Αναζητούν σχήμα με «βασικούς μετόχους»

Τα απλά μαθηματικά του εγχειρήματος της ευρείας διασποράς μετοχών δεν δίνουν την πολυπόθητη ικανή χρηματοδότηση στη νέα ΠΑΕ και – ελλείψει μεγαλομετόχου – αναζητούνται… μεγαλομέτοχοι… – Συγκροτείται πενταμελής “task force” για αυτόν τον σκοπό.

Πολύ απλά τα πράγματα: Η απόπειρα να απαντηθεί η απουσία επενδυτή, ενόψει της σύστασης της νέας ΠΑΕ, μέσω μιας διαδικασίας ευρύτατης πολυμετοχικότητας, δεν φαίνεται να «βγαίνει» στους ανθρώπους του Ηρακλή.

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, η φιλοσοφία αυτού του πλάνου στηρίζεται στο να βρεθούν «πολλοί, που θα βάλουν από λίγα», αλλά, όπως φάνηκε και από τη συγκέντρωση για την πολυμετοχικότητα προ ημερών, τελικά προκύπτουν «λίγοι, που θα βάλουν από λίγα»…

Βεβαίως, κανείς δεν αναιρεί, ούτε αναστέλλει τη διάθεση όσων θέλουν να συνεισφέρουν να το πράξουν. Οι Ηρακλειδείς, οι οποίοι συντονίζουν την όλη ιστορία, παρακινούν άπαντες να καταστούν μικρομέτοχοι και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στη χρηματοδότηση της ομάδας, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι με αυτή τη διαδικασία είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί «δυνατή και σίγουρη» χρηματοδότηση για τις ανάγκες της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος.

Προχωρούν, μεν, σε συγκέντρωση χρημάτων για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, που προκύπτουν, αλλά, πλέον, έχουν περάσει στην αναζήτηση μιας μικρής ομάδας παραγόντων, οι οποίοι θα διαδραματίσουν το ρόλο του βασικού χρηματοδότη της όλης προσπάθειας. Δηλαδή, αναζητούν βασικούς μετόχους, με την προοπτική, όχι να υποκαταστήσουν σε επίπεδο 100% την απουσία ιδιοκτήτη – επενδυτή, αλλά να είναι εκείνοι, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους κεντρικούς χρηματοδότες και την… «ομάδα μεγαλομετόχων» της ΠΑΕ.

Στόχος είναι να διατηρούν παράλληλα και την υποστήριξη των πολλών μετόχων,  οι οποίοι θα προκύψουν μέσα από τη διασπορά των μετοχών, όμως ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος να διαθέτει και κεντρικούς χρηματοδότες, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Σαφέστατα, αν και εφόσον προκύψει αυτή η μικρή ομάδα των «δυνατών μετόχων», θα αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον φίλο του Συλλόγου, καθώς – όπως είναι εύλογο – η συνεισφορά στην ΠΑΕ θα μεταφραστεί αυτομάτως και σε μετοχική δυναμική.

Ήδη οι διοικούντες βρίσκονται σε επαφές με ανθρώπους, που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο και εντός των ημερών αναμένεται να συγκροτηθεί μία  πενταμελής “task force”, η οποία θα αναλάβει, αφενός μεν να δημιουργήσει το τελικό πολυμετοχικό σχήμα, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας των «βασικών μετόχων – χρηματοδοτών», αφετέρου δε να «τρέξει» τα πράγματα διοικητικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν και θα εκλεγεί από τη μετοχική βάση το διοικητικό συμβούλιο της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, που μόλις θα έχει συσταθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top