Κι όμως, δεν ήταν κακό το αποτέλεσμα στην Έδεσσα…

Οι λόγοι για τους οποίους ο Ηρακλής δεν μπορεί να θεωρεί ότι… «πνίγηκε» στους καταρράκτες…

Ο βασικός στόχος των «κυανολεύκων» στην αναμέτρηση του «Φόρης Γεντζής» ήταν η νίκη. Ήθελαν το «διπλό» προκειμένου να αποσπαστούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να δείξουν στους συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την πρωτιά να τους ξεφύγει. Και θα το πετύχαιναν με ιδιαιτέρως πειστικό τρόπο, εφόσον περνούσαν νικηφόρα από μία έδρα και μία ομάδα, όπως ο Εδεσσαϊκός, που εμφανίζουν συγκεκριμένες δυσκολίες για τα δεδομένα του Ομίλου και της κατηγορίας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης έφερε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής δεν εκμεταλλεύτηκε τις κλασικές και πεντακάθαρες ευκαιρίες για γκολ που του δόθηκαν και στα δύο ημίχρονα, στο τέλος δέχτηκε το πλήγμα της… διαιτητικής παρέμβασης, με την – εντελώς υπερβολική, έως απαράδεκτη – αποβολή του Καραντασιάδη και όλα έμειναν στο «μηδέν».

Το τρίποντο ήταν το επιθυμητό και αυτό που επεδίωκε ο «Γηραιός» στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας. Σύμφωνοι. Ωστόσο, στη Μίκρα γνωρίζουν και παραδέχονται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να θεωρούν ότι ο αγώνας αυτός έφερε ένα πλήρως αποτυχημένο αποτέλεσμα. Ας τους αναλύσουμε…

Ο στόχος της μοναξιάς στην κορυφή. Έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Ημίθεος αποσπάστηκε από τον… «εναγκαλισμό» με τον Άρη Παλαιοχωρίου (με τους Χαλκιδικιώτες να κάνουν το ρεπό τους) και ο στόχος επετεύχθη, χωρίς να υπάρχει – μέχρι στιγμής – η επιθυμητή «ανάσα» των τριών βαθμών διαφοράς.

Κακή στιγμή, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο Ηρακλής του Σάκη Αναστασιάδη είναι μία ομάδα που – σε σημαντικό επίπεδο – αξιοποιεί τις ευκαιρίες που της δίνονται μπροστά στην αντίπαλη εστία. Όταν έρχεται ένα παιχνίδι, κατά το οποίο κάτι ανάλογο δεν είναι εφικτό, είναι απίστευτα σημαντικό να το υπερβαίνεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Διατήρηση της θετικής ψυχολογίας. Η αποφυγή ενός αρνητικού αποτελέσματος και η απόσπαση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Ομίλου, έστω και με διαφορά βραχείας κεφαλής, διατηρεί τον θετικό ψυχολογικό τόνο στο εσωτερικό της ομάδας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ικανός για «ζημιές» ο Εδεσσαϊκός. Υπάρχει το ενθαρρυντικό στοιχείο του περάσματος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, από μία έδρα και κόντρα σε έναν αντίπαλο, που εμφανίζει συγκεκριμένες δυσκολίες για τα δεδομένα του Ομίλου. Οι Εδεσσαίοι αναμένεται να δημιουργήσουν καταστάσεις απωλειών για ομάδες που συνδιεκδικούν την πρωτιά με τον Ημίθεο.

Κοντραρίστηκε με τη διαιτησία. Αυτήν τη φορά η διαιτητική «παρέμβαση» δεν «νίκησε» τον Ηρακλή. Απλώς συνέβαλε στο να τον περιορίσει στην ισοπαλία και όχι να «συνδράμει» στην ήττα του, όπως στον Λαγκαδά. Αδικαιολόγητη απευθείας κόκκινη στον Άγγελο Καραντασιάδη, δύο (!) κίτρινες για θέατρο σε παίκτες του Ηρακλή και σφυρίγματα «απίθανα», που έφερναν τους γηπεδούχους σε θέση βολής, συνιστούν – οπωσδήποτε – σκηνικό «σπρωξίματος» υπέρ του αντιπάλου…

Κέρδος χρόνου. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πετύχει, έστω και το μίνιμουμ στο παιχνίδι της Έδεσσας, έχουν κατορθώσει να μην «εκτροχιαστούν» πριν την μακρά διακοπή των εορτών, κατά τις τρεις εβδομάδες της οποίας, φιλοδοξούν να ενισχυθούν μεταγραφικά, να πάρουν πολλές και υπερπολύτιμες ανάσες και να προετοιμαστούν για το στόχο τους, ενόψει του δεύτερου (και κατά πολύ σημαντικότερου) μέρους της αγωνιστικής σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top