Ζάρας: “Κάθε παιχνίδι στο Ιβανώφειο ήταν μία γιορτή”

Οι θέσεις του έμπειρου γκαρντ – φόργουορντ για τη χρονιά, που έκλεισε.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι απόψεις του Θόδωρου Ζάρα στο basketplus.gr:

Αρχικά για τον καιρό της καραντίνας ανέφερε:

Ήταν δύσκολο γιατί δεν είχαμε και επιλογές να προπονηθούμε. Κάποιον καιρό έτρεχα και στα τσιμέντα.

Για το διάστημα που ολοκληρώθηκε η σεζόν:

Ήμασταν σε πολύ καλό φεγγάρι. Είχαμε βρει ρυθμό και ήρθε και ο κόουτς Ηλίας να βάλει τα δικά του στοιχεία. Πιστεύω ότι θα ερχόταν πολλά καλά αποτελέσματα αν συνεχίζαμε. Θεωρώ ότι ήμασταν ικανοί να χτυπήσουμε την έκτη θέση.

Σίγουρα υπήρχαν σκαμπανεβάσματα και κοιλιές, όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάποιες νίκες παραπάνω μέχρι την διακοπή.

Για τις ήττες που τον πείραξαν:

Με πείραξε σίγουρα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά θεωρώ ότι είναι από τους αγώνες που ξεκινάνε όλα στραβά και πάνε όλα καλά για τον αντίπαλο.

Πιο πολύ όμως με πείραξαν οι ήττες με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ, γιατί θεωρώ ότι ήταν δικά μας παιχνίδια.

Φυσικά και ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι κρίσιμος, γιατί αν ακολουθούσαν και μερικά ακόμη αρνητικά αποτελέσματα θα μπαίναμε σε άλλες σκέψεις.

Για το ότι ο Ηρακλής είχε και καλούς χαρακτήρες:

Θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλούς χαρακτήρες, και αυτό είναι βασικό συστατικό για να μπουν τα σωστά θεμέλια και να φτάσουμε στο σημείο να κερδίζουμε παιχνίδια.

Ενώ συνέχισε:

Όπως έχω πει και άλλες φορές ο Ελληνικός κορμός είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει στην ομάδα. Στα δύσκολα σε πολλές ομάδες που έπαιξα οι Έλληνες ήμασταν αυτοί που βγήκαμε μπροστά. Θεωρώ ότι μπαίνουμε και δίνουμε την ψυχή μας. Όλοι οι Έλληνες δένονται με τις ομάδες που παίζουν.

Καλώς ή κακώς για τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά.

Για το αν οι απαιτήσεις του κόσμου δημιούργησαν πίεση:

Δεν θα έλεγα ότι είχαμε πίεση. Μόνο χαρά ήταν ότι ο Ηρακλής είναι ξανά στα σαλόνια της Α1 και οι φίλαθλοι μας το αποδείκνυαν σε κάθε αγώνα. Ήταν συγκλονιστικοί, ήταν sold out όλα τα παιχνίδια.

Ήταν μία γιορτή κάθε Σάββατο, και χωρίς να συμβεί τίποτα.

Πίεση υπήρχε επειδή ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλο brand name.

Για το τι κρατάει από την φετινή χρονιά:

Ήμασταν καινούργια ομάδα, γίναμε ένα γκρουπ ενωμένο. Εκεί που ήταν η ομάδα σε δύσκολη κατάσταση αντέδρασε, πήρε κάποιες νίκες που μας έδωσαν ώθηση.

Κρατάω ότι αντιδράσαμε όταν έπρεπε και ανεβάσαμε επίπεδο όλη την ομάδα.

Για το πρωτάθλημα:

Ήταν πολύ δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα. Ίσως επειδή δεν ήταν ο Ολυμπιακός ήταν τόσο αμφίρροπες οι υπόλοιπες θέσεις. Ήταν πρωτόγνωρο γιατί δύο ομάδες μεγάλες κινδύνευαν να πέσουν κατηγορία.

Για τα ντέρμπι: 

Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα ντέρμπι της πόλης. Σου δίνουν μεγάλη ώθηση και στην ψυχολογία εκτός από την βαθμολογία. Θεωρώ ότι μας βοήθησαν πολύ οι νίκες με τον Άρη στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ερχόταν:

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πάντα ομάδες υψηλού επιπέδου, αλλά ποτέ δεν παίζουμε για να χάσουμε, πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Αν ήμασταν τυχεροί και παίζαμε στα στάνταρ μας θεωρώ ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε την έκπληξη.

Για τα δικά του πλάνα:

Προσπαθούμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα που θα κορυφωθεί τον Ιούλιο. Το δικό μου πρόγραμμα λέει 15 μέρες ξεκούραση, έτσι έχω συνηθίσει.

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top