Το χειροκρότημα που σημαίνει πολλά…

Ο «κυανόλευκος» κόσμος υποστηρίζει χωρίς να πιέζει, κατανοώντας τις δυσκολίες και γίνεται ουσιαστικός αρωγός στην επανεκκίνηση…

Το αποτέλεσμα, η βαθμολογική συγκομιδή, το κυνήγι των πόντων είναι σίγουρο ότι «λένε» πολλά. Ιδίως σε ένα πρωτάθλημα πολύ «ιδιαίτερο», τραχύ, ανταγωνιστικό, που δεν συγχωρεί αδυναμίες και λάθη και – πάνω από όλα – διεξάγεται υπό ένα σύστημα ιδιαιτέρως επικίνδυνο, όπως το φετινό της Γ΄ Εθνικής, το οποίο απαιτεί να επιδιώξεις πορεία πρωταθλητισμού για να διασφαλίσει την παραμονή σου στην κατηγορία.

Ωστόσο, πολύ περισσότερα «λέει» αλλά και σημαίνει αυτό το χειροκρότημα του κόσμου του Ηρακλή, μετά το τέλος του αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας, το απόγευμα της Τετάρτης στο Καυτανζόγλειο. Ένα χειροκρότημα, μια κίνηση απλόχερης στήριξης προς την ομάδα, που ήρθε αβίαστα και ικανοποίησε τους πάντες στην ομάδα. Διότι υποδηλώνει ότι ο κόσμος, όχι μόνο είναι κοντά αλλά κατανοεί και προσφέρει τα απαραίτητα περιθώρια.

Ναι στο αποτέλεσμα, όχι στην πίεση

Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής την μία μέρα αποφασίστηκε να επανεκκινήσει από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και την επομένη «μπήκε» σε αυτό με ουσιαστικά ανύπαρκτες προϋποθέσεις. Με μόνο εφόδιο το όνομα του Συλλόγου, τη φανέλα και την ιδιαίτερη αύρα του.

Χωρίς έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά με παιδιά από το επίπεδο της υποδομής, με προπονητικό επιτελείο, που στην πορεία συγκροτήθηκε, χωρίς οικονομική ευχέρεια, χωρίς, χωρίς, χωρίς… Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει σημασία αυτό το χειροκρότημα.

Η ανάγκη των βαθμών μεγάλη. Αγώνες, όπως αυτός με τον Αλμωπό, πρέπει να φέρνουν τους τρεις βαθμούς στην πλευρά των γηπεδούχων της αναμέτρησης, όμως η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη απαιτεί (και με βάση κάθε ποδοσφαιρική λογική) χρόνο, προκειμένου να απαλλαγεί από αυτά τα «χωρίς, χωρίς, χωρίς».

Και αυτό το χειροκρότημα της απόλυτης κατανόησης και της αμέριστης συμπαράστασης, την πιστώνει με αυτόν τον χρόνο, που τόσο πολύ τον χρειάζεται…

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top