Μοίρασε χρόνο, κέρδισε άνετα

Τα πρώτα σημάδια της προπονητικής λογικής του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη αποτυπώθηκαν στον αγώνα με το Μαρούσι.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο νέος κόουτς του μπασκετικού Ηρακλή είχε προεξαγγείλει την πρόθεσή του να περάσει σταδιακά και όχι απότομα την αγωνιστική φιλοσοφία του στο παιχνίδι της ομάδας. Την είχε μάλιστα προσδιορίσει ως μία φιλοσοφία που θέλει ένα αγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα αγωνίζεται σε ιδιαιτέρως υψηλό τέμπο και δεν θα είναι φοβικό και «μαζεμένο» απέναντι στον αντίπαλο, θα είναι προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα δεδομένα της Α2, στην οποία αγωνίζεται και θα χαρακτηρίζεται από αξιοποίηση όλου του βάθους επιλογών.

Στην αναμέτρηση με το Μαρούσι, ο Ηρακλής επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία – ιδίως αγωνιζόμενη στην έδρα της – αποτελεί έναν αξιόλογο αντίπαλο, ικανό για επιτυχίες. Και αυτό, διότι διέθετε κάποια από τα παραπάνω αγωνιστικά στοιχεία.

Έντονο rotation

Το πρώτο που έδειξε αποφασισμένος να περάσει με μιας στο παιχνίδι της ομάδας ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ήταν η έντονη και επίμονη αξιοποίηση του βάθους των επιλογών που διαθέτει.

Αν κανείς ανατρέξει στα στατιστικά της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα διαπιστώσει – ακόμη και μια γρήγορη και πρόχειρη ματιά – ότι ο «κυανόλευκος» κόουτς χρησιμοποίησε προσφέροντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή του, προχωρώντας σε ένα προσεκτικό και μεθοδικό rotation κατά την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Όλα αυτά, ενώ είχε την ατυχία της απώλειας του Κώστα Κακαρούδη, λόγω τραυματισμού από την προθέρμανση.

Αξιοποιήθηκε ο Γιαννακίδης

Δεν θα πρέπει να περάσει «στα ψιλά» το γεγονός ότι αυτή η πρώτη απόπειρα της νέας τεχνικής ηγεσίας για αξιοποίηση όλων των στελεχών της ομάδας, απέφερε τη σημαντική ενεργοποίηση του Μιχάλη Γιαννακίδη.

Ο σούτινγκ γκαρντ του Ηρακλή αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας και το σημαντικότερο, προσέφερε λύσεις σε έναν τομέα στον οποίο ο προπονητής του αναζητεί απεγνωσμένα λύσεις, αυτόν του σκοραρίσματος από απόσταση, καθώς και οι 12 πόντοι του προήλθαν από σουτ τριών πόντων (τέσσερα στον αριθμό).

Το υψηλό τέμπο

Παράλληλα, μέσα από την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, «βγήκε» η διάθεση του τεχνικού του «Γηραιού» να ωθήσει την ομάδα του σε μια φιλοσοφία αγώνα σε υψηλό τέμπο.

Όποτε οι γηπεδούχοι προσέγγιζαν στο σκορ ή όποτε είχαν εκείνοι την πρωτοπορία, γνώριζαν την άμεση αντίδραση των «κυανολεύκων», που στο τέλος τους παρέσυραν, διευρύνοντας τη διαφορά σε επίπεδα άνετης επικράτησης.

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top