“Τεράστια οικογένεια ο Ηρακλής – Πραγματικότητα το όνειρο της Ολυμπιάδας!”

Η συνέντευξη του “κυανόλευκου” πρωταθλητή κολύμβησης στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Ερασιτέχνης

Ο Γιώργος Ασπουγαλής μίλησε για όλους και για όλα σε μία συνέντευξη με πλούσιο «κυανόλευκο» άρωμα! Πως η μητέρα του τον ώθησε στην κολύμβηση σε ηλικία 5 ετών, πως νιώθει που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τι σημαίνει για εκείνον ο Ηρακλής αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι του για το μέλλον!

Ο 22χρονος κολυμβητής ανήκει στην οικογένεια του Ηρακλή από το 2017 και θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους κολυμβητές της νέας γενιάς. Έχει αναδειχθεί Πανελλήνιος Πρωταθλητής για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ενώ διαχρονικά έχει πετύχει σωρεία ηλικιακών Πανελληνίων Ρεκόρ, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί.

Ακόμη, στο παλμαρέ του έχει προσθέσει την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2019 και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, στα 50μ. πρόσθιο.

Ο ίδιος αποτελεί ενεργό μέλος της Εθνικής Ανδρών, με συμμετοχές σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών. Μάλιστα, πρόσφατα, διακρίθηκε μαζί με την εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. μικτής mix στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kολύμβησης Ανδρών-Γυναικών της Ντόχα, όπου και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καταλαμβάνοντας την 5η θέση!

Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο «κυανόλευκος» αθλητής…

Ξεκινώντας, θα θέλαμε να μάθουμε την ιστορία σου. Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την κολύμβηση και γενικότερα με τον αθλητισμό;

«Όταν ήμουν 5 χρονών, η μητέρα μου ήθελε να ξεκινήσω κάποιο άθλημα μαζί με την αδερφή μου. Οπότε, μας πήγε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στις Σέρρες για να παρακολουθήσουμε από κοντά και να δοκιμάσουμε μία προπόνηση κολύμβησης. Από εκείνη την στιγμή δεν έχω βγει από τις πισίνες!»

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με το συγκεκριμένο άθλημα; Τι σου έκανε το «κλικ» για να ξεκινήσεις;

«Δεν ξέρω τι ακριβώς με έκανε να κολλήσω με την κολύμβηση. Το σίγουρο είναι πως σημαντικό ρόλο έπαιξε το συναίσθημα της νίκης λόγω των επιτυχιών που ακολούθησαν σε μεταγενέστερο χρόνο».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν προκρίθηκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσα από τους πρόσφατους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα;

«Μετά την ολοκλήρωση της κούρσας και αφού μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά συνειδητοποιήσαμε ότι πήραμε την πρόκριση, αισθάνθηκα συγκινημένος. Αυτή η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα όλης της πίεσης και της κούρασης των τελευταίων χρόνων, που όμως ήταν απαραίτητες για να είμαι σε θέση να πετύχω ένα τόσο σπουδαίο επίτευγμα. Ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων που έγινε πραγματικότητα. Ακόμα και τώρα που το λέω, ανατριχιάζω!»

Σε ποιον αφιερώνεις αυτήν την τεράστια επιτυχία σου; Ποιο ήταν το κίνητρο σου;

«Δεν μπορώ να την αφιερώσω μόνο σε ένα άτομο. Την αφιερώνω σε όλους όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν, δηλαδή στην οικογένεια μου, τους φίλους μου, την κοπέλα μου.

Επίσης, την αφιερώνω σε όλη την ομάδα του τμήματος κολύμβησης του Γ.Σ. Ηρακλής που με φροντίζει, στον προπονητή μου, Μίλτο Χαλκιά, τον φυσικοθεραπευτή μου, Στέλιο Ναυροζίδη και στον διατροφολόγο, Κώστα Μπάρδη. Τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτούς πιστεύω ότι δεν θα τα είχα καταφέρει.

Τέλος, δεν μπορώ να μην πω και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια του Ηρακλή, όπου με στηρίζει ανελλιπώς από τότε που εντάχθηκα στον σύλλογο, το 2017».

Τι θα συμβούλευες σε ένα νέο παιδί που τώρα σε διαβάζει και σκέφτεται να κάνει τα πρώτα του βήματα στην κολύμβηση;

«Να μην τα παρατάει ποτέ. Το μότο “Trust the Process” είναι ίσως από τα πιο σημαντικότερα στον αθλητισμό. Ακόμη και όταν όλα φαίνονται πως πηγαίνουν λάθος, εσύ πρέπει να μην τα παρατήσεις και να αντιστρέψεις την κατάσταση».

Πως προέκυψε η ένταξη σου στον Ηρακλή;

«Υπήρχαν κάποια προβλήματα στο κολυμβητήριο των Σερρών, τα οποία με αναγκάσαν να αναζητήσω κάποιο άλλο μέρος για να κολυμπήσω. Ο Ηρακλής με έκανε να νιώσω από την πρώτη στιγμή πως άνηκα σε μία οικογένεια. Με υποδέχθηκαν σαν δικό τους παιδί και ακόμη και σήμερα νιώθω πως είμαι παιδί τους!»

Τι σημαίνει για εσένα ο Ηρακλής;

«Ο Ηρακλής είναι πραγματικά μία τεράστια οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις με αυτόν τον τρόπο όταν ανήκεις σε μία ομάδα. Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το αίσθημα και σε άλλες ομάδες, αλλά εγώ από την μεριά μου είμαι ευγνώμων που έχω ανθρώπους στο πλευρό μου, οι οποίοι με στηρίζουν σε οτιδήποτε χρειαστώ. Πολλές από τις σχέσεις που έχω δημιουργήσει στον σύλλογο θα είναι για μια ζωή!»

Τέλος, ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Μία τέλεια εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Βέβαια, προηγείται και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στο Βελιγράδι τον Ιούνιο, όπου και εκεί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Γενικότερα, πάντα ο στόχος μου είναι να κάνω περήφανους αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό μου και με στηρίζουν».

Back to Top