Εκδοχή για Super League 16 ομάδων και υποβιβασμό 6…

Νέο σενάριο αναδιάρθρωσης…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Την ώρα που οι ομάδες της Super League αλλά και της Football League περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της επόμενης χρονιάς, ένα νέο σενάριο σχετικά με τη Super League της επόμενης σεζόν βλέπει το φως της δημοσιότητας.

 

Τελικός «προορισμός» είναι και εδώ να οδηγηθούμε σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League) από 12 ομάδες έκαστη για τη σεζόν 2019-20, ωστόσο, όχι μέσω μιας διευρυμένης Super League 20 ομάδων για την επόμενη σεζόν.

 

Σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, η Super League της σεζόν 2018-19 θα αποτελείται από 16 ομάδες και μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ.

 

Στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των κατόχων των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα αγωνιστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6.

 

Στα πλέι άουτ θα αγωνιστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-14 για την αποφυγή τεσσάρων θέσεων που θα οδηγήσουν στη Super League 2 της σεζόν 2019-20. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται απευθείας στη Super League 2.

 

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να τεθεί υπ’ όψιν των ποδοσφαιρικών φορέων (ΕΠΟ, Super League), οι οποίοι και θα αποφασίσουν για το αν θα προκριθεί το συγκεκριμένο πλάνο ή αυτό που προβλέπει για τη νέα χρονιά Super League 20 ομάδων.

Πηγή: metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top