Ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ στο Καυτανζόγλειο (vid)

Το ατυχές παιχνίδι για το κύπελλο UEFA, της περιόδου 1996-1997…

Blue Moments

Ένα ακόμη σημαντικό αρχειακό υλικό από το κανάλι “Ηρακλής και Σινεμά” του Βασίλη Οικονόμου, με το βίντεο του αγώνα να συνοδεύεται από τον σχολιασμό του διαχειριστή του καναλιού, Βασίλη Οικονόμου:

Ο Ηρακλής πραγματοποιώντας μια πολύ καλή χρονιά κατέκτησε την 4η θέση στη σαιζόν 1995/96 κι έτσι μετά από 6 χρόνια συμμετείχε και πάλι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με το ΑΠΟΕΛ που είχε κατακτήσει αήττητη στην προηγούμενη σαιζόν το νταμπλ στην Κύπρο.

Μάλιστα είχαμε ξαναπαίξει αντίπαλοι στην Ευρώπη το 1976 για το Κύπελλο Κυπελλούχων γνωρίζοντας έναν απρόσμενο αποκλεισμό.

Το πρώτο ματς (0-1, το γκολ ο Σωτηρίου στο 48΄) έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Αυγούστου 1996 με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών σε μια ¨δύσκολη¨ ημερομηνία. Ο επαναληπτικός της Λευκωσίας νίκησε ξανά ο ΑΠΟΕΛ με 2-1 δίνοντας του την πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου αποκλείστηκε από την ισπανική Εσπανιόλ.

Ήταν η αρχή μιας τραγικής αγωνιστικά χρονιάς, αφού ο Ηρακλής δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου μεταγραφικά και κινδύνεψε με υποβιβασμό μετά από πολλές δεκαετίες! ΥΓ: ο αγώνας δεν είναι ολόκληρος καθώς λείπουν τα 25 περίπου πρώτα λεπτά, και οι καθυστερήσεις του Β΄ ημιχρόνου. Το βίντεο περιλαμβάνει ωστόσο εκτενές ρεπορτάζ ημιχρόνου απ΄ το Καυταντζόγλειο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Προπονητής: Βασίλης Αντωνιάδης 1 Χρόνης Καλλιγάς (GK) 8 Κώστας Λαγωνίδης 14 Στέφανος Μπορμπόκης 18 Γιώργος Ανατολάκης 19 Νίκος Μιρτσέκης 20 Δανιήλ Παπαδόπουλος (C) 22 Μάριος Χριστοδούλου 30 Σωτήρης Κωνσταντινίδης Αλλαγές: 9 Λευτέρης Μήλος, 17 Γιώργος Κωστής, 21 Γιώργος Παπαδόπουλος

ΑΠΟΕΛ: Προπονητής: Γιάτσεκ Γκμοχ 1 Πετρίδης (GK) 6 Κόζμα 8 Φασουλιώτης 9 Σωτηρίου 10 Ιωάννου (C) 11 Χατζηλουκάς 12 Αριστοκλέους 22 Τιμοθέου 20 Νικολάου Αλλαγές: 7 Κίπριχ, 5 Ppounas

κάντε εγγραφή στο κανάλι, βοηθήστε να ανέβουν κι άλλα βίντεο!

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση αθλητικού αρχείου της ΕΡΤ3, την κυρία Ελευθερία Φαραντάκη και τον κύριο Γιώργο Τραπεζανίδη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top