Η «πονηρή» αναμέτρηση με τη Δόξα Λευκάδας…

Οι νησιώτες που «έκτισαν» ομάδα για άνοδο, απογοητεύουν, άλλαξαν προπονητή, αλλά απαιτούν προσοχή…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει στον εαυτό του ο Ηρακλής είναι να μην δώσει τη δέουσα σημασία στην αυριανή αναμέτρηση του Ιβανωφείου. Να σταθεί στις αγωνιστικές «ανισορροπίες» που έχει αναδείξει στη μέχρι τώρα αγωνιστική διαδρομή της η Δόξα Λευκάδας και να θεωρήσει ότι, εκμεταλλευόμενος την έδρα του, μπορεί να εξασφαλίσει ένα ήσυχο μπασκετικό απόγευμα και ένα «χαλαρό» ροζ φύλλο αγώνα.

Σε καμία περίπτωση. Οι Λευκαδίτες δημιούργησαν μία ομάδα το καλοκαίρι, επενδύοντας ένα σημαντικό προϋπολογισμό στις μεταγραφικές επιλογές τους, λαμβάνοντας μία θέση ανάμεσα στις πιο… πολυέξοδες ομάδες της κατηγορίας, πίσω από Περιστέρι και Ηρακλή και κάπου εκεί κοντά σε Χολαργό και Απόλλωνα Πατρών. Είναι αλήθεια ότι – μέχρι στιγμής – το πρωτάθλημα «δεν τους βγήκε». Στραβοπατούν επανειλημμένως και είναι γεγονός ότι δεν πείθουν. Αυτό, ωστόσο, δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους…

Με νέο κόουτς και διάθεση για ανατροπή…

Η Δόξα Λευκάδας έρχεται στο Ιβανώφειο για να ξεπεράσει τον κακό εαυτό της και να επιχειρήσει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκης επί ενός εκ των αδιαφιλονίκητων φαβορί για την άνοδο. Μάλιστα, χωρίς τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο της, ο οποίος «πλήρωσε το μάρμαρο» της – έως τώρα – ανεπιτυχούς πορείας και με το μεγάλο αστέρι της υπό τεράστια αμφισβήτηση.

Ο λόγος για τον Νίκο Λιακόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε τη δυσμένεια όλων στο νησί του Ιονίου, καθώς τον κατηγορούν ως ανεπαρκή να ηγηθεί της προσπάθειας την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι, όταν και αποτέλεσε το πιο ηχηρό – και κατ’ επέκταση το πιο ασφαλές σε επίπεδο προοπτικής αγωνιστικής προσφοράς – μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Ο πολύπειρος γκαρντ γλίτωσε την τελευταία στιγμή από την αποπομπή του από τη Δόξα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό συνεχή αμφισβήτηση και επιστρέφοντας στο Ιβανώφειο (για μία ακόμη φορά από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Ημίθεου και μετά τις επαναφορές του με τη φανέλα άλλων ομάδων) θέλει να αποδείξει ότι μπορεί. Εξάλλου, μη λησμονούμε ότι υπήρξε καθοριστικός στις περσινές αναμετρήσεις με τον Φάρο στα πλέι οφ…

Ένας προσεκτικός και σοβαρός Ηρακλής, «το έχει»…

Βεβαίως όλα αυτά τα γνωρίζουν και τα αναγνωρίζουν στο Ιβανώφειο και είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για έναν αγώνα που ενδεχομένως να έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Θεωρούν δεδομένο ότι ο αυριανός αντίπαλος αγωνίζεται κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές του και ότι έρχεται στη Θεσσαλονίκη σε μία προσπάθεια να «συναντηθεί» με αυτές τις δυνατότητες, αξιοποιώντας το έμπειρο σύνολο που διαθέτει.

Όμως, ένας Ηρακλής σοβαρός και προσεκτικός, με άμυνα ανάλογη με εκείνη που έπαιξε στον Πειραιά κόντρα στον Εθνικό, δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβηθεί από την αναμέτρηση με τη Λευκάδα. Και σε αυτό επενδύουν, τόσο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, όσο και οι παίκτες του.

 

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top