Η Τσμόκι Μινσκ από τη Λευκορωσία (pics)

Η παρουσίαση των πιθανών αντιπάλων στην προκριματική φάση του BCL συνεχίζεται, από τον επίσημο λογαριασμό της ΚΑΕ Ηρακλής στα κοινωνικά δίκτυα.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) BC Tsmoki Minsk

H Τσμόκι Μινσκ από τη Λευκορωσία είναι μια απ’ τις γνωστές ομάδες, για τους λάτρεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, με συνεχή παρουσία στην ολοένα και αναπτυσσόμενη VTB League και φυσικά πρωταθλήτρια στη χώρα της, με φοβερό σερί δέκα ετών, απ’ το 2009 ως το 2019! Είναι και ο “κορμός” της Εθνικής ομάδας της χώρας, όπου προπονητής είναι ο… προπονητής της, Ρίσταστλαβ Βεργκούν.

Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο προπονητή, 38 ετών, που πρόσφατα μάλιστα ανανέωσε τη συνεργασία με την ομάδα, ενώ μαζί της κατέκτησε φέτος και το κύπελλο. Ο Βεργκούν ήταν προπονητής στην Πανεπιστημιακή Εθνική ομάδα προηγουμένως και παίκτης στην αιώνια αντίπαλο Μπορισφέν.

Όσον αφορά στην φετινή της πορεία, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σούπερ, καθώς ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας, που δεν είναι και το πλέον δυνατό, με ρεκόρ 16-8, πίσω απ’ τη Μπορισφέν και τη Γκρόντνο, ενώ στην πανίσχυρη VTB League είχε μόλις 4 νίκες σε 19 αγώνες, ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μινσκ παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο, στην πρωτεύουσα, χωρητικότητας 15000, το “Μινσκ Αρένα”, φοράει άσπρα και μπλε και φέτος έπαιξαν σε αυτή δύο μόλις Αμερικανοί, ο Ντομίνεζ Μπαρνέτ (27, 1.96), πρώτος σκόρερ της ομάδας, γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα, 14,1 πόντοι μέσο όσο και ο Ρίτσαρντ Λόουρι (32, 1.88), γνωστός μας απ’ το πέρασμά του απ’ την Κηφισιά και τον Κόροιβο Αμαλιάδας, πρώτος στις ασίστ με 5.4 μέσο όρο.

Εκεί έπαιξε φέτος και ο έμπειρος Σέρβος γκαρντ Μπράνκο Μίρκοβιτς (37 ετών, 11.4 π.μ.ο.), ο Γάλλος με Σερβικές ρίζες, Αλεξάντρ Γκαβρίλοβιτς (σέντερ, 28, 2.08, 12.2π.μ.ο., 5.6 ρ.μ.ο.) και οι Λευκορώσοι διεθνείς Λιούτιχ, Στουμπέντα, Μπορίσεβιτς, Τρατσινέσκι, Σάλας, Πούσταβρ.

Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ οι Λευκορώσοι θέλουν να κρατήσουν τον Λόουρι, απ’ τον οποίο περιμένουν την απάντησή του εντός των ημερών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 24 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και κείμενο

 

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top