Δραστηριοποιηθείτε, έστω και τώρα…

Η χωρίς περιστροφές παρέμβαση του Δημάρχου, μετά την εκδίκαση και ενόψει του «υπό εκκόλαψη» σκανδάλου, δείχνει το δρόμο και στους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Απόψεις

Απολύτως δικαιολογημένα είναι τα παράπονα του «κυανόλευκου» κόσμου από την απαθή – στην ουσία – στάση, που έχουν τηρήσει – ως τώρα, τουλάχιστον – οι πολιτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης στο θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή. Σε αντίθεση, βεβαίως, με τους ομολόγους τους της Βοιωτίας, οι οποίοι δεν έμειναν στην αμιγώς «πελατειακή» διεκπεραίωση του ζητήματος, αλλά προχώρησαν σε σημαντικές επικοινωνιακά ενέργειες.

Επειδή – προσωπικώς – έχω αναφερθεί επανειλημμένα, μέσω της BlueArena τις τελευταίες μέρες στη συγκεκριμένη δυσάρεστη κατάσταση, οφείλω να ομολογήσω ότι η χθεσινή (6/7) ενέργεια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, (τον οποίον κατ’ επανάληψη συμπεριέλαβα στη σχετική κριτική) κινήθηκε προς την – απολύτως – θετική κατεύθυνση. Η γραπτή δημόσια τοποθέτησή του ήταν χωρίς περιστροφές και έπαιρνε σαφή θέση, τολμώντας να ψέξει την τακτική του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Τόνισε και υπερθεμάτισε τις απόψεις και τα «κατηγορώ» που εκφράζει η πλευρά του Ημίθεου και συγκεκριμένα επεσήμανε:

Την αναβολή συνεδρίασης της σύνθεσης του δικαστηρίου, προκειμένου να καταλήξει στην έκδοση απόφασης, την οποία κατέκρινε.

Το μη προβλεπόμενο για την επιβολή ποινής υποβιβασμού σε μη αδειοδοτούμενη ομάδα.

Την «περίεργη» επιλογή του δικαστηρίου στο να εμμείνει στην εξέταση της προοπτικής οικονομικής βιωσιμότητας της ΠΑΕ, γεγονός άσχετο με το επίδικο ζήτημα.

Απαίτησε, τέλος, να τηρηθούν οι νόμοι, οι οποίοι είναι – προδήλως – με το μέρος του Ηρακλή.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ήταν ο μόνος εκ των πολιτικών φορέων της πόλης – έως τώρα – που επέλεξε να μη μείνει μόνο στην αρχική… «εθιμοτυπική» διαχείριση του προβλήματος (ενημέρωση από τις ομάδες δράσης του Συλλόγου, δήλωση συμπαράστασης και… βγάλαμε την υποχρέωση), αλλά να παρέμβει καταγγελτικά για την τακτική του Διαιτητικού, τώρα που κρίνεται η απόφαση. (Λαμβανομένης δε υπ’ όψιν και της οπαδικής τοποθέτησής του και του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη αντίδρασή του κάθε άλλο παρά… ικανοποίησε τους έχοντες αντίθετες επιδιώξεις και συμφέροντα «ομοϊδεάτες» του συμπολίτες, όπως απέδειξαν και μέσω της παρέμβασής τους στην εκδίκαση…).

Σε αυτό και σε ακόμη πιο έντονο ενεργητικό επικοινωνιακό, αλλά και ουσιαστικό μοτίβο οφείλουν να κινηθούν τις – ελαχιστότατες – μέρες, που υπολείπονται, έως την έκδοση της απόφασης και οι υπόλοιποι πολιτικοί φορείς αυτής εδώ της πόλης. Δεν «ξεμπερδέψατε» επειδή «μας ακούσατε» και «μας χτυπήσατε συμπονετικά την πλάτη». Σε καμία περίπτωση, κύριοι…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top