Κανέλλος: “Μοναδικός ο δεσμός μου με τον Ηρακλή – Πάμε για 4άδα”

Ο διεθνής κεντρικός του Ηρακλή μιλά για την επιστροφή του στην ομάδα και τις προοπτικές της.

Βόλει, Ηρακλής

Η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μάκη Κανέλλου στο sdna.gr:

Πώς κύλησε η προετοιμασία του Ηρακλή μέχρι στιγμής;

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το κομμάτι της  φυσικής κατάστασης και έχουμε μπει και πιο δυνατά στο γήπεδο στις απογευματινές προπονήσεις, έχουμε μπει και σε τακτικά κομμάτια, για να βρεθούμε και περισσότερο μεταξύ μας, οι περισσότεροι είμαστε καινούριοι στην ομάδα, να συνεννοηθούμε. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα, όλα τα παιδιά είναι εκπληκτικοί χαρακτήρες και σοβαροί στη δουλειά τους και έχουμε και ένα μεγάλο ατού, μπορώ να πω, τον προπονητή μας, που είναι νέος. Νομίζω είναι πρώτη φορά που θα υπάρχει τόσο νέος προπονητής στην Α1 και εμένα προσωπικά με τις αναλύσεις που κάνει μέχρι τώρα με έχει εντυπωσιάσει, έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει και είναι καλό να βλέπουμε και νέα άτομα στο χώρο, γιατί τόσα χρόνια περιφέρονται οι ίδιοι και οι ίδιοι και νομίζω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία και για τον προπονητή μας. Βλέπω ότι χτίζει μια πολύ καλή ομάδα, ο Ηρακλής θα έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και είναι όλοι εξαιρετικά παιδιά. Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για να βοηθήσει αυτός εμάς κι εμείς αυτόν. Είναι ταλαντούχος, έχει και τον χαρακτήρα να επιβληθεί στο γήπεδο και να πει αυτό που θέλει, βγάζει τον σεβασμό».

Η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στις συνθήκες διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων.

«Δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο και να περιφέρεται, αυτό είναι ένα καλό. Θα είμαστε εμείς, οι προπονητές και τέλος. Προσέχουμε όλοι περισσότερο. Οικονομικά βέβαια θα επηρεάσει άσχημα τις ομάδες, γιατί δεν θα μπορούμε να έχουμε κόσμο στο γήπεδο, αυτό είναι μείον. Γι’ αυτό έπεσαν και τα μπάτζετ όλων των ομάδων, λόγω της πανδημίας».

Πως είναι η επιστροφή λοιπόν σε γνώριμα μέρη για σένα;

«Έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα, γιατί εδώ ανδρώθηκα, μην ξεχνάμε ότι ήμουν και τα καλά τα χρόνια εδώ, με πρωταθλήματα, πηγαίναμε στα ευρωπαϊκά. Ήρθα εδώ ένα παιδάκι, από την Α2 εκείνη την περίοδο που ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, μου δόθηκε η ευκαιρία έπαιξα, άρπαξα την ευκαιρία μου τότε που ήμουν μικρός, έπαιξα δίπλα στους καλύτερους, σε μεγάλα ονόματα και με βοήθησε αυτό στη συνέχεια της καριέρας μου».

Πως πήρες την απόφαση και είπες το «ναι» στον Ηρακλή;

«Ήμουν εδώ στη Θεσσαλονίκη για διακοπές- η σύζυγος μου είναι από εδώ-  και με πήρε τηλέφωνο ο Μάκης Καλαϊτζίδης, μου έκανε την πρόταση, φέτος μπορούσα κι εγώ να είμαι εκτός Αθηνών, τα βρήκαμε γρήγορα, επειδή ακριβώς είμαι σε γνώριμα λημέρια, δεν ήθελα και πάρα πολύ να το σκεφτώ. Είδα ότι θα είναι  καλή η ομάδα, γιατί έχω κουραστεί να είμαι σε ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία και δεν είναι και το καλύτερο, ήθελα να είμαι σε μία καλή ομάδα που να παίζουμε καλό βόλεϊ και να το ευχαριστιόμαστε και μίλησα φυσικά και με τον προπονητή».

Τι σημαίνει για σένα o Ηρακλής στην καριέρα σου;

«Το Πρωτάθλημα και στην Πράγα το final 4 ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα. Τότε ήμουν ακόμη μικρός και είδα από κοντά κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική κάθε φορά που παίζαμε και δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα τα ζήσουμε ξανά εδώ στην Ελλάδα, οπότε θεωρώ ότι είμαι πάρα πολύ τυχερός, τα χρόνια που έπαιξα στον Ηρακλή.

Με βοήθησε να φτάσω εκεί που έφτασα, αν δεν ήταν να μου δώσει τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν , στα τότε ρόστερ, δεν θα ήμουν για 13 χρόνια στην Α1 να παίζω βασικός σε όλες τις ομάδες που έχω πάει, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που δεν έπαιξα. Το δέσιμο μου με τον Ηρακλή είναι μοναδικό».

Οι στόχοι – σε επίπεδο ατομικό και ομαδικό- για φέτος ποιοι είναι;

«Είναι νωρίς μεν, αλλά βλέποντας την ομάδα έτσι όπως έχει χτιστεί, ο στόχος μας είναι η τετράδα, θέλω να πιστεύω. Έχουμε καλή ομάδα, δεν βλέπω μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τα άλλα ρόστερ, οκ υπάρχουν ομάδες που θα έχουν στον πάγκο έξι αθλητές εξίσου καλούς με αυτoύς στη βασική ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε πολύ ταλαντούχους αθλητές. Έχουμε κάποια παιδιά που αν δουλευτούν σωστά θα παίξουν βόλεϊ, γιατί πλέον δε βγαίνουν και γενικά νέα παιδιά να παίξουν, είναι πρόβλημα αυτό. Μακάρι με τον Δήμο (Τούμπο), τον προπονητή μας, αυτοί οι αθλητές να βγουν στην επιφάνεια, δουλεύει και ατομικά μαζί τους ο προπονητής.

Ο Ηρακλής πιστεύω ότι δεν είναι ομάδα που θα κάνει την έκπληξη, γιατί έχει φτασμένους παίκτες, δεν έχει νεανικό ρόστερ καθαρά. Πιστεύω λοιπόν ότι θα είμαστε στην τετράδα, θα το δούμε όμως και στην πράξη, υπάρχουν και ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Αν πάνε όλα καλά και μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και μπει η ομάδα σε μία σειρά, νομίζω ότι θα τα πάμε πολύ καλά».

Είσαι 13 χρόνια στην  Α1, τι θεωρείς ότι έχεις κερδίσει;

«Το πιο όμορφο πράγμα που έχω κερδίσει είναι οι φιλίες που έχω κάνει, είναι λίγες μεν αλλά είναι πολύ δυνατές. Ανθρώπους που τους θεωρώ σαν οικογένειά μου, αυτό είναι το κέρδος».

Από την περσινή περίεργη αγωνιστική περίοδο, τι κρατάς;

«Παραλίγο να ήταν καταστροφική για εμένα, δεν είχα καμία πρόταση το καλοκαίρι, και πήγα στον Παμβοχαϊκό μαζί με τα περισσότερα παιδιά που ήμασταν στην ΑΕΚ, και είχε διαλυθεί τέλος του καλοκαιριού. Οι συνθήκες δεν ήταν επαγγελματικές, έκανα δύο προπονήσεις την εβδομάδα, πολλά παιδιά έκαναν και άλλες δουλειές και σώθηκα στις «καθυστερήσεις» που ήρθε η πρόταση από τη Σύρο και έφυγα, γιατί μ’ αρέσει αυτό που κάνω, να το κάνω σωστά κι επαγγελματικά. Ξαναπήγα σε ένα σωματείο με στόχους και μέσα σε ένα μήνα, αφού δούλεψα σωστά, βρήκα τον εαυτό μου, όπως θέλω να είμαι, με προπονήσεις πρωί και βράδυ. Να δουλεύω επαγγελματικά και έτσι μπόρεσα και ξαναέπαιξα βασικός σε μία ομάδα που έπαιξε και στα ημιτελικά και μου ξαναήρθε και η όρεξη, γιατί είχα αρχίσει να κουράζομαι ψυχολογικά με όλη αυτήν την κατάσταση».

Έχεις σκεφτεί τη στιγμή που θα αποσυρθείς;

«Ο αθλητής, ειδικά κάποιος που έχει μάθει να είναι στο γήπεδο από 14 ετών, δύσκολα θα πει σταματάω. Θα πρέπει να τον αφήσει το σώμα του. Σωματικά είμαι καλά, από μικρός σπάνια είχα τραυματισμούς, δε χάνω αγώνα και έτσι από τη στιγμή που νιώθω καλά δε σκέφτομαι να το σταματήσω, αλλά σκέφτομαι και το θέμα της επιβίωσης. Όταν πηγαίνεις στις ομάδες πρέπει να σκεφτείς και το σπίτι σου. Πέρσι στο Βραχάτι, έκανα και άλλες δύο δουλειές».

Όλα αυτά τα χρόνια σου είχε γίνει ποτέ πρόταση να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Μου είχε γίνει πρόταση το 2011, όταν είχα φύγει από τον Ηρακλή, να παίξω σε ομάδα στην Α2 Ιταλίας, αλλά επέλεξα τον Ολυμπιακό. Ήταν μεγαλύτερο το συμβόλαιο, δεν είχα και κάποιον να με κατευθύνει σωστά. Δεν το μετάνιωσα όμως γιατί γνώρισα τη σύζυγό μου και τώρα έχω μια πανέμορφη οικογένεια. Βλέπω τα παιδιά μου και χαίρομαι για τις επιλογές μου».

Είναι πολλές οι ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά και φαντάζει δύσκολη η επιλογή να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Αν με αυτά τα μπάτζετ που έχουν τώρα οι ομάδες, δεν μπορούν να πληρώσουν καλύτερα να το κλείσουν. Τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό. Δεν έχω χρήματα, δεν την κατεβάζω. Το ζήτημα είναι ότι δεν αμείβεσαι για τη δουλειά που έχεις κάνει. Ευτυχώς έχω εναλλακτικές, έχω σπουδάσει και ξενοδοχειακά-τουριστικά».

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

 «Είναι μεγάλη τιμή για ένα αθλητή να παίζει στην Εθνική ομάδα. Το 2014 ήταν η τελευταία μου χρονιά στην Εθνική, χρονιά που προκριθήκαμε στο World League».

Και μια ευχή για τη νέα αγωνιστική σεζόν:

«Εύχομαι υγεία σε όλους. Στους αθλητές εύχομαι καλή δύναμη.

Στους φίλους της ομάδας, θα έλεγα να στηρίξουν το τμήμα μας με διαρκείας, γιατί ο Ηρακλής έχει κάποια θεματάκια τα οποία μόνο με τη στήριξη του κόσμου καλύπτονται».

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top