόμο πολύ ακόμα και θα πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να είμαστε στο τέλος εκεί που θέλουμε».

– Έχετε εξήγηση για τον λόγο που η ομάδα μέχρι στιγμής παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο στα εντός από τα εκτός έδρας παιχνίδια;

«Δεν φταίει κάτι. Καποιες έδρες είναι δύσκολες και μη λησμονούμε πως η φετινή Elite League είναι ένα πολύ περίεργο πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις. Κάναμε σίγουρα κάποιες κακές ήττες, αλλά δεν μας βγάζουν από τον στόχο. Εμείς πλέον έχουμε ωριμάσει ως ομάδα, έχουμε δέσει και είμαι αισιόδοξος πως θα βελτιωνόμαστε συνεχώς».

– Θεωρείς πως οι αποστάσεις των ομάδων θα είναι μικρές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος; Γιατί παρατηρείτε ένας συνωστισμός στις πρώτες θέσεις…

«Είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα υπάρξουν 8-9 ομάδες που θα είναι πολύ κοντά σε νίκες και ήττες. Είναι απρόβλεπτο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλα είναι πιθανά και αυτό είναι το ωραίο».

– Αγωνιζόσουν στη Basket League τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ήρθες μεν στον Ηρακλή, αλλά σε μία χαμηλότερη κατηγορία. Ποιο ήταν το κίνητρό σου για την επιλογή του αυτή;

«Δέχτηκα την πρόταση του Ηρακλή. Ήξερα πως η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό και για μένα ήταν κάτι που με ιντρίγκαρε αυτό. Έκανα τη σωστή επιλογή και νιώθω πολύ καλά που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Δεν μετάνιωσα στιγμή γι’ αυτή μου την επιλογή».

– Είσαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, κοιτάς τα ατομικά στατιστικά ή δεν σε ενδιαφέρουν;

«Τα κοιτάω. Θέλω να είμαι καλός στο παιχνίδι μου. Ποιος δεν το θέλει αυτό; Για να το θέσω αλλιώς, τι να το κάνω αν είμαι ο καλύτερος και δεν κερδίζαμε παιχνίδι; Από τη στιγμή που είμαι πρώτος σκόρερ και κερδίζουμε κιόλας για μένα είναι το πιο σημαντικό».

– Πως σου κόλλησαν το παρατσούκλι ο «Σάρας των φτωχών»;

«(γέλια). Από τα 15 μου το «κόλλησαν», ένας παλιός μου συμπαίκτης στον Απόλλωνα. Έμεινε από τότε. Εντάξει, εμένα πάντα μου άρεζε και τον θαύμαζα τον κανονικό Σάρας. Προσπαθούσα να αντιγράψω κινήσεις του. Ο Σάρας όμως είναι ένας. Σε ό,τι αφορά το δικό μου παρατσούκλι, βγήκε, το κρατάω και οκ μου αρέσει κι όλας».

– Έχεις φανταστεί ποτέ το προσωνύμιό σου να γίνει σύνθημα στο Ιβανώφειο;

«Ποιος δεν θέλει; Θα ήταν μεγάλη μου τιμή. Και να μην ακουστεί όμως δεν έγινε και κάτι. Ο κόσμος στηρίζει είναι εκεί, μας δίνει έξτρα ώθηση και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις στο Ιβανώφειο».

– Πόσο σε «φτιάχνει» να παίζεις συνεχώς σε ένα γεμάτο γήπεδο;

«Εγώ ως παίκτης δεν είχε παίξει ποτέ μπροστά σε τόσο κόσμο που να υποστηρίζουν την ομάδα που αγωνίζομαι. Είναι μοναδικό συναίσθημα. Νιώθεις την ανάγκη να δώσει τον καλύτερό σου εαυτό. Είναι μεγάλο το μπουστάρισμά τους και μας βοηθάει στον υπέρτατο βαθμό. Δεν σου κρύβω πως ανυπομονούμε κάθε φορά για το επόμενο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας».

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και τα έξοδα των τριών ομάδων αναλάμβανε ο Μάνσφιλντ…

Μπάσκετ

Back to Top