Πιέζουν για την προσωποταύτιση των χρεών

Κάθε φορά που βρίσκονται στην Αθήνα, Λάκης Παπαϊωάννου και Κώστας Ιωακειμίδης έχουν διπλή ατζέντα…

Η ενημερωτική συνέντευξη Τύπου της «κυανόλευκης» διοίκησης γύρω από τα οικονομικά του ποδοσφαιρικού Τμήματος πραγματοποιείται σήμερα (30/11), καθώς τις προηγούμενες μέρες, Λάκης Παπαϊωάννου και Κώστας Ιωακειμίδης απουσίαζαν στην Αθήνα.

Ο βασικός λόγος της εκεί παρουσίας τους ήταν – όπως είχαμε μεταφέρει – η προσπάθεια για εξεύρεση χορηγικών συνεργασιών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το συγκεκριμένο «δίδυμο» παραγόντων του Ημίθεο βρίσκεται στην πρωτεύουσα και το πράττει έχοντας… διπλή ατζέντα.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της πρωτεύουσας, αμφότεροι έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πολιτειακά στελέχη, συζητώντας και ασκώντας πιέσεις, προκειμένου να προχωρήσει σε φάση υλοποίησης το – περιβόητο και κρισιμότατο για την προοπτική του ποδοσφαιρικού Ηρακλή – ζήτημα της απόλυτης προσωποταύτισης των χρεών των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Η επανασύσταση της ΠΑΕ

Ως γνωστόν, αν όλα πάνε καλά στην κατάληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο «Γηραιός» θα επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες, μέσω της ανόδου του στη Football League, γεγονός, που αυτομάτως θα σημάνει την επανασύσταση ΠΑΕ. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε κανείς στον Ηρακλή να σημάνει και την αναβίωση των χρεών της προηγούμενης ΠΑΕ του Παπαθανασάκη (κάτι που προβλέπει το ισχύον καθεστώς) και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Περιμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις

Λάκης Παπαϊωάννου και Κώστας Ιωακειμίδης και στην πρόσφατη παρουσία τους στην πρωτεύουσα είχαν επαφές με αυτό το αντικείμενο και εκείνο που εισπράττουν προς ώρας, είναι τη θετική αντιμετώπιση και την κατανόηση της Πολιτείας ότι η απόλυτη προσωποταύτιση των χρεών των ΠΑΕ με τους μεγαλομετόχους – δημιουργούς τους, συνάδει όχι μόνο με τη λογική, αλλά και με την ανάγκη εισπραξιμότητας, την οποία εκφράζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Διαφορετικά μπορείς να πιέσεις έναν ιδιώτη, προκειμένου να αποκομίσεις όφελος για το δημόσιο ταμείο και διαφορετικά ένα ποδοσφαιρικό Σωματείο, ιδίως όταν αυτό είναι μεγάλο και η πίεση του κόσμου του σημαντική…», είναι η σκέψη που κυριαρχεί και οδηγεί τις κυβερνητικές επιλογές προς την απόλυτη προσωποταύτιση των χρεών.

Από πλευράς των διοικούντων η έκφραση αισιοδοξίας για τελική θετική έκβαση του τεράστιου αυτού θέματος βρίσκεται σε συγκρατημένο επίπεδο, καθώς στο διάστημά μέχρι το τέλος της ερχόμενης άνοιξης αναμένουν απτά αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top