Όταν η Μπάγερν τιμούσε τα 70χρονα του Ηρακλή!

Ιστορικός αγώνας, με το γερμανικό μεγαθήριο να αποδίδει τιμές στον ιστορικότερο βορειολλαδικό Σύλλογο…

Blue Moments

Το αφιέρωμα της σελίδας “Dieci” στον ιστορικό εκείνο φιλικό αγώνα:

Η Μπάγερν Μοναχου στις 29 Μαρτίου του 1978, τίμησε τον Ηρακλή με την παρουσία της στο Καυτανζόγλειο, σε μια μοναδική φιλική αναμέτρηση, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Ηρακλή.

Στην σύνθεση του Ηρακλή υπήρχαν και παίκτες από άλλες ομάδες, όπως οι Κούδας, Ορφανός και Γκουερίνο από τον ΠΑΟΚ, οι Πάλλας, Φοιρός από τον Άρη και οι Παπαϊωάννου, Καλαμπάκας, που την εποχή εκείνη αγωνιζόταν ακόμη στον Πιερικό.

Όλοι τους δέχτηκαν να αγωνιστούν σε αυτή την μεγάλη αναμέτρηση φορώντας την φανέλα του Ηρακλή.

Τελικό αποτέλεσμα, 3-1 υπέρ του Ηρακλή.

Το σκορ άνοιξε στο 49′ με κεφαλιά ο Χατζηελευθερίου, όμως οι Βαυαροί ισοφάρισαν στο 67′ με τον Γκερντ Μίλερ.

Στο 80′ ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ορφανός, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Ηρακλή, ενώ στο 86′ ο Χατζηελευθερίου και πάλι με απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κώστας Καραπατής): Δινόπουλος (46′ Φανάρας), Νικολούδης, Πάλλας (46′ Ορφανίδης), Φοιρός (46′ Χρυσαφίδης), Μαυροδουλάκης, Ξανθόπουλος (78′ Μπίκας), Κουσουλάκης, Παπαϊωάννου, Γκουερίνο (46′ Καλαμπάκας), Κούδας (46′ Ορφανός), Αλεξιάδης (46′ Χατζηελευθερίου)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκιούλα Λόραντ): Μάγιερ, Ντίντερμαγερ, Χόρσμαν, Σβάρτσενμπεκ (55′ Βάις), Άουγκεντάλερ, Γιάντσον (46′ Έναλ), Ντιρνμπέργκερ, Όμπλακ, Μίλερ, Χένες, Ρουμενίνγκε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top