Άλλα προβλέπει ο κανονισμός…

Μπορεί οι άνθρωποι της Καρδίας να… «είδαν» γκολ στο «γκρέμισμα» του Γιούδα στην εκπνοή του αγώνα, ωστόσο ο κανονισμός διαιτησίας δεν είναι μαζί τους…

Οι ιθύνοντες του Α.Ο. Καρδίας υπήρξαν πολύ συνεργάσιμοι σε όλα τα θέματα που αφορούσαν στη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Ηρακλή. Αυτό το ομολογούν όλοι από την «κυανόλευκη» πλευρά.

Όμως, το να αισθάνονται αδικημένοι από την διαιτητική απόφαση του καταλογισμού επιθετικού φάουλ πάνω στον Γιούδα στην εκπνοή του αγώνα, εκδίδοντας στομφώδεις ανακοινώσεις περί «αλλοίωσης αποτελέσματος», δεν είναι κάτι που το δικαιούνται.

Δυστυχώς για εκείνους, ο κανονισμός διαιτησίας δεν τους δικαιώνει σε καμία περίπτωση και καλό θα είναι να αντιμετωπίσουν με πραγματισμό και όχι με συναίσθημα την εξέλιξη της όλης φάσης, για την οποία διαμαρτύρονται.

Ο καθορισμός του χώρου της μικρής περιοχής στο ποδόσφαιρο έχει προκύψει προκειμένου να προστατεύει τον τερματοφύλακα και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξής του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ποδοσφαίρου, εντός του πλαισίου της μικρής περιοχής δεν υφίσταται η δυνατότητα στον επιτιθέμενο ούτε καν να μαρκάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πολλώ δε μάλλον να τον… «γκρεμίσει», όπως συνέβη στη συγκεκριμένη εναέρια μονομαχία στο τέλος του αγώνα της Μηχανιώνας.

Όποιος θέλει να είναι απολύτως αντικειμενικός, θα πρέπει να αναζητήσει το replay της φάσης και θα διαπιστώσει – απολύτως αβίαστα – ότι η εναέρια μονομαχία λαμβάνει χώρα εντός της μικρής περιοχής και ότι ο επιτιθέμενος της Καρδίας, όχι απλώς… «μαρκάρει» τον Γιούδα, αλλά τον… παίρνει παραμάζωμα, ενέργεια η οποία θα τιμωρούνταν με φάουλ ακόμη και στο χώρο της μεγάλης περιοχής…

Αυτά, λοιπόν, ώστε να μην αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις, που «βιάζουν» την κοινή λογική και τα πλέον στοιχειώδη των κανονισμών διαιτησίας…

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top