Πρώτες εξαιρετικά αξιόπιστες δοκιμασίες για βόλεϊ και μπάσκετ…

Παναθηναϊκός και Διαγόρας «βοηθούν» τις ομάδες του Ηρακλή να δώσουν πρώτης γραμμής τεστ δυνατοτήτων.

Το τέλος αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει δύο σημαντικές αναμετρήσεις για το «κυανόλευκο» βόλεϊ και το «κυανόλευκο» μπάσκετ. Όχι καθοριστικές, καθώς δεν κρίνουν τίποτε (μολονότι για την μπασκετική ομάδα πρόκειται για επίσημο αγώνα κυπέλλου, αλλά με τον ουσιαστικό στόχο να αφορά στο πρωτάθλημα και στην επίτευξη – επιτέλους – της ανόδου), αλλά τουλάχιστον σημαντικές και ουσιαστικές, σε επίπεδο προαγωνιστικής περιόδου.

Ο βολεϊκός Ηρακλής αντιμετωπίζει στο Κλειστό της ΕΑΠ στην Πάτρα τον Παναθηναϊκό και (νωρίς – νωρίς) τεστάρει έντονα τις δυνατότητές του. Απέναντι σε μία ομάδα, η οποία ενισχύθηκε εντυπωσιακά, μετά την αλλαγή δεδομένων, που έφερε κοντά της την οικονομική ισχύ του Γιαννακόπουλου και η οποία φιλοδοξεί να πλασαριστεί στα πολύ ψηλά της βαθμολογίας στη φετινή Volley League.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού μπαίνει στη διαδικασία του «crash test», χωρίς τις καλύτερες των προϋποθέσεων, καθώς θα απουσιάσει ο βασικός λίμπερό της, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, με τον πολύπειρο αθλητή να είναι τραυματίας και τον Αντώνη Μπουράκη να «σηκώνει» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το βάρος της θέσης.

Παράλληλα,οι δύο ξένοι της ομάδας, Κλίντι και Φέργκιουσον, έχουν προλάβει να πραγματοποιήσουν ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα. Ιδίως ο Βραζιλιάνος ακραίος, ως νεοφερμένος, βρίσκεται (όπως είναι φυσικό) μακριά από το αναγκαίο επίπεδο προσαρμογής του στα δεδομένα της ομάδας.

Αναλόγως, μάλιστα, έκβασης του παιχνιδιού με τους «πρασίνους», ο «Γηραιός» θα αντιμετωπίσει αύριο, Σάββατο 22/9) είτε την Κηφισιά, είτε τη διοργανώτρια του τουρνουά, ΕΑΠ.

Όσο για τον καλαθοσφαιρικό Ημίθεο, εκείνος αναμένεται να εμφανιστεί πιο έτοιμος και προπονημένος ως σύνολο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, στον επίσημο αγώνα κυπέλλου, που καλείται να δώσει, αύριο, Σάββατο, στο Αιγάλεω, στο Κλειστό «Σταύρος Βενέτης», κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων (17:00).

Έναν αντίπαλο, ο οποίος, ερχόμενος από τη Β΄ Εθνική, επένδυσε εντυπωσιακά σε επίπεδο ρόστερ, «συλλέγοντας» πολλά έμπειρα και πρώτης γραμμής ονόματα για τα δεδομένα της κατηγορίας (Κόκκαλης, Νοέας, Νίκου, Μοτσενίγος, Μαχαίρας, Τσιώκος, Κουκάς, Περσίδης) και θεωρείται ομάδα με εξαιρετικές επιθετικές αρετές και προοπτικές διεκδίκησης της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά τα συγκεκριμένα δύο τεστ, θα έχουμε μια πρώτη (αλλά μόνο πρώτη) ευκαιρία συμπερασμάτων για την αγωνιστική δυναμική των δύο Τμημάτων του Συλλόγου, γεγονός, το οποίο καταδεικνύει και το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον των αναμετρήσεων αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top