Ο – ξεκάθαρα – “must win” αγώνας με το Λαύριο

Ο απόλυτος στόχος και η αδήριτη ανάγκη για την επίτευξή του.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το σερί των τεσσάρων ηττών «εξαΰλωσε» το θετικό πρόσημο, που είχε εμφανίσει η τριάδα των νικών, η οποία ακολούθησε την ήττα από το Περιστέρι στην εκκίνηση του πρωταθλήματος και στον Ηρακλή έχουν αρχίσει να λειτουργούν και να υπολογίζουν υπό τα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, η αρνητική εικόνα «τέντωσε» μέσα από την υπερβολή της βαρύτατης ήττας από τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της (φυσιολογικής) υποχώρησης ενώπιον ενός αντιπάλου εκτός συναγωνισμού για τα ελληνικά δεδομένα.

Η εικόνα αυτή έγινε πολύ χειρότερη, καθώς την υπερβολή της αδύναμης αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας ακολούθησε η υπερβολή του προέδρου της, Θόδωρου Δρακόπουλου, ο οποίος – μοναδικός ιδιοκτήτης ελληνικής ΚΑΕ, που το κάνει – έσπευσε να… αποθεώσει τον Παναθηναϊκό και να δηλώσει… θαυμαστής του Φριντέτ…

Όλα αυτά πρέπει να μείνουν πίσω, βεβαίως, καθώς η αρχική εκτίμηση του καλοκαιριού από τους ίδιους τους ιθύνοντες του «Γηραιού», η οποία ανέφερε ότι ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, έχει ήδη δικαιωθεί πανηγυρικά.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο Γιάννης Καστρίτης και το έμψυχο δυναμικό των «κυανολεύκων» περνούν σε φάση πλήρους ανασύνταξης, προκειμένου να πετύχουν νίκη σε αγώνα “must win”, όπως αυτός με το Λαύριο.

Το Σάββατο, στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής δίνει ένα εξαιρετικά κρίσιμο από βαθμολογικής απόψεως παιχνίδι, έχοντας εμπρός του ως δεδομένο το γεγονός ότι, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με τους αγώνες, που να του προσφέρονται όλες οι προϋποθέσεις νίκης, όπως αυτός, να μην είναι πολλοί…

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και τα έξοδα των τριών ομάδων αναλάμβανε ο Μάνσφιλντ…

Μπάσκετ

Back to Top