Πώς ακόμη και η 5η θέση της Volley League «βλέπει» Ευρώπη…

Η Κηφισιά και η ευρωπαϊκή συμμετοχή, που εν πολλοίς εξαρτάται από το αύριο του Ηρακλή…

Βόλει, Ηρακλής

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα χρονικά άκαιρο σημείο για μία τέτοιου είδους αναφορά. Όμως, καλό θα είναι να την κάνουμε, προκειμένου όσοι Ηρακλειδείς… έσπευσαν να απογοητευθούν από την απώλεια της 4ης θέσης στην τελική βαθμολογική κατάταξη, μέσα από την αρνητική έκβαση της σειράς των play off  απέναντι στην Κηφισιά, να διαπιστώσουν ότι χάθηκε η ελπίδα.

Ο λόγος της απογοήτευσής τους, βεβαίως, δεν έχει να κάνει με το «γόητρο» της μιας θέσης παραπάνω, αλλά με την προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής, την οποία εξασφαλίζει η τετράδα της τελικής βαθμολογίας.

Εδώ, λοιπόν, να σημειώσουμε ότι δεν θα πρέπει να είμαστε βιαστικοί ως προς το να θεωρήσουμε ότι ο Ηρακλής, ως 5ος της Volley League χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2018-2019 και μπορούμε να εξηγήσουμε την όλη υπόθεση…

Η ομάδα της Κηφισιάς, όπως έχει αποδείξει μέχρι τώρα, ακολουθεί ως παγία τακτική μία απόσταση από την προοπτική συμμετοχής της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προτιμά τον περιορισμό στην εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα.

Συνεπώς, αν και εφόσον επιλέξει και πάλι την αποχή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και ενόψει της νέας περιόδου, ο πρώτος επιλαχών, ο οποίος θα δηλωθεί ως συμμετέχων από πλευράς Volley League, είναι ο Ηρακλής, ως 5ος της τελικής κατάταξης.

Βεβαίως προς αυτό υπάρχει μια τεράστια και καταλυτική προϋπόθεση: να υφίσταται ο βολεϊκός Ημίθεος και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να πληροί τα τεχνικοοικονομικά προαπαιτούμενα συμμετοχής στις διοργανώσεις της CEV… Αλλά, αυτό είναι αντικείμενο κάποιας άλλης  – σίγουρα κατοπινότερης – συζήτησης. Επί του παρόντος προέχει η προσπάθεια της ομάδας στο Final 4 της Ρόδου…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top