Επιτακτική ανάγκη ο πρωτοκλασάτος σέντερ φορ…

Ο τραυματισμός του Κρυστάλλη κατέδειξε και στην πράξη το κενό στην κορυφή της επίθεσης και στον Ηρακλή σπεύδουν για την καλύτερη δυνατή επιλογή «φουνταριστού»…

Ήταν δεδομένο ότι μόνο με τον πολύπειρο, 35χρονο, Παντελή Κρυστάλλη ως κλασικό σέντερ φορ, δεν μπορούσε να προχωρήσει η αγωνιστική τακτική του Σάκη Αναστασιάδη. Ο γρήγορος τραυματισμός του υψηλόσωμου φορ στον αγώνα της Κατερίνης ήρθε να καταδείξει και σε πρακτικό επίπεδο αυτήν την – μέχρι τώρα – αδυναμία του «κυανόλευκου» ρόστερ και να καταστήσει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Ο δραστήριος και διεισδυτικός Χρήστος Ρόβας, κατά συνθήκη, μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτόν τον ρόλο, δηλαδή του κεντρικού κυνηγού. Όμως, αφενός μεν, δεν είναι η κλασική θέση του, αφετέρου δε, δείχνει πολύ πιο χρήσιμος για τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας ως ελεύθερος στον μεσοεπιθετικό τομέα, με αποστολή να κινείται σε όλους τους «μπροστινούς» χώρους, δημιουργώντας ρήγματα και καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Παράλληλα, ο 18χρονος Χαράλαμπος Υφαντίδης, που πέρασε στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Κρυστάλλη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσφέρει – στην παρούσα φάση – λύσεις πρώτης γραμμής στην επίθεση του Ηρακλή, καθώς ήρθε, απλώς, για να δώσει βάθος επιλογών στο συγκεκριμένο χώρο.

Στόχος, όσο το δυνατόν πιο πρωτοκλασάτος…

Στον Ηρακλή κινούνται πολύ δραστήρια για την απόκτηση ενός κλασικού «φουνταριστού», με τη λογική – αν αυτό καταστεί δυνατόν, βεβαίως, καθώς υπάρχει και το μειονέκτημα της συμμετοχής της ομάδας σε χαμηλή κατηγορία – να είναι πιο πρωτοκλασάτος ακόμη και από τον Παντελή Κρυστάλλη, ο οποίος ήρθε προ ολίγων ημερών, με την προοπτική να καταλάβει το ρόλο του βασικού σε αυτήν τη θέση, «κουβαλώντας» τα εχέγγυα της μακράς εμπειρίας και του πολυσκόρερ της κατηγορίας.

Η κίνηση που έγινε προσφάτως προς την πλευρά του Μιχάλη Μπαστακού, υποδηλώνει τη διάθεση του Σάκη Αναστασιάδη, των τεχνικών συνεργατών του και των διοικούντων της ομάδας να φέρουν στον Ημίθεο – στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου – έναν σέντερ φορ, ο οποίος, είτε θα αλλάξει τα δεδομένα με την παρουσία του στο σύνολο, είτε θα είναι – τουλάχιστον – εφάμιλλου αγωνιστικού επιπέδου με τον νυν αρχηγό της ομάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top