Η Ακαδημία Στίβου δίπλα στα παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές διαταραχές

Επιλογή κοινωνικής και ανθρωπιστικής ευαισθησίας από την “κυανόλευκη” στιβική Υποδομή.

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση της Ακαδημίας Στίβου του ΓΣ Ηρακλής:

Η Ακαδημία Στίβου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Θεσσαλονίκης καλωσορίζει όλα τα παιδιά στη νέα αθλητική χρονιά!
Φέτος, βασική μέριμνα της ακαδημίας είναι να ενταχθούν και παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές διαταραχές εντός των τμημάτων της, με στόχο την ενσωμάτωση τους σε αθλητικές δραστηριότητες και κατ’ επέκταση την κοινωνικοποίηση τους.
Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, να γίνουν μέλη της ομάδας και μέσα από την άσκηση να επιτευχθεί η εκμάθηση θεμελιωδών κινητικών προτύπων.
Έτσι τα παιδιά θα αποκτήσουν κινητικό έλεγχο, ισορροπία και μυϊκή συναρμογή των κινήσεων τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν μελλοντικοί τραυματισμοί και να επιτευχθεί ομαλά η σωματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
Στόχος της ακαδημίας είναι να μπορούν όλα τα παιδιά, με η χωρίς αναπηρία, να γυμναστούν ανεξάρτητα από τις ατομικές τους ικανότητες. Μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια όλες και όλοι θα μπορούν να γυμναστούν εντός της ομάδας, με εξειδικευμένη καθοδήγηση και έμφαση στις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, ώστε το κάθε παιδί να μπορεί να γυμναστεί με ασφάλεια.
Οι εξειδικευμένες καθηγήτριές φυσικής αγωγής και ειδικής φυσικής αγωγής και αθλητισμού των τμημάτων της ακαδημίας, θα καθοδηγούν τα παιδιά στοχεύοντας η συμμετοχή τους στην ομάδα να γίνει ομαλά και σταδιακά να αποκτήσουν ενεργό ρόλο σε αυτή, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες τους.
Υπεύθυνη τμήματος : Ελεονώρα Ρωσιάδου 6973443030.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΗΡΑΚΛΗΣ Ακαδημία Στίβου ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 Î Ακαδημία στίβου του ΗΡΑΚΛΗ κοντά στα παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη τμημάτων ενσωμάτωσης και παράλληλης στήριξης για παιδιά με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. ΑΣΤΕΡΙ EURO GREEN SPORTS Υπεύθυνη τμήματος: Ελεονώρα Ρωσιάδου, Τηλ. 6973443030 st, t.1979 Condito YOUT 4all லதனி"

Back to Top