Δριμύ “κατηγορώ” από τον Σάκη Αναστασιάδη σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο πρώην κόουτς των “κυανολεύκων” σε έντονη δημόσια τοποθέτηση εναντίον της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όλα όσα είπε ο Σάκης Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Fair Play 96,1”:

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε αρχικά: «Τον Σπύρο τον Μπαξεβάνο τον γνώρισα τη μέρα που πήγα να αποχαιρετίσω τα παιδιά κι έχω ακούσει ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Βέβαια, είπε για μένα το αυτονόητο, αλλά τον ευχαριστώ πολύ, καθώς το αυτονόητο είναι για κάποιους πολύ δύσκολο να το κατανοήσουνε. Διάβασα μία συνέντευξη-«ποταμό» του Τάσου Κατσαμπή, όπου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Αναστασιάδης. Ήταν ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή. Κατάλαβα πολλά πράγματα μετά από αυτή τη συνέντευξη. Όταν ήρθε στον Ηρακλή, με βρήκε. Καταλαβαίνω ότι διακατέχεται από κάποια συναισθήματα… παράξενα. Είχαμε συνεργαστεί και όταν ήμουν βοηθός του Σάββα Κωφίδη, όπου τότε είχαμε μία πολύ καλή χρονιά. Βέβαια, εκείνη τη χρονιά είχε καθαιρεθεί από αρχηγός και είχε πάρει το περιβραχιόνιο ο Επαλέ. Ίσως να μην ξέχασε εκείνο το περιστατικό».

Και πρόσθεσε: «Η φετινή χρονιά ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έγινε η γενική συνέλευση και πάρθηκε η απόφαση να κατεβεί η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι ο Ηρακλής θα κατέβει στη Γ’ Εθνική (σ.σ. με τα όσα είχαν γίνει με τον Παπαθανασάκη). Βέβαια, οι κύριοι αυτοί (σ.σ. ο Τουτζιάρης, ο Παπαϊωάννου, ο Ιωακειμίδης, ο Κατσαμπής) ήθελαν να γίνει συγχώνευση με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και την απόφαση για συμμετοχή στη Γ’ Εθνική την πήραν οι οργανωμένοι. Εμένα με είχε φωνάξει ο Ερασιτέχνης και κατ’ επέκταση οι οπαδοί. Το ζήτημα τότε ήταν να πείσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή να έρθει στον Ηρακλή. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, βρήκαμε 11 δελτία και κατεβήκαμε με την Καρίτσα, όπου χάσαμε 2-0. Έπρεπε, λοιπόν, να βρούμε παίκτες, να χτίσουμε την ομάδα και παράλληλα να καλύψουμε τη διαφορά με τις ομάδες που είχαν δημιουργηθεί τότε για πρωταθλητισμό. Καταφέραμε, λοιπόν, στη λήξη του πρώτου γύρου να είμαστε πρώτοι. Και αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς είχα κάποιους ανθρώπους απέναντί μου. Πώς τολμήσανε να το κάνουν αυτό; Δεν μπορεί να ήταν αγωνιστικοί οι λόγοι για τους οποίους με διώξανε. Η εχθρική στάση απέναντί μου ήταν από την πρώτη ημέρα, όχι μετά την ήττα από τον Μακεδονικό. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί μετά το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό (σ.σ. νίκη Ηρακλή με 0-4), δηλαδή δεκαπέντε μέρες πριν. Τότε είχαμε χτίσει τη μεγαλύτερη διαφορά με το Παλαιοχώρι. Τότε εκείνοι οι κύριοι που… κάνουν τους Ηρακλειδείς στείλανε εκπρόσωπο στους οργανωμένους για να τους πουν ότι δε θέλουν τον Αναστασιάδη. Και… αυτό έγινε στην καλύτερη στιγμή της ομάδας, χρησιμοποιώντας κάποιους αστείους λόγους. Αντί να επενδύσουν στο καλό κλίμα, επενδύσανε στη διχόνοια. Δεν το ξέρανε ότι, όταν κάνεις κάτι τέτοιο στον προπονητή, αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα;».

Ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή κατέληξε ως εξής: «Αναφέρω πάλι ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν το παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Όταν ζητήσανε τους λόγους (σ.σ. οι οργανωμένοι), αν σας τους πουν θα γελάτε. Ήταν για ένα φιλικό με τον Ατέρμονα που δεν έγινε και για κάποια χρήματα για τη μεταγραφή του Κουρέλλα. Εγώ πληρωνόμουν τα έξοδά μου, που ήταν το πήγαινε-έλα στις Σέρρες, καθώς εκεί διέμενα. Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Θάνος ο Τσουρέκας, που βοηθούσε συνεχώς με χρήματα την ομάδα. Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον ενημερώσανε όταν αποφάσισαν να με διώξουν. Όσον αφορά τις σχέσεις με τους παίκτες… η δουλειά του γενικού αρχηγού είναι να σβήνει τις φωτιές, όχι να… ανάβει καινούριες. Φάνηκε τεχνηέντως να λέει ότι ο Αναστασιάδης «έχασε» τα αποδυτήρια. Κάθε ποδοσφαιριστή που δικαιωματικά δεν έπαιζε, αυτός ο κύριος τον έβαζε να πάει στη διοίκηση και να διαμαρτυρηθεί. Πολλά παιδιά μίλησαν και μετά τη φυγή μου και τους ευχαριστώ. Ένα πρόβλημα υπήρχε στα αποδυτήρια και δε λυνότανε, καθώς προφανώς βόλευε κάποιους να συντηρείται αυτό το θέμα. Μόλις έφυγα, λύθηκε το πρόβλημα αυτομάτως. Στον κύριο Ποντίκη, που είχε μία φιλική διάθεση απέναντί μου, σε κάποια φάση του επιτεθήκανε όλοι. Εγώ μιλάω με γεγονότα και με λεπτομέρειες. Ας βγει να πει ο κ. Κατσαμπής πότε το κλίμα δεν ήταν καλό και γιατί δεν ήταν καλό. Περιμένω ακόμα να εξηγήσουν για ποιο λόγο διώξανε τον Αναστασιάδη. Η ήττα από το Μακεδονικό ήταν απόρροια των αλλοπρόσαλλων επιλογών που είχαν κάνει οι άνθρωποι της διοίκησης, καθώς είχαν δημιουργήσει ένα κακό κλίμα μέσα στην ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top