Χάνλαν: “Έχουμε τον πιο δυνατό κόσμο…”

“Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή”, υποστηρίζει ο Καναδός γκαρντ του Ημίθεου.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα είπε για τον Ηρακλή σε συνέντευξή του ο Ολιβιέρ Χάνλαν:

-Γενικά μέσα στη σεζόν είχατε κάποια άσχημα διαστήματα αγωνιστικά, όμως παραμένετε μέσα στον στόχο σας…

«Κάθε φορά που ξεκινάει μια σεζόν υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Εμείς σαν ομάδα είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, στα τελευταία παιχνίδια υπήρχε κάποια κούραση όμως τώρα υπάρχει αυτή η διακοπή και ξεκουραζόμαστε. Τα επόμενα 8 παιχνίδια είναι σίγουρα πολύ σημαντικά, έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους όταν παίζουμε στο πλευρό μας άσχετα από το αν παίζουμε με την καλύτερη ή τη χειρότερη ομάδα. Πάντα έρχονται οι οπαδοί μας ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που σε ενθουσιάζει και σου δίνει κίνητρο. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας και τώρα όπως και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τα 8 τελευταία παιχνίδια».

– Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε να μπείτε στα play off;

«Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος για όποιον παίκτη έρχεται εδώ, να μπει η ομάδα του στα play off. Δεν γίνεται να ξεκινάς και να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις στον επόμενο γύρο. Εμένα στόχος μου λοιπόν είναι να μπούμε στα play off και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί όταν μπαίνεις στην οκτάδα μετά είναι σαν να ξεκινάει μια καινούρια σεζόν. Ξεκινάμε όλοι με μηδέν νίκες και από εκεί και πέρα δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να γίνει. Όμως το κίνητρο είναι το ίδιο, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην τελική κατάταξη».

-Είστε από τις ομάδες που δεν έχετε αλλάξει παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν, πρόσφατα όμως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή ο Ηλίας Καντζούρης. Με δεδομένο πως υπάρχει διακοπή θεωρείς ότι ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο;

«Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα, αν κοιτάξεις τα στατιστικά έχουμε καλή επίδοση στα παιχνίδια ως τώρα. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, φυσικά είχαμε κάποιες κακές ήττες αλλά και κάποια καλά αποτελέσματα. Όλοι ξέρουμε ότι είναι μέρος της δουλειάς οι αλλαγές, ειδικά στην Ευρώπη οι παίκτες και οι προπονητές μπορεί να αλλάζουν γρήγορα. Τώρα βρισκόμαστε σε μια καλή θέση, είμαστε 7οι – 8οι στη βαθμολογία και είμαστε μέσα στον στόχο μας. Πιστεύω ότι αυτή η συγκεκριμένη χρονική στιγμή ίσως και να ήταν η πιο κατάλληλη για μια αλλαγή, καθώς ακολουθεί μια διακοπή. Σε κάποιες ομάδες ήρθαν καινούριοι προπονητές και την επόμενη μέρα έπρεπε να κοουτσάρουν σε κάποιο παιχνίδι, δεν υπήρχε χρόνος γι΄ αυτούς να δουλέψουν. Εμείς όμως έχουμε τρεις βδομάδες μπροστά μας μέχρι το επόμενο παιχνίδι οπότε ίσως και να είναι ιδανική στιγμή για να γίνει μια τέτοια αλλαγή. Μπορούμε να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία».

– Πως σου φαίνεται ο νέος σας κόουτς μέχρι στιγμής;

«Ο νέος μας προπονητής ξέρω πως έχει δουλέψει για κάποια πολύ καλά κλαμπ στο παρελθόν, οπότε σίγουρα έχει την εμπειρία. Είχαμε λίγες ώρες προπόνησης μαζί του πριν το πρώτο μας παιχνίδι, όμως κατευθείαν μου έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που γνωρίζει ακριβώς τι θέλει να κάνει και πιστεύω ότι θα μπορέσω να του δώσω αυτό που θέλει. Έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας για να μάθουμε πως σκέφτεται, να ακολουθήσουμε την στρατηγική του και να κατανοήσουμε πλήρως το πως θέλει να παίζει η ομάδα».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top