Χάνλαν: “Αισθάνομαι ότι στον Ηρακλή με εμπιστεύονται”

Ο ηγέτης της νίκης – πρόκρισης στο Αλεξάνδρειο, καταθέτει τα συναισθήματά του, μετά τη μάχη του κυπέλλου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα “κατέθεσε” στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνάδελφο Ρούλα Αβραμίδου ο Ολίβιερ Χάνλαν:

Εβαλε την… υπογραφή του σε ένα ματς που φαινόταν, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, χαμένο για την ομάδα του. Ηταν ο καταλύτης για να κατορθώσει ο Ηρακλής, το απόγευμα της Τετάρτης (2/10), να υποτάξει στο Αλεξάνδρειο, στη Θεσσαλονίκη, τον Αρη και να βάλει στην “τσέπη” το εισιτήριο της πρόκρισης για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου. Εκεί που τον περιμένει, στην Κρήτη (6/10), το Ρέθυμνο.

Ο Ολίβιερ Χάνλαν μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση τη μάχη των «κυανόλευκων» με τους «κίτρινους» με την εκτελεστική του δεινότητα, κυρίως, όμως, με την ψυχραιμία που έδειξε στο φινάλε. Με 3”7 να απομένουν για τη λήξη, ήταν απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή των βολών (2/2), «έγραψε» το 63-64, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο ματς.

«Νιώθω ότι με πιστεύουν και με εμπιστεύονται στον Ηρακλή. Δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα που είχα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα», τόνισε εμφατικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων), ο 26χρονος διεθνής Καναδός γκαρντ, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του, μετά την επιτυχία του Ηρακλή επί του Αρη.

Το σκοράρισμα ο Χάνλαν το έχει… εύκολο. Το έδειξε με το “καλησπέρα” σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο «Γηραιός» στην περίοδο της (προβληματικής λόγω αρκετών τραυματισμών), προετοιμασίας που έκανε. Χαρακτηριστικότερο όλων, οι 38 πόντοι, με 8 τρίποντα, που πέτυχε, στο Ιβανώφειο, κόντρα στη Λουκόιλ Λέφσκι (12/9). Στο Αλεξάνδρειο στόχο από τα 6.75 μπορεί να μη βρήκε (0/2 τρίποντα), «φόρτωσε», όμως, το αντίπαλο καλάθι με 25 πόντους (15/17 βολές, 5/7 δίποντα).

«Στο πρώτο μισό του αγώνα δεν ήμασταν, όπως το θέλαμε. Μας μίλησε στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, πολύ καλά ο προπονητής μας. Μας προετοίμασε πνευματικά για τη συνέχεια της αναμέτρησης και βγήκαμε στο παρκέ διαφορετικά. Με περισσότερη ενέργεια, πιο κλειστή άμυνα και όποτε ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, ήμασταν και αποδοτικότεροι στην επίθεση», ήταν τα πρώτα λόγια του στην κουβέντα.

Πρόσθεσε, σχολιάζοντας για την εμφάνισή του στο «Nick Galis Gall»: «Κάνει εύκολο το παιχνίδι μου το να έχω γύρω μου καλούς συμπαίκτες, σταθερά συστήματα, το να με εμπιστεύονται και να με πιστεύουν, όταν έχω την μπάλα στα χέρια. Επαιξα, απλά, το παιχνίδι μου με τον Αρη. Επρεπε να είμαι έτσι από το πρώτο ημίχρονο και θα γινόταν , με αυτό τον τρόπο, ευκολότερο για όλους το να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Χαίρομαι που πήραμε τη νίκη, τελικά! Νιώθω πως στον Ηρακλή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με πιστεύουν και με εμπιστεύονται, ειδικά οι συμπαίκτες μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό! Θέλω να είμαι λίγο πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα, διότι η επίθεση μου βγαίνει πιο φυσικά…».

«Καλύτεροι σε κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι»

Το ματς του Κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Ολίβιερ Χάνλαν, χρονικό σημείο στο οποίο: «Ειλικρινά, δεν μπορώ να περιγράψω τα συναίσθημα που είχα», όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Προσπαθώ να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να μείνω στο σύστημα που πρέπει να βγει, να μην κάνω λάθος, να γίνει το παιχνίδι μου. Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό που ένιωθα λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Αρη. Σίγουρα, όμως, σε τέτοια ατμόσφαιρα, στο γήπεδο του αντιπάλου, είναι όμορφο πολύ να φεύγεις με τη νίκη!», συνέχισε.

Ανέφερε ακόμη: «Εχω βρεθεί, στο παρελθόν, στην καριέρα μου, σε διαφορετικές καταστάσεις πίεσης με την μπάλα στα χέρια. Εχω βάλει και έχω χάσει λέι απ, το ίδιο και βολές. Εχω χάσει πολλά, έχω βάλει και πολλά σουτ. Απέναντι στον Αρη ήταν από αυτές τις φορές που η μπάλα κατέληξε, όπως έπρεπε και κερδίσαμε. Νιώθω πως φέτος θα έχουμε αρκετά παιχνίδια με αγωνιώδη κατάληξη. Αλλες φορές θα είμαι εγώ αυτός που θα σκοράρω περισσότερο, άλλες ο Τζέι Σου (σ.σ. Τζαμάλ Σούλερ) , άλλες ο Τέντι (Οκερέαφορ) και η λίστα συνεχίζει… Ολοι οι παίκτες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίζει σε τέτοιας μορφής αγωνιστικά σενάρια, όπως συνέβη με τον Αρη».

Κατέληξε ο Χάνλαν επισημαίνοντας: «Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, θα είμαστε καλύτεροι. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας, συνθήκες που δε βοήθησαν στο να πραγματοποιηθούν σωστά οι προπονήσεις. Αποτελεί εποικοδομητικό το να είσαι σε ένα περιβάλλον, στο οποίο μαθαίνεις μέσα από τα παιχνίδια και είναι προφανώς πολύ άσχημο όταν χάνεις αγώνες. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να ξεχάσουμε τη συγκεκριμένη νίκη επί του Αρη και να δώσουμε την προσοχή μας στο ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί το Σάββατο (5/10, Ιβανώφειο), με τον ίδιο αντίπαλο. Πρόκειται για μία ακόμη πολύ μεγάλη μάχη για μας. Το πλάνο μας είναι να την κερδίσουμε και αυτή!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to Top