Στήριξη, στήριξη, στήριξη…

Η προσπάθεια επανεκκίνησης και τα παιδιά του Σάκη Αναστασιάδη απαιτούν – όσο τίποτε – άλλο τη συμπαράσταση του κόσμου, την υπομονή του και την πίστη του για επιτυχία σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή…

Όπως ακριβώς το είπε στις δηλώσεις του, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας στην Κατερίνη, ο Σάκης Αναστασιάδης: «Θέλουμε να δώσουμε νόημα στις Κυριακές του κόσμου». Αυτό επιχειρεί να πετύχει, σε πρώτη φάση αυτός ο νέος και εντυπωσιακά νεανικός Ηρακλής. Αυτός ο Ηρακλής, στον οποίο ήταν δύσκολο να ενταχθούν – επί του παρόντος – όχι μόνο έμπειροι ποδοσφαιριστές (θα ενταχθούν από εδώ και πέρα), αλλά ακόμη και πιτσιρικάδες, που κλήθηκαν μεν να βοηθήσουν, αλλά γύρισαν την πλάτη, όπως αποκάλυψε ο «κυανόλευκος» τεχνικός.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το μέγεθος της δυσκολίας που έχουν να διαχειριστούν όλοι όσοι πρωταγωνιστούν σε αυτό το δυσχερές εγχείρημα, αλλά – παράλληλα – καταδεικνύουν και το μέγεθος της ανάγκης για στήριξη, αμέριστη και παθιασμένη, από πλευράς κόσμου. Είναι το μόνο ουσιαστικό όπλο, που έχει ο Ημίθεος, αυτή η τόσο άγουρη ποδοσφαιρικά ομάδα, σε αυτήν την πρώιμη φάση της επανεκκίνησής της. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τη διαδικασία της αναμέτρησης του Δημοτικού Σταδίου της Κατερίνης, το απόγευμα της Κυριακής.

Άπειροι και χωρίς προετοιμασία

Το προφανές της αγωνιστικής δυσκολίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή η ομάδα (που υποχρεώθηκε – από τις εξαιρετικά πιεστικές περιστάσεις – τόσο γρήγορα και τόσο βιαστικά να μπει στους αγωνιστικούς χώρους, σε επίσημες αναμετρήσεις, χωρίς, όχι μόνο τη στοιχειώδη προετοιμασία, αλλά και χωρίς καν προπονήσεις), χαρακτηρίζεται από έντονο το στοιχείο της απειρίας.

Παιδιά, τα οποία μέχρι πρότινος αγωνίζονταν σε περιβάλλον, που στην δεκαετία του `80 είχαμε να συνηθίζει να χαρακτηρίζουμε… «τσικό» και με μόλις κάποιους λίγους από δαύτους να έχουν κάνει κάποια πρώτα βήματα στις χαμηλές κατηγορίες (δυο – τρεις και όχι περισσότεροι).

Κι αυτά τα παιδιά, αυτοί οι έφηβοι (ή, έστω, με κάποιοι από αυτούς, να βρίσκονται στην… μετεφηβική ηλικία), καλούνται να δώσουν επίσημες ποδοσφαιρικές μάχες, απέναντι σε αντιπάλους, έμπειρους, συγκροτημένους, με πολλές παραστάσεις – έστω και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες – και να επιδιώξουν το αποτέλεσμα. Χωρίς να έχουν δώσει παιχνίδια προετοιμασίας για να γνωριστούν και να εγκλιματιστούν στη νέα πραγματικότητα, που απαιτεί πολλά από εκείνους, χωρίς καν να έχουν προλάβει να προπονηθούν.

Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια το πλασάρισμα στην 8άδα

Κλειδί στην πρώτη φάση της επανεκκίνησης για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή είναι η επιβίωση στην κατηγορία. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, η επίτευξη αυτού του στόχου θα ισοδυναμεί με επίτευγμα, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του το πότε και το πως εκκινήθηκε η ομάδα, υπό ποιες περιστάσεις και με ποιους αγωνιστικούς όρους και προϋποθέσεις.

Επίσης, η επιδίωξη καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη, αν συνειδητοποιήσει κανείς ότι για να διατηρηθείς στην κατηγορία απαιτείται να πλασαριστείς στην πρώτη οκτάδα του Ομίλου, καθώς οι υπόλοιπες επτά (!) ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα…

Στυλοβάτης ο κόσμος, που στηρίζει και θα στηρίξει

Απόλυτο όπλο και μάλιστα καθοριστικό σε αυτόν τον μακρύ και δύσβατο δρόμο, σε αυτές τις αλλεπάλληλες μάχες της «κυανόλευκης» ομάδας, ο κόσμος του Ηρακλή. Ένα όπλο που καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας (και όχι μόνο, βέβαια) δεν διαθέτει, όσο πιο έμπειρη, όσο πιο έτοιμη, όσο πιο «ποδοσφαιρική» κι αν είναι.

Ο κόσμος θέλει να αποκτήσουν νόημα οι Κυριακές του, θέλει να στηρίξει και το πράττει. Το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο στην Κατερίνη, στην πρεμιέρα κόντρα στην Καρίτσα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τέλους.

Οι Ηρακλειδείς γνωρίζουν ότι το πρώτο βήμα είναι να σταθεί η ομάδα στην κατηγορία. Μόνον έτσι θα μπορέσει να μπει στη δεύτερη φάση της επανεκκίνησης, που προβλέπει εξεύρεση σταθερού χρηματοδότη (και μελλοντικού μεγαλομετόχου), παράκαμψη του δεσμευτικού κανονιστικού πλαισίου για τα χρέη και πρωταθλητισμό για άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top