41 χρόνια από τότε, που οι Ηρακλειδείς “βούλιαξαν” τον Κολινδρό…

Το πρώτο αστέρι της αδικίας και η μάχη των Ηρακλειδέων κόντρα στο σύστημα, με τη μαζική παρέμβαση σε πρωθυπουργική ομιλία…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Τα ντοκουμέντα, από το Ποδοσφαιρικό Μουσείο Ηρακλή Θεσσαλονίκης, για τη σημερινή επέτειο εκδήλωσης της δίκαιης οργής του “κυανόλευκου” κόσμου:

Κυριακή 8 Ιουνίου 1980

Οι φίλοι του Ηρακλή πήγαν στον Κολινδρό Πιερίας να διαμαρτυρηθούν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Ράλλη για τον ΆΔΙΚΟ υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδος στη Β! εθνική κατηγορία.

Χιλιάδες φίλαθλοι με λεωφορεία και ιχ αυτοκίνητα βρέθηκαν από το πρωΐ με σημαίες και λάβαρα περιμένοντας να δώσει τη λύση ο πρωθυπουργός Γ. Ράλλης ο οποίος είχε έρθει στη πόλη για να κάνει τα εγκαίνια ενός εργοστασίου.

Πριν όμως εγκαινιάσει το εργοστάσιο ξεκίνησε ως εξής : Να κάνετε μια ομάδα οι Ηρακλειδείς και να παίξετε με την ομάδα του Κολινδρού για να δούμε ποιος θα κερδίσει;

Θα σας πω τρία πράγματα

Πρώτον : Εσείς οι Ηρακλειδείς κάνατε ένα λάθος, δεν ξέρετε ότι εγώ είμαι Παναθηναϊκός; Τότε κάποιος από κάτω κάτι του απάντησε. Ο πρωθυπουργός κινήθηκε αμέσως προς τη πλευρά του όπου ήταν οι οπαδοί του Ηρακλή.

Τα άλλα δύο δεν πρόλαβε να τα πει.

Τα επεισόδια άρχισαν.

Ο Ηρακλής παρ’οτι δικαιώθηκε, αγωνίστηκε στη Β! Εθνική κατηγορία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top