Νέα ΠΑΕ Ηρακλής: Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί τα πάντα!

Οι ανάγκες συγκρότησης μια ανταγωνιστικής ομάδας για τη νέα Football League πιέζουν και χρονικά – Τα τεράστια βήματα, που πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες 30 με 40 μέρες.

Ακόμη και στο ενδεχόμενο (για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο) να μην ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League και αυτό, αντί στις αρχές Σεπτεμβρίου να αρχίσει αργότερα, οι ημερομηνίες και τα χρονικά περιθώρια εξακολουθούν να πιέζουν ασφυκτικά τους ιθύνοντες του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου.

Αυτό, διότι από το να αρχίζουν να οικοδομούν τη νέα ομάδα, τους χωρίζει το τεράστιο και εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της διαμόρφωσης του νέου εταιρικού φορέα, ο οποίος θα εκπροσωπεί από εδώ και πέρα το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο.

Κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών στη Μίκρα αποτελεί το να ολοκληρωθούν τα πάντα, αναφορικά με το εταιρικό – ιδιοκτησιακό της ομάδας, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, ώστε να συγκροτηθεί το νέο αγωνιστικό τμήμα (στελέχη και ρόστερ), καλύπτοντας το χαμένο έδαφος έναντι των άλλων ομάδων, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και μπορούν από τώρα να προγραμματίζουν σε αγωνιστικό επίπεδο.

Μολονότι φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν μέσα στο διάστημα των προσεχών 30 με 40 ημερών, τα τεράστια βήματα που προαπαιτούνται, προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να ασχολούμαστε άπαντες – και ιδίως οι αρμόδιοι της ομάδας – με τα αγωνιστικά της νέας σεζόν, αυτά είναι τα εξής:

Ολοκλήρωση της εκκαθάρισης

Αναγκαία συνθήκη για τη σύσταση νέας ΠΑΕ είναι το να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η εκκαθαριστική διαδικασία της προηγούμενης εταιρικής κατάστασης του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου.

Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και σχολαστικές, δεν στερούνται κόστους, όμως πρέπει να «τρέξουν» με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και οι άνθρωποι, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τιμόνι της ποδοσφαιρικής ομάδας, πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσημη αποσαφήνιση των οικονομικών επιβαρύνσεων

Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα προκύψει το κοστολόγιο. Το σύνολο των υποχρεώσεων, τις οποίες αφήνει πίσω της η καταστροφική χρήση Παπαθανασάκη, με τους νυν διοικούντες να αποκτούν πλήρη και σαφή εικόνα επί του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Αμέσως, οι ιθύνοντες των «κυανολεύκων» θα αναζητήσουν από τους αρμόδιους φορείς δεσμευτική και επίσημη καταγραφή του μέρους των υποχρεώσεων αυτών, το οποίο θα βαρύνει τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής και την ιδιοκτησιακή κατάστασή της, ώστε αναλόγως να πορευθούν στην προσέγγιση πιθανού μεγαλομετόχου ή μεγαλομετόχων.

Σαφώς, θα έχει προηγηθεί η συντονισμένη προσπάθεια να ισχύσει όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό καθεστώς επί του συγκεκριμένου θέματος, προσπάθεια η οποία βρίσκεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, σε εξέλιξη…

Εξεύρεση μεγαλομετοχικού σχήματος

«Για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ απαιτούνται τουλάχιστον 300.000 ευρώ αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί από διαδικασία… εράνου από το ευρύ οπαδικό κοινό της ομάδας. Απαιτεί την παρουσία μεγαλομετόχου ή ομάδας μεγαλομετόχων, που θα «τρέξει» ή θα «τρέξουν», παράλληλα, και όλα τα υπόλοιπα έξοδα της ομάδας και της εταιρίας. Η συνδρομή του κόσμου βεβαίως και θα ζητηθεί και θα είναι πολύτιμη, αλλά είναι αδύνατο να λειτουργήσει ο κόσμος ως μεγαλομέτοχος σε μία επαγγελματική κατηγορία», υποστηρίζουν στην Μίκρα και έχουν, αυτονόητα, δίκιο στο συλλογισμό και στον προγραμματισμό τους.

Επόμενο βήμα, συνεπώς, η εξεύρεση του επιχειρηματία ή των επιχειρηματιών εκείνων, που θα «μπει» ή θα «μπουν» στη νέα ΠΑΕ Ηρακλής, υπό τη βασικότατη ιδιότητα του μεγαλομετόχου ή της ομάδας μεγαλομετόχων.

Προς τούτο, θα απαιτηθεί προηγουμένως… ανελέητο «ξεψάχνισμα» του ή των ενδιαφερομένων, μα ξεκάθαρο στόχο να μην επαναληφθούν τα μοιραία λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, καθώς και η προαπαιτούμενη έγκριση όλων των φορέων του Συλλόγου για τη νέα ιδιοκτησιακή κατάσταση στο «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο.

Σύσταση της νέας ΠΑΕ Ηρακλής

Όταν, με το καλό, όλα τα παραπάνω ολοκληρωθούν, θα φτάσουμε στο τελικό και αμιγώς διαδικαστικό στάδιο της σύστασης της νέας ΠΑΕ Ηρακλής.

Από εκεί και πέρα, το νέο μεγαλομετοχικό σχήμα θα διορίσει διοίκηση και θα προχωρήσει η ενασχόληση με τα αγωνιστικά της ομάδας, η οποία θα μετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League 2018-2019, ενώ παράλληλα, το νέο διοικητικό καθεστώς θα πρέπει να προχωρήσει και στη ρύθμιση των υποχρεώσεων, που θα έχει «κληρονομήσει» από την παλιά ΠΑΕ, ώστε να αρχίσει θετικά η ροή των οικονομικών δεδομένων της νέας εταιρικής μορφής του ποδοσφαιρικού Ημίθεου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top