Απαιτείται ψυχρός ορθολογισμός…

Μάθημα επανατοποθέτησης της αγωνιστικής στρατηγικής της ομάδας το παρ’ ολίγον «χουνέρι» από τον Ερμή Αγιάς στην πρεμιέρα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ακόμη και τη δυναμική και την ασφάλεια που του προσφέρει το Ιβανώφειο κόντεψε να απεμπολήσει ο Ηρακλής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 μπάσκετ, κόντρα στους νεοφώτιστους του Ερμή Αγιάς. Επειδή, ακριβώς, δεν ήταν ορθολογικός και βρέθηκε στη δεινή θέση να πιεστεί σφοδρά, κυνηγώντας τον αντίπαλο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Έναν αντίπαλο, ο οποίος χωρίς την παραμικρή αίσθηση άγχους, είχε την ευχέρεια να ξεδιπλώσει στο παρκέ όσα και όποια προσόντα διέθετε, καθώς δεν είχε – στην ουσία – να χάσει τίποτε. Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που είχαν να χάσουν πολλά, αν άρχιζαν τη νέα φιλόδοξη προσπάθεια πρωταθλητισμού με μία αδόκητη και οδυνηρή ήττα εντός έδρας.

Με τέτοιους ψηλούς δεν «απαντάς» με τρίποντα απελπισίας

Οι απελευθερωμένοι από το άγχος (από κάθε αίσθηση άγχους, δηλαδή) Λαρισαίοι μπορούσαν να ηγούνται της αναμέτρησης, μόνο και μόνο επειδή έβλεπαν το καλάθι του Ηρακλή σαν… πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και επειδή οι γηπεδούχοι ακολούθησαν λάθος αγωνιστική στρατηγική στον επιθετικό τομέα.

Όσο και να μη γνωρίζει από μπάσκετ κανείς, δεν μπορεί παρά να φανταστεί ότι η γλώσσα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα είχε… «μαλλιάσει» από το να δίνει εντολές, προκειμένου να περνά η μπάλα μέσα στη ρακέτα, προκειμένου ο Ημίθεος να παίρνει άνετο σκορ από τους εξαιρετικούς και δυνατούς ψηλούς που διαθέτει.

Ιδίως από τη στιγμή κατά την οποία ο μόνος πραγματικά ψηλός, αλλά και κλασικός σέντερ του Ερμή, ο Καλλές, από νωρίς φορτώθηκε με φάουλ και – ουσιαστικά – απενεργοποιήθηκε.

Με Χαριτόπουλο, Μπούμπαλο, Κακαρούδη και Αγγελακόπουλο, απαγορεύεται να αναζητάς απαντήσεις στα τρίποντα απελπισίας. Δεν χρειαζόταν καν η ίδια η εξαιρετική τετράδα των ψηλών σου να μπαίνει στο παιχνίδι των τριπόντων, ενώ μπορείς να την «ταΐσεις» με μπάλες σε ποσταρίσματα κάτω από το καλάθι, όπως έκανε σε πολλές περιπτώσεις ο Χαριτόπουλος και έφτασε τους 20 πόντους, βοηθώντας τα μέγιστα στην ανατροπή της διαφοράς.

Με τέτοιους ψηλούς – πολυτέλεια για την κατηγορία, ο Ηρακλής διαθέτει ένα μεγάλο όπλο, ιδίως για τα δεδομένα του υπάρχοντος ανταγωνισμού. Ας το εκμεταλλευτεί από εδώ και πέρα.

Ας γίνει αυτό το παρ’ ολίγον πάθημα, ένα μάθημα επαναπροσδιορισμού στρατηγικής για την – εξαιρετικά δύσκολη – συνέχεια…

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και τα έξοδα των τριών ομάδων αναλάμβανε ο Μάνσφιλντ…

Μπάσκετ

Back to Top