Eυγενίου: “Με τις τρεις προϋποθέσεις, αναλαμβάνει ο Μονεμβασιώτης”

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε για την προοπτική αλλαγής ιδοκτησιακού καθεστώτος και την παρούσα κατάσταση στην ομάδα.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Στράτος Ευγενίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Παράθυρο στα sports” στο BLUE SKY και μίλησε για τις αλλαγές προπονητών τη φετινή σεζόν στον Ημίθεο, την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Super League 2 αλλά και τις συζητήσεις που γίνονται με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ώστε ο τελευταίος να αναλάβει τις μετοχές της ΠΑΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με τον Σάκη Τσιώλη, τον οποίο ευχαρίστησε και τόνισε ότι είναι τρομερός άνθρωπος και προπονητής. Παράλληλα ο Ευγενίου αναφέρθηκε στις συζητήσεις που υπάρχουν με τον Μονεμβασιώτη, τονίζοντας ότι ο τελευταίος θα εξετάσει το καλοκαίρι το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στην ΠΑΕ.

Αρχικά, ο κ. Ευγενίου είπε: «Ξεκινήσαμε την χρονιά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Υπήρχαν προβλήματα με τους παλιούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Μάρα, από παλαιότερες ΠΑΕ. Δεν μπορούσαμε να αφοσιωθούμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, το οποίο να είναι ανταγωνιστικό στον βαθμό που θέλαμε. Αρχισε η σεζόν με τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Σε κάποια φάση στη σεζόν, ο Σάκης ζήτησε και σταμάτησε τη συνεργασία. Εβλεπε τα προβλήματα στην ομάδα και θεώρησε ότι μια αλλαγή προπονητή θα βοηθούσε την ομάδα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Σάκη γιατί είναι τρομερός άνθρωπος και προπονητής. Δεν υπάρχει άνθρωπος σαν τον Τσιώλη. Είχαμε τρομερή συνεργασία», ενώ για τη συνέχεια που ανέλαβε προπονητής ο Περικλής Αμανατίδης, τόνισε: «Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε στον Ηρακλή, εμείς δεν αλλάζουμε εύκολα τους προπονητές. Οταν δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στον στόχο των πλέι οφ, μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα που είχαμε στην Κοζάνη, αποφάσισε από μόνος του ότι θα έπρεπε να γίνει μια αλλαγή». Μετά τον Περικλή Αμανατίδη, ο Σούλης Παπαδόπουλος ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, με τον Στράτο Ευγενίου, να τονίζει: «Θεωρώ ότι ο Σούλης και για σήμερα αλλά και για το μέλλον της ομάδας, είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε». Εάν δεν προχωρήσει το deal, ο Σούλης Παπαδόπουλος οπωσδήποτε θα είναι προπονητής της ομάδας και τη σεζόν. Αν αλλάξει η διοίκηση θα είναι απόφαση του καινούργιου για το τι θα κάνει».

Ακόμη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για τις επαφές με τον Μονεμβασιώτη, είπε: «Οντως έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Ο κύριος Μονεμβασιώτης έχει κάνει μια αρκετά καλή χορηγία στην ομάδα για φέτος. Από την πλευρά του δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς την αγορά των μετοχών. Είναι κάτι που θα εξετάσει το καλοκαίρι και εφόσον επιτευχθούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η παραμονή του Ηρακλή στην SL2, η αδειοδότηση αλλά και το να έχει ο Ηρακλής γήπεδο. Αυτό που συμβαίνει φέτος με το Καυτανζόγλειο αλλά και με τα περισσότερα κρατικά ή δημοτικά στάδια στην Ελλάδα είναι κάτι το φοβερό. Εχουμε καταντήσει να γίνουμε τσιγγάνοι και προσπαθούμε να βρούμε γήπεδα, ώστε να παίξει η ομάδα. Δυστυχώς στο Καυτανζόγλειο όπως και άλλα στάδια, δεν αδειοδοτήθηκε και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ηρακλή ως έδρα. Ετσι, αναγκαστήκαμε να ψάξουμε να βρούμε άλλες λύσεις οι όποιες ήταν πρόσκαιρες και δεν είναι και σταθερές. Ετσι θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Καμπανιακού καθώς ήταν το μοναδικό άτομο που προσφέρθηκε να βοηθήσει την ομάδα και να μας δώσει φαινομενικά μια στέγη».

Στη συνέχεια, για τα χρέη των παλιών ΠΑΕ, αλλά και την προσπάθεια στα πλέι άουτ, είπε: «Θα περιμένουμε να δούμε το ποσό και αν μπορεί να τα αναλάβει ο κύριος Μονεμβασιώτης. Για να γίνει το deal, θα πρέπει μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και προσοχή στα πλέι άουτ. Από τις έξι ομάδες, πέφτουν οι τρεις. Ο αγώνας είναι μεγάλος και το γνωρίζουν οι παίκτες.»

Για το ύψος της χορηγίας του κ. Μονεμβασιώτη και αν είναι 200 χιλιάδες ευρώ, απάντησε: «Είναι κοντά στις 200 χιλιάδες».

Για τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ στα πλέι οφ, τόνισε: «Εγώ ήμουν αρνητικός να υπάρχουν οι Β’ ομάδες στη SL2. Π.χ. οι επιχορηγήσεις των ομάδων της SL2 από τηλεοπτικά και στοίχημα είναι το 1/20 από όσα λαμβάνουν οι ΠΑΕ της SL1. Τα έσοδα είναι μηδενικά στην κατηγορία μας. Είναι απαράδεκτο για μένα να βρούμε τηλεοπτική στέγη για τα παιχνίδια τον Ιανουάριο».

Για το μέλλον και εφόσον έχει μεταβιβαστεί το 100% των μετοχών, αν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε ομάδα Α’ Εθνικής, είπε: «Με τίποτα, ποτέ! Είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Όταν έγινε η μεταφορά της ομάδας στην Θεσσαλονίκη, εγώ ήταν για να φύγω. Απλώς δεν βρέθηκαν άτομα για να συνεχίσουν και αναγκαστικά συνέχισα εγώ. Τώρα τι θα γίνει στη συνέχεια θα το δούμε».

Ακόμη είπε: «Δεν λέω οι παλαιοί παίκτες να χαρίσουν τα χρήματα τους αλλά όταν δεν υπάρχουν τα έσοδα που θα έπρεπε να υπάρχουν σε μια κατηγορία, το μόνο που κάνεις είναι να δώσεις την ομάδα. Σίγουρα από μένα δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν και δεν ξέρω και από κάποιον μελλοντικό επενδυτή. Αυτό θα γίνει μόνο όταν μια ομάδα ανεβεί στη Σούπερ Λιγκ 1 και έχει κάποια έσοδα που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πληρωμές.

Αυτό να το δουν οι παλαιοί ποδοσφαιριστές ώστε να διασφαλίσουν ένα μέρος των χρημάτων που πρόκειται να πάρουν αλλά και να διασφαλιστεί και το μέλλον των ποδοσφαιριστών που είναι στον Ηρακλή αυτή τη στιγμή»

Σχετικά Άρθρα

Παπαδόπουλος: “Ισοφαριστήκαμε από ανύπαρκτο κόρνερ…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top