Η ψυχάρα του Αυτοκράτορα τον έστειλε τελικό!!!

Σε έναν απίστευτο ημιτελικό, με σετ που θύμιζαν μαραθώνιο, ο Ημίθεος επανήλθε στο παιχνίδι από το 0-2 και πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο τάι μπρέικ με 3-2!

Βόλει, Ηρακλής

Τι κι αν όλα του πήγαν στραβά στην εκκίνηση του ημιτελικού… Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0, έχοντας «δώσει» ένα σετ που φαινόταν δικό του (το πρώτο), μετά από μαραθώνιο παρατάσεων και απογοητευμένος παραδόθηκε στο δεύτερο… Τι κι αν το μεγάλο του επιθετικό όπλο, ο Απόστολος Αρμενάκης, έχει εντολή γιατρού για αποχή δύο μηνών από την αγωνιστική δράση, αλλά παίζει και «σκοτώνει» με τις επιθέσεις του τους αντιπάλους… Τι κι αν ο Νίκος Σμαραγδής αγωνίστηκε με λουμπάγκο… Ο Αυτοκράτορας έβγαλε ψυχή και κύρος και είναι στον τελικό!!!

Επιστρέφοντας από το 0-2 του Παναθηναϊκού ο Ηρακλής και σε έναν αγώνα, που διήρκεσε μέχρι τα… μεσάνυχτα, απέδειξε ότι η εμπειρία, η ψυχή του και το μέταλλο του Αυτοκράτορα δεν του επέτρεπαν να αποχωρήσει από το Κλειστό της Καλλιθέας χωρίς την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Επέστρεψε, λοιπόν, έφτασε στο 2-2 και το τάι μπρέικ για αυτήν την ομάδα, με αυτήν τη φανέλα ήταν απλή υπόθεση.

Η μεγάλη ανατροπή και η νίκη με 3-2 σετ ήλθε για τον Ημίθεο με πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα τον απαράμιλλο και συγκινητικό Απόστολο Αρμενάκη και τον Δημήτρη Εφραιμίδη και ασυναγώνιστο μαέστρο τον ανυπέρβλητο Κώστυα Προύσαλη. Ευχάριστη έκπληξη για τον Ηρακλή η παρουσία του Βασίλη Μούχλια, που έδωσε πολλές και εξαιρετικές λύσεις στα άκρα από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι.

Έχασε το «μαραθώνιο» πρώτο σετ

Εξαιρετικά αμφίρροπο το εναρκτήριο σετ του ημιτελικού, νε τον νικητή να κρίνεται ύστερα από πολλές παρατάσεις.

Ο Ηρακλής άρχισε πιο δυνατά, με αποτελεσματικό τον Αρμενάκη, όμως γρήγορα ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους ξένους του και βρέθηκε να έχει προβάδισμα προς το τέλος του σετ.

Τελικά, αυτό κρίθηκε μετά από πολλές παρατάσεις και με σημαντικά λάθη των «κυανολεύκων», για το 32-34 και το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

Έχασε αμαχητί στο δεύτερο

Οι «πράσινοι» έκαναν περίπατο στο δεύτερο σετ, καθώς ο Ηρακλής δεν μπήκες ποτέ ουσιαστικά στη διεκδίκησή του.

Η μάχη στο συγκεκριμένο σετ δεν αντέχει σε κριτική, ακριβώς επειδή δεν υπήρξε ποτέ μάχη, με τον «Γηραιό» να παραδίδεται και να επιδεικνύει τεράστιες αδυναμίες σε όλους του άξονες του παιχνιδιού του.

Το «τριφύλλι» έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 17-25 και στο 0-2.

«Πήρε» τον δεύτερο… «μαραθώνιο»

Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής εμφανίστηκε πιο επίμονος και ήταν εκείνος αυτήν τη φορά που φάνηκε ικανότερος στις λεπτομέρειες.

Οι αλλεπάλληλες παρατάσεις ξεπέρασαν σε αριθμό αυτές του πρώτου σετ, αλλά η ευνοημένη στο τέλος ήταν η πλευρά των «κυανολεύκων», με έναν εξαιρετικό Αρμενάκη, που βοήθησε με τα τελειώματά του στην επικράτηση με 36-34, για τη μείωση του σκορ σε 1-2.

Ισοφάρισε, παίζοντας με τη φωτιά

Μολονότι το τέταρτο σετ είχε πρωταγωνιστή από την αρχή τον Ηρακλή, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν ικανές διαφορές για να τους βοηθήσουν να τελειώσουν την υπόθεση της επικράτησης, όσο κυλούσαν οι πόντοι τα πράγματα δυσκόλευαν.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε στο σκορ στο τέλος του σετ, ακολούθησαν (για μια ακόμη φορά) συνεχείς παρατάσεις και χρειάστηκαν οι λεπτομέρειες για να φτάσει στην επικράτηση ο «Γηραιός» με 32-30 για το 2-2 της ισοφάρισης.

Το τάι μπρέικ της απόλυτης ανατροπής

Με ψυχή και εμπειρία ο Ηρακλής δεν άφησε περιθώρια στον Παναθηναϊκό στο πέμπτο και καθοριστικό σετ της αναμέτρησης.

Με Αρμενάκη και Εφραιμίδη εκτελεστές οι «κυανόλευκοι», επιβλήθηκαν των «πρασίνων», όντας εκπληκτικοί και αποφασιστικοί στον τομέα του μπλοκ, φτάνοντας στο 15-10 και στο 3-2 της νίκης – πρόκριση στον τελικό.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 36-34, 32-30, 15-10 (3-2).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Αρμενάκης 39 (33/68 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Εφραιμίδης 25 (20/39 επ., 5 μπλοκ, 51% υπ.), Προύσαλης 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 9 (3/5 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Τζιουμάκας 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ, 36% υπ.), Φέργκιουσον 8 (4/10 επ., 4 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 67% υπ.), Μούχλιας 12 (9/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 56% υπ.), Μπουράκης (33% υπ.), Σκαρλατίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Δρογκάρης 4 (3/6 επ., 1 άσσος), Καρντόσο 23 (22/37 επ., 1 άσσος, 70% υπ.), Μπατατζίμ 16 (13/45 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 69% υπ.), Μπέλος 12 (10/33 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 13 (7/14 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Σιλμπερνάγκελ 15 (10/14 επ., 5 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 50% υπ.), Ανδρεόπουλος 5 (5/6 επ., 67% υπ.), Ρουσόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Συγχαρητήρια την ομάδα βόλεϊ γυναικών για την πανάξια άνοδο!”

Ερασιτέχνης

Back to Top