Σε δύσκολη… «εξεταστική περίοδο» το αγωνιστικό τμήμα

Σκληρό, αλλά αναγκαίο για το συμφέρον και την προοπτική της ομάδας, το καθεστώς κρίσης, στο οποίο τίθεται το υπάρχον αγωνιστικό υλικό από τον Παύλο Μυροφορίδη.

Από συναισθηματικής άποψης, φαντάζει ως μία «σκληρή» και ίσως «άδικη» διαδικασία το να τίθενται υπό κρίση οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμφώνησαν να παραμείνουν στην ομάδα, καθώς και οι τέσσερις νεομεταγραφέντες, καθώς – εκ των πραγμάτων – ήδη έχουν περάσει από καθεστώς κρίσης και επιλογής.

Όμως, αν κανείς αναλογιστεί ότι άπαντες αποτελούν επιλογές μιας κατάστασης, η οποία προηγήθηκε της τωρινής ισχύουσας στο ποδοσφαιρικό Τμήμα, τότε η δικαιολογία είναι εύλογη και προφανής.

Οι «18» του – προς στιγμήν – «κυανόλευκου» ρόστερ, αποτελούνται από τους 14 «παραμείναντες» (Βοσνιάδης, Αμπάρης, Γόμος, Γιαννίτσης, Καραντασιάδης, Κωστούλας, Καζναφέρης, Τάι, Πτηνόπουλος, Β. Παπαδόπουλος, Ρόβας, Μεντί, Αμαραντίδης, Παναγιωτούδης) και τους 4 νεομεταγραφέντες (Γ. Παπαδόπουλος, Νικολακάκης, Τσίπρας, Γρηγοριάδης).

Ο νέος τεχνικός διευθυντής θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει τη μελέτη των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και να αποφασίσει ποιοι εξ αυτών θα αποχωρήσουν, αναζητώντας άλλη ομάδα για τη συνέχιση της καριέρας τους και ποιοι θα παραμείνουν οριστικά στο νέο ρόστερ, καλούμενοι να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια με τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.

Ο Παύλος Μυροφορίδης έχει ήδη μία πρώτη άποψη για τους «18», με βάση την εικόνα και τις πληροφορίες, που διαθέτει για τον καθένα εξ αυτών και θα αποκτήσει ακόμη πιο ασφαλή και ολοκληρωμένη εικόνα, παρακολουθώντας τους μέσα από την προσπάθειά τους στα προσεχή φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης με το αυριανό (5/8), κόντρα στη Νάουσα.

Στην οριστικοποίηση των αποφάσεών του θα συμβάλλουν και οι εκ του σύνεγγυς επαφές συνεργασίας, που έχει από σήμερα (4/5) στο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας της ομάδας στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, με τον προπονητή του Ηρακλή, Σπύρο Μπαξεβάνο.

Το θέμα του προπονητή

Επειδή πρώτος ο ίδιος ο Παύλος Μυροφορίδης δεν χρησιμοποίησε υπεκφυγές γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να είμαστε σαφείς και για το ζήτημα του Σπύρου Μπαξεβάνου, στο οποίο τα πράγματα είναι απλά. Σκληρά μεν, απλά δε.

Ούτε η παρουσία του Γιαννιτσιώτη κόουτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο υπήρξε αποτέλεσμα επιλογής του νέου γενικού κουμανταδόρου του «γαλάζιου» ποδοσφαιρικού Τμήματος. Συνεπώς και ο ίδιος ο προπονητής τίθεται υπό κρίση.

Ο τεχνικός διευθυντής ξεκαθάρισε ότι έχει κάθε καλή διάθεση και πρόθεση συνεργασίας με το υπάρχον τεχνικό επιτελείο και εφόσον διαπιστώσει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών κυλά ομαλά και απρόσκοπτα σε όλους τους τομείς, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή σε αυτό το πεδίο.

Άλλωστε το «κυανόλευκο» παρελθόν του Παύλου Μυροφορίδη έχει να επιδείξει…«κραυγαλέα» περίπτωση εξαιρετικής συνεργασίας του με προπονητή, τον οποίο δεν επέλεξε, αλλά βρήκε ερχόμενος στον Ηρακλή. Πρόκειται, βεβαίως, για τον Νίκο Παπαδόπουλο, η σχέση του οποίου με τον Κοζανίτη τεχνικό διευθυντή εξελίχθηκε σε απολύτως αρμονική και αγαστή, επ’ ωφελεία της ομάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top