Η διαδρομή, η πορεία και το ποδοσφαιρικό πρώτυπο του Μπαστακού!

Η πορεία του Μπαστακού από τα τοπικά με της Μεσσηνίας μέχρι τον Ηρακλή…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Είναι ψηλός, με καλή τεχνική κατάρτιση, με εξαιρετική μεταβίβαση, με έφεση στο σκοράρισμα και με καταγωγή από την Μεσσηνία. Πριν από είκοσι χρόνια αυτή η εισαγωγή θα μπορούσε να είχε γραφτεί για κείμενο που θα αφορούσε στον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ωστόσο μιλάμε για τον Μιχάλη Μπαστακό, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή που θέλει να αποδείξει τί μπορεί να κάνει στο γήπεδο και σε επίπεδο Super League.

Ο Τόλης Αποστόλου (προπονητής των τμημάτων υποδομής του Ατρομήτου), όταν το 2011 σε ένα από τα πολλά πρόκρινε για τις ακαδημίες του Μαζαράκη τον 15χρονο Μιχάλη Μπαστακό. Ένα ματς ανάμεσα στις μικτές ομάδες της Μεσσηνίας και της Αργολίδας τους έπεισε για το επόμενο βήμα.

Ένα παιδί που ψήλωσε πάνω από 30 πόντους μέσα σε ένα καλοκαίρι, σε ηλικία 13 ετών. Το ύψος του πλέον είναι 1,92, αλλά στο ποδόσφαιρο τον είχε σπρώξει από όταν ήταν κοντός, ο έξι χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του Άγγελος που αγωνίζεται στο Μελιγαλά.

Εκ Μεσσηνίας ορμώμενος ο μικρός Μιχάλης, παράτησε οικογένεια, φίλους και την ομάδα του τον Α.Ο. Φαραί  Καλαμάτας.

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Γενάρη του 2014 σε ηλικία 17 ετών και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στο ματς κυπέλλου με την Βέροια, ενώ το ποδοσφαιρικό του πρώτυπο είναι ο συντοπίτης του και νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πηγή: Νovasports

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Ας αποδείξει εμπράκτως ότι αγάπησε την ομάδα ο κ. Ευγενίου…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top