Στοίχημα, η διαχείριση του ροστερ

Οριστική απόφαση Μυροφορίδη – Βοσνιάδη για άρση κάθε σκέψης αποσυμφόρησης του αγωνιστικού δυναμικού…

Είναι γεμάτο, πλούσιο, έμπειρο και ποιοτικό, το ρόστερ με το οποίο «κατεβαίνει» στο πρωτάθλημα της Football League 2018-2019 o Ηρακλής, ανεξαρτήτως, των όποιων… «γκρινιάρικων» τοποθετήσεων στα social media περί… υψηλού μέσου όρου ηλικίας.

Εξάλλου, στη δεδομένη φάση της πορείας του, ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να επανέλθει εκεί, από όπου δεν έπεσε ποτέ σε αγωνιστικό επίπεδο. Κι αν είναι να ανέβει, ας τον ανεβάσουν και… σαραντάρηδες, όπως λέει και ο τεχνικός διευθυντής.

Το θέμα με το ευρύ ρόστερ της ομάδας, το οποίο αποτελείται από 29 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τέσσερις τερματοφύλακες, δύο εκπαιδευόμενους και υπολείπονται 23, ήταν, αν με την έλευση του νέου κόουτς θα έπρεπε να «ελαφρυνθεί», με αποχωρήσεις κάποιων από τους μετέχοντες σε αυτό και – σαφώς – όχι από την κατηγορία όσων επέλεξε και έφερε προσφάτως ο Παύλος Μυροφορίδης.

Τεχνικός διευθυντής και κόουτς συμφώνησαν αμέσως ότι  δεν θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση του δανεισμού κάποιων παικτών σε άλλη ομάδα, αλλά το έμψυχο δυναμικό να παραμείνει ως έχει (με τον συνυπολογισμό της εν αναμονή προθήκης του Κλέιτον).

Το μεγάλο στοίχημα, που θέτει με τον εαυτό του ο Αλέκος Βοσνιάδης, είναι η διαχείριση αυτού του, πλούσιου σε εναλλακτικές επιλογές, αγωνιστικού υλικού και η αποτελεσματικότερη δυνατή αξιοποίησή του.

Άπαντες στην ομάδα αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, κάποιοι πιο επικουρικό, ενώ κάποιοι άλλοι, μολονότι θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε άλλες ομάδες της κατηγορίας, θα κληθούν να περιοριστούν σε εφεδρικό ρόλο ή μικρή συμμετοχή ή – μοιραία – και στην άχαρη θέση του να μένουν εκτός αποστολής.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα, την οποία ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να δουλέψει πολύ, προκειμένου να εξελιχθεί ψυχολογικά ανώδυνα για το εσωτερικό της ομάδας και – σαφέστατα – πρόκειται για ένα σπουδαίο και κρίσιμο για την πορεία προς τον τελικό στόχο εγχείρημα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παπαδόπουλος: “Ισοφαριστήκαμε από ανύπαρκτο κόρνερ…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top