“Όχι και από Ζιάγκο” – Tα δεδομένα για τον “κυανόλευκο” πάγκο

Οι υποψήφιοι, με Οικονόμου – Μπρατσιάκο να παίρνουν προβάδισμα.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το θέμα τους αντικαταστάτη του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, με εξ Αθηνών πληροφορίες:

Ο Ηρακλής μπορεί να έχει μπροστά του τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών για την 4η αγωνιστική της φετινής Α2, όμως άπαντες στον «γηραιό» έχουν ρίξει το βάρος στον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

Μετά τις αρνητικές απαντήσεις τόσο του Φώτη Τακιανού όσο και του Βαγγέλη Ζιάγκου που αποφάσισαν να παραμείνουν στην Κύπρο και τις ομάδες τους, τέσσερις είναι οι διάδοχοι προπονητές, με τους δύο από αυτούς να φαντάζουν πιο κοντά στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο λόγος για τον Νίκο Οικονόμου και τον Βασίλη Μπρατσιάκο, με τον Στέργιο Κουφό και τον Κώστα Μέξα να έπονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του basketblog.gr ο Νίκος Οικονόμου βρίσκεται από την αρχή στη λίστα των «κυανόλευκων» για τον πάγκο της ομάδας. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου, με τον οποίο πανηγύρισε πριν δύο χρόνια την άνοδο στη Basket League, και του Απόλλωνα Πατρών, είναι ελεύθερος και ασχολείται το τελευταίο διάστημα με το κομμάτι των ακαδημιών. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα υπήρχε και τότε φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως η διοίκηση του Ηρακλή αποφάσισε να διατηρήσει στον προπονητικό θώκο τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

Η έτερη περίπτωση προπονητή που βρίσκεται αρκετά κοντά είναι αυτή του Βασίλη Μπρατσιάκου. Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί την περασμένη σεζόν να μην βρέθηκε σε πάγκο ομάδας, όμως κουβαλά στο βιογραφικό του την ισχυροποίηση και άνοδο της Κύμης, ενώ τρέχει και το δικό του project, το XBA, με την ομάδα να βρίσκεται στην 1η θέση της Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Ο Μπρατσιάκος είχε επαφή μέσω του μάνατζερ του με τη διοίκηση του συλλόγου και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο περιπτώσεις που έχουν μείνει πιο πίσω σε σχέση με τους προαναφερθέντες είναι αυτή του Στέργιου Κουφού και του Κώστα Μέξα. Αμφότεροι παραμένουν ελεύθεροι, με τον Στέργιο Κουφό να έχει την επιτυχία με το Χολαργό, όπου τον ανέβασε στην Betshop.gr Basket League, ενώ ο Κώστας Μέξας βρισκόταν μέχρι τα μέσα της περασμένης σεζόν στον πάγκο των Τρικάλων.

Εντός των επόμενων ωρών, αν όχι ημερών, αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, όμως δεν αποκλείεται στον προσεχή αγώνα με τον Απόλλωνα να αναλάβει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ο Γιάννης Ντάγιος. Παράλληλα, στον Ηρακλή εξετάζουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις προπονητών και δεν αποκλείεται στην τελική τους απόφαση να δώσουν το χρίσμα σε προπονητή-έκπληξη.

Πηγή: basketblog.gr

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top