Πτηνόπουλος: “Ο Ηρακλής μπορεί τα πάντα, γιατί είναι τόσο μεγάλος…”

Ένας από τους καλύτερους του φετινού Ηρακλή, σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παρεχώρησε στην εφημερίδα “Metrosport” και στον… “κυανόλευκο” συνάδελφο, Γιάννη Τσερβίνη, ο εκ των κορυφαίων του φετινού Ηρακλή Μηνάς Πτηνόπουλος.

Την παραθέτουμε αυτούσια:

“Μία ημέρα μετά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ο Μηνάς Πτηνόπουλος έκανε τη δική του… παρέλαση, ερχόμενος στον Ηρακλή. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αποτελούσε την 20ή μεταγραφική κίνηση των κυανόλευκων, στο μεγάλο ντεμαράζ τους για τη δημιουργία ενός ισχυρού ρόστερ. Οι… συστάσεις για τον καβαλιώτη μεσοεπιθετικό ήταν πολύ καλές, όμως δεν έπαυε να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό και δη αυτό του Ηρακλή.

Το ξεκίνημά του ήταν «μουδιασμένο», απόρροια και της νέας κατάστασης που επικρατούσε στον Ημίθεο που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά τα… συντρίμμια που άφησε ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Σταδιακά όμως ο «Πτηνό» άρχισε να δείχνει τα ποδοσφαιρικά στοιχεία για τα οποία τον επέλεξαν οι κυανόλευκοι. Ταχύτητα, εκτελεστική δεινότητα, διεισδυτικότητα, χρησιμοποίηση και των δύο ποδιών, συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντα ως οφείλει ένας εξτρέμ. Σε συνδυασμό με το… low profile του και τον εξαιρετικό του χαρακτήρα ο Καβαλιώτης δεν άργησε να πάρει φανέλα βασικού. Επιλέγοντας μάλιστα αυτή με το νούμερο 10!

                

Η παραμονή που εξελίχθηκε σε άνοδο

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο τον Βόλο ήταν αυτός που  σκόραρε στις καθυστερήσεις και ουσιαστικά έδωσε την πρωτιά στους κυανόλευκους. Λίγη ώρα αργότερα, όντας απόλυτα ικανοποιημένος και έχοντας αποβάλλει την ένταση του αγώνα, μίλησε στη «Μ» για τη φετινή χρονιά. Τις δυσκολίες, τους στόχους, τον κόσμο αλλά και την νέα σεζόν στη Football League.

-Μηνά τελειώνει μία δύσκολη χρονιά, στην οποία μπήκες και στην πορεία της.

«Ναι, εγώ ήρθα στην ομάδα στα τέλη Οκτωβρίου μαζί με κάποια ακόμη παιδιά. Αρχικά θέσαμε ως στόχο να μείνουμε στην κατηγορία, όμως μετά από ένα σερί επτά νικών προέκυψε η άνοδος».

 

Έγιναν… τρένο όταν «έδεσαν»

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα, αλλά και στο τι ήταν αυτό που τον έκανε αρχικά απαισιόδοξο για την κατάκτηση της πρωτιάς.

«Η αλήθεια είναι ότι στα δύο-τρία πρώτα παιχνίδια που έπαιξα και εγώ και μάλιστα ήταν διαδοχικά σε μία εβδομάδα, δεν πίστεψα ότι μπορούμε να ανέβουμε κατηγορία. Αν και είχαμε ποιότητα σαν ομάδα και αυτή φαινόταν. Δεν ήμασταν δεμένοι σαν ομάδα, γιατί πολλά παιδιά δεν είχαν προετοιμασία στα πόδια τους. Μόλις όμως βρήκαμε ρυθμό και χημεία σαν ομάδα, σαν σύνολο, πηγαίναμε τρένο. Σε κάθε αγώνα δείχναμε ολοένα και καλύτερο πρόσωπο και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη βγήκαμε πρώτοι».

 -Πήρες τη φανέλα με το 10. Βάρυνες καθόλου που τη φορούσες;

«Για να είμαι ειλικρινής στα πρώτα μου παιχνίδια βάρυνα λίγο (γέλια). Ειδικά όταν σκέφτεσαι την ιστορία του Ηρακλή και το ποιοι παίκτες τη φόρεσαν στο παρελθόν. Όπως λένε μάλιστα και πολλοί δεν θα έπρεπε να το φοράει κανείς το 10 μετά τον Χατζηπαναγή. Όμως θεωρώ ότι προσπάθησα από την πλευρά μου να δείξω κάποια καλά πράγματα».

-Φέτος είχατε και τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου.

«Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο. ‘Ηταν μαγική η χρονιά. Είτε εντός είτε εκτός έδρας είχαμε τη θερμή συμπαράσταση, θυμάμαι πολύ κόσμο στο Λαγκαδά, στον Εύοσμο, στη Νάουσα, σε πολλά παιχνίδια. Μας έδινε ώθηση και έπαιξε μεγάλο ρόλο. Τους ευχαριστούμε πολύ».

 

«Από τις μεγαλύτερες ομάδες»

Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με τον ιδανικό τρόπο για τον Ηρακλή. Πώς όμως ο Μηνάς Πτηνόπουλος βλέπει την επόμενη ημέρα και τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League;

«Ο Ηρακλής είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και μπορεί και του χρόνου να έχει ένα ισχυρό μπάτζετ και να συνεχίσει το ίδιο δυνατά για άνοδο στη Super League».

-Είσαι ικανοποιημένος από την ατομική σου παρουσία;

«Φέτος κάνω και εκ του αποτελέσματος μία από τις καλύτερες χρονιές μου. Με το σημερινό έφτασα στα εννιά γκολ, οπότε ναι, είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου αλλά σαφώς και μπορώ να προσφέρω περισσότερα».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top