Όλοι πάνω στον Αθανασούλα…

Εξαιρετική επιστημονική δουλειά ιατρικής αποκατάστασης ενός δύσκολου τραυματισμού, με τον πολύτιμο φόργουορντ να «βλέπει» Ψυχικό…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Γιάννης Αθανασούλας αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφικές επενδύσεις που έκανε ο Ημίθεος το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η οικονομική καταβαράθρωση του Δούκα, συνετέλεσε (εμμέσως) στην αποτελεσματική ενδυνάμωση του Ηρακλή, καθώς δύο σπουδαίοι παίκτες – επιπέδου μεγάλης κατηγορίας – οι οποίοι είχαν «ανιχνευθεί» από την αθηναϊκή ομάδα και είχαν κλείσει σε αυτήν, κατέληξαν στο Ιβανώφειο. Και ο λόγος, βεβαίως, γίνεται για τους Αθανασούλα και Μπούμπαλο.

Όσον αφορά στον 30χρονο φόργουορντ, «έσπειρε» μεγάλο προβληματισμό με τον τραυματισμό του την εβδομάδα που πέρασε για δύο εξίσου σημαντικούς και αλληλένδετους λόγους: επειδή είναι πολύτιμος, ως το μοναδικό κλασικό «τριάρι» της ομάδας (με πολυδιάστατη προσφορά σε επίθεση – σκοράροντας τόσο από μακρινή, όσο και από κοντινή απόσταση – όσο και στην άμυνα, όντας – στην ουσία – ένας ψηλός περιφερειακός παίκτης) και επειδή ο τραυματισμός του αυτός είναι σοβαρός και ιδιαιτέρως «δύσκολος».

Επιστημονική αποθεραπεία υψηλού επιπέδου

Από την πρώτη στιγμή, ο γιατρός της ομάδας, Κώστας Μανώλογλου, προχώρησε στη διαγνωστική φάση, καταλήγοντας στο πόρισμα της «θλάσης γαστροκνημίου», τραυματισμός εξαιρετικά δύσκολος στη διαχείρισή του και – σε πολλές περιπτώσεις – «ύπουλος».

Αμέσως, τόσο ο «κυανόλευκος» γιατρός, όσο και ο εξαιρετικός φυσικοθεραπευτής του Ηρακλή, Σπύρος Μυλωνάς (η συνεργασία του οποίου με τον Κώστα Μανώλογλου κρατά για περισσότερο από επτά χρόνια, πλέον, καθώς έχει τις απαρχές της στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή), «έπεσαν» πάνω στον τραυματία και τον υπέβαλαν σε εντατική θεραπεία ανωτάτου επιπέδου.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μανώλογλου ακολουθεί στην περίπτωση του Γιάννη Αθανασούλα την πλέον σύγχρονη επιστημονική μέθοδο θεραπείας θλάσεων, που δεν είναι άλλη από τη θεραπεία «με αυτόλογο πλάσμα», δηλαδή με πλάσμα αίματος του ασθενούς, το οποίο είναι ισχυρό σε αιμοπετάλια. Πρόκειται δηλαδή για την πλέον εξελιγμένη μέθοδο (η οποία στη σύγχρονη ιατρική ορολογία αποκαλείται «PRP») , προκειμένου να ιαθεί το ταχύτερο δυνατό και με τον πλέον ασφαλή τρόπο ένας τραυματισμός σε τόσο «ύπουλο» σημείο όπως το γαστροκνήμιο (γάμπα).

«Βλέπει» Ψυχικό

Ο εξαιρετικός σμολ φόργουορντ των «κυανολεύκων» καθημερινά βελτιώνεται, ως προς την κατάσταση του τραύματός του και ανεβάζει ρυθμούς σε επίπεδα ατομικής προπόνησης.

Η εντατική θεραπεία, που ακολουθεί, του προσφέρει την προοπτική τάχιστης αποκατάστασης και κατά συνέπεια εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η τεχνική ηγεσία θα έχει στη διάθεσή της έναν – υπερπολύτιμο για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της – παίκτη στην αναμέτρηση με το Ψυχικό στο Ιβανώφειο, το μεθερχόμενο Σάββατο (25/11).

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με έναν δυνατό – για τα δεδομένα της κατηγορίας – αντίπαλο, όπου η συμμετοχή του Γιάννη Αθανασούλα θα είναι περισσότερο από χρήσιμη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top