Συνεχίζει στην ΕΡΤ η Football League

Χωρίς πολλές επιλογές για “media partner” η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κρατική τηλεόραση να συνεχίζει τη συνεργασία μαζί της, με ελαφρώς αυξημένη προσφορά.

Η Football League, ως η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ενός διαλυμένου οργανωτικά ποδοσφαιρικού συστήματος, εξακολουθεί να πλέει σε πελάγη απόλυτης αβεβαιότητας στον οικονομικό τομέα.

Ένα από τα έσοδα, στα οποία προσβλέπουν σημαντικά οι συμμετέχοντες στην Ένωση των ομάδων της, είναι – σαφέστατα – οι εισροές από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάλυψης των αγώνων της κατηγορίας.

Το όλο κλίμα αδυναμίας, ασάφειας, ανησυχίας, ανέχειας και αστάθειας, προσφέρει το περιθώριο στον κρατικό τηλεοπτικό φορέα να «παίζει μπάλα» με χαρακτηριστική άνεση στη δεύτερη ελληνική ποδοσφαιρική Λίγκα και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να το κάνει και κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν ήδη αποφασίσει να συνεχίσουν αυτήν τη μορφή συνεργασίας με το πρωτάθλημα της Football League και επιχειρούν να εξασφαλίσουν τη θέση του “media partner” για την ΕΡΤ και για τη σεζόν 2018-2019.

Οι εξ Αθηνών πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία του κρατικού τηλεοπτικού φορέα με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο και την Ένωσή του αποτελεί – ουσιαστικά – μονόδρομο, λόγω της κατάστασης, η οποία επικρατεί στον χώρο, με τις ομάδες ακόμη και της Super League να δυσκολεύονται τρομακτικά στο να αποκτήσουν τηλεοπτική κάλυψη, μετά το οριστικό «σπάσιμο» της κεντρικής διαχείρισης.

Η ΕΡΤ προβλέπεται να προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει – μια κάποια – αύξηση στην προσφορά της, σε σχέση με την περσινή σεζόν, ώστε να κάμψει τις όποιες αναστολές – ενδεχομένως να – έχουν οι της Football League, ώστε να εξακολουθήσει να προβάλλει της αναμετρήσεις της κατηγορίας και τη νέα χρονιά.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να προκύψουν οριστικές εξελίξεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος, παράλληλα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top