Παρακάμπτεται το νομικό κώλυμα του Ιδρυτικού Σωματείου

Διαβεβαιώσεις ότι η ανάδειξη μεγαλομετόχου δεν θα «κολλήσει» από την προσωρινή αδυναμία του Ιδρυτικού Σωματείου να καταστεί κάτοχος του 10% των μετοχών.

Το Ιδρυτικό Σωματείο της ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη, εκ του κανονιστικού πλαισίου, διαδικασία, ώστε να μπορεί να καταστεί κάτοχος του 10% των μετοχών.

Ο νόμος απαιτεί να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ακόμη αθλητικό Τμήμα στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Σωματείου, διαδικασία, την οποία δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι διοικούντες του, λόγω της πλήρους και βαριάς ενασχόλησής τους με τα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας, τόσο στην προσπάθεια ανόδου από τη Γ΄ Εθνική, όσο και σε αυτήν της τακτοποίησης των θεμάτων της νέας ΠΑΕ και της εξεύρεσης επενδυτικής λύσης.

Υπήρξε η εκτίμηση ότι αυτή η αδυναμία θα «πάει πίσω» το θέμα της ανάληψης της ΠΑΕ από τον ιδιοκτήτη της, ωστόσο οι υπεύθυνοι του Ιδρυτικού διαβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Εξηγούν ότι – προσωρινά – ο νέος μεγαλομέτοχος θα καταστεί κάτοχος και του ποσοστού του 10%, το οποίο ανήκει στο Σωματείο και, μόλις εξυπηρετηθεί το προαπαιτούμενο ίδρυσης και λειτουργίας και δεύτερου αθλητικού τμήματος, θα προχωρήσει η διαδικασία για την παραλαβή του ποσοστού, το οποίο δικαιούται το Ιδρυτικό…

 

Σχετικά Άρθρα

Παπαδόπουλος: “Ισοφαριστήκαμε από ανύπαρκτο κόρνερ…”

Ποδόσφαιρο

Το “κυανόλευκο” ποδόσφαιρο συμπαραστάθηκε στο μπάσκετ του Συλλόγου…

Ποδόσφαιρο

Back to Top