Κόλλησε…

Χωρίς τις κατάλληλες επιθετικές εμπνεύσεις ο Ηρακλής, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Μακεδονικό, που δεν έκανε άλλη ευκαιρία στο παιχνίδι…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Από τις δικές του αδυναμίες ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα στην Πολίχνη από τον Μακεδονικό, καθώς οι παίκτες του είχαν μία στείρα υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επιχειρώντας να απειλήσουν κυρίως με σέντρες και άναρχο επιθετικό παιχνίδι.

Όλα αυτά απέναντι σε μία έμπειρη και δεμένη ομάδα, που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη για «κατενάτσιο», αλλά ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική της φάση το παιχνίδι στο 34΄ με τον Αντωνιάδη να διαμορφώνει το τελικό 1-0 της νίκης των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής, Θανάσης Δραγούσης, επέλεξε να ακυρώσει ως επιθετικό φάουλ γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου στο 37΄, φάση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι «κυανόλευκοι».

Χωρίς τον Τάι

Δεν είχε – τελικά στη διάθεσή του τον Τάι ο Σάκης Αναστασιάδης, καθώς η ΕΠΟ δεν… «πρόλαβε» να εκδώσει το δελτίο του. την ερχόμενη εβδομάδα θεωρείται δεδομένη η έκδοσή του, όπως και το ντεμπούτο του (επιτέλους!) κόντρα στη Νάουσα στο Καυτανζόγλειο (Κυριακή 25/2).

Μεγάλη οπαδική συμπαράσταση

Σημαντικότατη η παρουσία του κόσμου του Ηρακλή στην Πολίχνη, καθώς οι «κυανόλευκοι» οπαδοί κατέλαβαν την κεντρική κερκίδα, απέναντι από εκείνην των επισήμων και υποστήριξαν θερμά την ομάδα.

Είναι σαφές ότι ο «Γηραιός» αγωνίστηκε σε ατμόσφαιρα έδρας και όχι σε ατμόσφαιρα αντιπάλου γηπέδου.

Ο Ηρακλής την υπεροχή, ο Μακεδονικός το γκολ…

Οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όντα, όμως, πλήρως ανούσιοι, καθώς επέλεξαν να πιέζουν τον καλά οχυρωμένο και έμπειρο γηπεδούχο με σέντρες από τα πλάγια, χωρίς να υπάρχει ο κλασικός ψηλός, που θα απειλούσε στον αέρα στη μπροστινή γραμμή των φιλοξενουμένων.

Μία στιγμή απόλυτη αδράνειας, ύστερα από στατική φάση, στο 34΄, έφερε το γκολ για την πλευρά του Μακεδονικού, μολονότι οι «πράσινοι» έδειξαν ξεκάθαρα να μην θέλουν να ρισκάρουν, επιδιώκοντας πρωτίστως το ανέπαφο της εστίας τους.

Κομβικό σημείο στην εξέλιξη του πρώτου μέρους, η… εφεύρεση του διαιτητή να καταλογίσει επιθετικό φάουλ σε γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου στο 37΄, επειδή… ο σκόρερ… «ακούμπησε» αμυνόμενο…

Στο 8΄ προσπάθεια του Πτηνόπουλου από τα αριστερά και γύρισμα στην περιοχή, αλλά κανείς δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Στο 12΄ εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Παπαδόπουλου, άουτ.

Στο 13΄ κεφαλιά του Πτηνόπουλου από κοντά, επάνω στον Γουμάγια.

Στο 17΄ πρώτη – και μάλιστα καλή – ευκαιρία για τον Μακεδονικό, με τον Γαρύφαλλο να επιχειρεί δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να απειλεί, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, κοντά από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 24΄ εκτέλεση φάουλ από πλάγια, κεφαλιά Καραντασιάδη, με τη μπάλα να προσκρούει σε σώμα αμυνομένου και να φεύγει κόρνερ.

Στο 25΄ ο Πτηνόπουθλος δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 31΄ τεχνικό σουτ Πτηνόπουλου εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 34΄ ήρθε το γκολ για τον Μακεδονικό: εκτέλεση κόρνερ, πρώτη κεφαλιά από τον Μούσα, αδράνεια στην αμυντική συμπεριφορά του Ηρακλή και με δεύτερη κεφαλιά ο Αντωνιάδης από πολύ κοντά και με άνεση έκανε το 1-0.

Στο 37΄ γκολ του Παπαδόπουλου ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ, την ώρα που η υπόδειξη έδειξε να είναι στη… φαντασία του διαιτητή…

Στο 41΄, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κωστούλας από κοντά στέλνει άουτ τη μπάλα με κεφαλιά.

Δεν βρήκε λύσεις ούτε στο δεύτερο…

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τον Ηρακλή να έχει την υπεροχή, τον Μακεδονικό να αμύνεται και τελικά να παίρνει τη νίκη με μία φάση σε όλον τον αγώνα…

Στο 51΄ ο Ντε Σμεντ περνά στη θέση του Παναγιωτούδη.

Στο 60΄ πρώτη απειλή του Ηρακλή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πτηνόπουλο να κλέβει έξω από την περιοχή του αντιπάλου και να επιχειρεί το σουτ από σχετικά κοντινή απόσταση, αλλά να στέλνει άουτ τη μπάλα.

Στο 65΄ ο Κυριακίδης σεντράρει και ο Ρόβας τελευταία στιγμή προ του Γουμάγια αποτυγχάνει να βρει τη μπάλα με το κεφάλι, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Στο 69΄ συναρπαστική ευκαιρία για τον Ηρακλή, καθώς σε συρτή σέντρα του Ντε Σμεντ η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο Ρόβας δεν βρίσκει τη μπάλα στην εναέρια προσπάθειά του.

Στο 76΄ ο Μεντί αντί του Πτηνόπουλου.

Στο ίδιο λεπτό, απίστευτη ευκαιρία για τον Ηρακλή, με τον Ρόβα, μεταά από εντυπωσιακό μπάσιμο να βρίσκει μόνο στη μικρή περιοχή τον νεοεισελθόντα Μεντί, αλλά ο τελευταίος μπερδεύτηκε με τη μπάλα και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 80΄ ο Αμαραντίδης αντί του Α. Αθανασίου.

Στο 86΄ ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Αμαραντίδης βρίσκεται εντός περιοχής, αλλά εκτελεί απελπιστικά άστοχα.

Στο 90΄+5΄ τελευταία φάση στον αγώνα, με γέμισμα από φάουλ από τον Ντε Σμεντ και άστοχη κεφαλιά του Γιαννίτση.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Κωστούλας , Α. Αθανασίου (80΄ Α. Αθανασίου), Παναγιωτούδης (51΄ Ντε Σμεντ), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (76΄ Μεντί), Ρόβας.

Σχετικά Άρθρα

“Χαίρομαι, που συνετέλεσα κι εγω στην αλλαγή εποχής του Ηρακλή” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top