Να δικαιωθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας και όχι η απογοήτευση του κόσμου…

Μια ιδιότυπη «κόντρα» εμπιστοσύνης μεταξύ του αγωνιστικού τμήματος και των φίλων της ομάδας, έχει διαμορφωθεί σχετικά με τις προοπτικές του Ηρακλή στα play offs…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τη θέλει πολύ ο κόσμος του Ηρακλή αυτήν τη – ρημάδα – την άνοδο στη Basket League. Και φαρμακώνεται κάθε φορά, που αναλογίζεται το σε πόσο δύσκολη υπόθεση την μετέτρεψε – για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο – η ίδια η ομάδα, με τις δικές της τρανταχτές και πολλαπλές αγωνιστικές αστοχίες.

Μολονότι έχει στα πράγματα έναν χρηματοδότη, ο οποίος διαμόρφωσε σχεδόν το πρώτο μπάτζετ στην κατηγορία (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αμελητέα απόκλιση από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Περιστερίου) και – ως Ηρακλής – διαθέτει μακράν των υπολοίπων την κορυφαία Συλλογική υπόσταση στο επίπεδο της Α2 και εκ των κορυφαίων, ευρύτερα, στον Ελληνικό μπασκετικό χώρο…

Η απαισιοδοξία του κόσμου…

Θα πρέπει, μάλιστα, να απέχεις πλήρως από την πραγματικότητα της «κυανόλευκης» οπαδικής κοινωνίας, για να μην αντιλαμβάνεσαι ότι ο κόσμος της ομάδας, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και σε επίπεδο συντριπτικού ποσοστού, είτε έχει πάψει να πιστεύει στην προοπτική της υπέρβασης, η οποία απαιτείται μέσω των play offs, είτε δίνει μικρές πιθανότητες στο να συμβεί.

Με πληγωμένο και καταρρακωμένο ηθικό από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της ομάδας στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου, ο κόσμος του Ηρακλή, μπορεί, μεν, να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ομάδα δεν πραγματοποιεί εμφανίσεις αντίστοιχες της πραγματικής αξίας των μελών του ρόστερ της, αλλά εκφράζει το φόβο του ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο θα αποβεί καθοριστικό και στο μειονεκτικό «ζευγάρωμα» με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η ομάδα το πιστεύει και το πιστεύει πολύ!!!

Επειδή, όμως, ο κόσμος και όλοι μας γενικά, οι έξω από την ομάδα, έχουμε – απλώς – «γνώμη», αλλά όχι «γνώση», τη γνώση και την επίγνωση την έχει η ίδια η ομάδα, το ίδιο το αγωνιστικό τμήμα του καλαθοσφαιρικού Ηρακλή.

Από το Ιβανώφειο, λοιπόν, τα μηνύματα, που έρχονται, είναι ακριβώς αντίθετα: παίκτες, τεχνική ηγεσία αλλά και διοικούντες εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στις αναμετρήσεις των play offs η ομάδα θα είναι σε πλήρη φόρμα και θα πραγματοποιήσει «εμφανίσεις Χολαργού», ξεπερνώντας του Πατρινούς στην ημιτελική φάση, αλλά και την αθηναϊκή ομάδα, την οποία θα συναντήσουν – λογικά – στην τελική.

Δουλεύουν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση χωρίς ωστόσο να αδικούν τον κόσμο για την – εύλογη – άρση της εμπιστοσύνης του, αλλά είναι απολύτως αποφασισμένοι να πετύχουν το στόχο και να αποδείξουν παράλληλα, ότι η δική τους εκτίμηση για την τελική προοπτική αυτής της ομάδας θα είναι εκείνη, που θα δικαιωθεί και όχι η αντίστοιχη του οπαδικού περίγυρου.

Ο οποίος «περίγυρος», βεβαίως, είναι εκείνος, ο οποίος πρώτος από όλους εύχεται να σφάλλει και το δίκιο να αποδειχθεί ότι το έχουν εκείνοι οι οποίοι καλούνται να πρωταγωνιστήσουν πάνω στο παρκέ στη δύσκολη προσπάθεια, που θα εξελιχθεί στο προσεχές διάστημα.

Μακάρι, χίλιες φορές μακάρι…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top