Κι όμως, αρχίζει να μην το πιστεύει ο Πανιώνιος!

Παρά τα… «στραβά μάτια» και το «σπρώξιμο» από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΚΑΕ. Εύλογα ελπίζει ο Ηρακλής, που δηλώνει πανέτοιμος…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τα μηνύματα, που έρχονταν από την Αθήνα και τα κέντρα των μπασκετικών αποφάσεων, συμφωνούσαν ότι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου ο Πανιώνιος να μην απολέσει το εισιτήριο συμμετοχής στη Basket League 2017-2018. Και προς αυτόν τον σκοπό έκαναν τα πάντα – πρωτίστως – ο θεσμικός φορέας του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας, ΕΣΑΚΕ, αλλά και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έσπευσε να ασκήσει την πίεση που θα μπορούσε και επιβάλλει η θέση της, προκειμένου να ισχύσει ο νόμος και η κανονικότητα στην κορυφαία Ελληνική διοργάνωση του αθλήματος.

Στους «κυανερύθρους» δόθηκαν άπλετα χρονικά περιθώρια και, ως ένδειξη ευμενούς διάθεσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων, τους χορηγήθηκε το προνόμιο να μην τεθεί καν – το απολύτως επιβεβλημένο στο επαγγελματικό αγωνιστικό επίπεδο – «dead line». Είχαν χρόνο να δράσουν και να καλύψουν τα πάμπολλα κενά τους, ώστε να συστήσουν τη νέα ΚΑΕ και να λάβουν κανονικά μέρος στην Α1 της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όμως, όπως αποδεικνύεται ο άπλετος αυτός χρόνος δεν τους είναι αρκετός…

Πρόβλημα με το μετοχικό κεφάλαιο

Κι αν ακόμη στον ΕΣΑΚΕ και στην ΕΟΚ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κάνουν τα «στραβά μάτια» στο θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων, που αφορούν σε επιδικασμένες από τη FIBA οφειλές, εκεί που δεν μπορεί να περάσει η παραμικρή παρατυπία είναι το θέμα της κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανάρτηση του επικεφαλής της προσπάθειας των Νεοσμυρνιωτών σε παραγοντικό επίπεδο, ιατρού ορθοπεδικού, Σταύρου Αλευρογιάννη (ο οποίος μάλιστα καλύπτει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου για τη σύσταση νέας ΚΑΕ), δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία κάλυψης του υπολοίπου 49% του μετοχικού κεφαλαίου από πλευράς του κόσμου του Πανιωνίου.

Συνέπεια αυτής της αποτυχίας είναι ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά στο θέμα της συμμετοχής στη Basket League, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι αν μέχρι τη Δευτέρα 4/9 δεν ενεργοποιηθούν οι φίλοι της ομάδας, προκειμένου να καλύψουν το κεφάλαιο για να συσταθεί η νέα μπασκετική εταιρεία, θα πάψει να υφίσταται η δυνατότητα συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία…

Καταληκτική ημερομηνία η Τρίτη της κλήρωσης (;)

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται από το περιβάλλον του Πανιωνίου, είναι πολύ πιθανόν από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League 2017-2018, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, να αρχίσει μια πολύ πιεστική αντίστροφη μέτρηση για το θέμα της δικής τους συμμετοχής σε αυτό.

Οι πλέον απαισιόδοξοι της «πλατείας» υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να μην τους επιτραπεί καν η συμμετοχή στην κλήρωση και οι πιο ψύχραιμοι θεωρούν πιθανή την διεξαγωγή κλήρωσης με… «αστερίσκους και υποσημειώσεις», δηλαδή με ανοικτό το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν – προφανώς από τον πρώτο επιλαχόντα, Ηρακλή – οι Νεοσμυρνιώτες.

Όπως και να έχει το πράγμα, οι μέρες που έρχονται θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τους «κυανερύθρους», μια ευκαιρία, την οποία φαντάζει δύσκολο – επί του παρόντος – να εκμεταλλευτούν…

Δηλώνουν έτοιμοι στο Ιβανώφειο !

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος εξακολουθεί να επιμένει ότι είναι πανέτοιμος, νομικά, φοροτεχνικά και οικονομικά για τη σύσταση της νέας ΚΑΕ και ότι δεν υφίσταται καμία πιθανότητα μη εκμετάλλευσης από πλευράς του Ηρακλή του εισιτηρίου για τη μεγάλη κατηγορία, εφόσον αυτό αφαιρεθεί από τον Πανιώνιο.

Όσον αφορά στον αγωνιστικό σχεδιασμό, ο λόγος που δεν έχει κλείσει ακόμη το ρόστερ για την Α2 (πιθανότατα με την προσθήκη του Μιχάλη Γιαννακίδη), έχει να κάνει με τις ελπίδες που διατηρούνται για συμμετοχή στην Α1. Έχει προεπιλεγεί Αμερικανός για τη θέση «δύο» και κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυτόν και τον Κώστα Τότσιο στη συγκεκριμένη θέση. Επιπροσθέτως, αναμένεται να αποκτηθούν άλλοι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι – επίσης – έχουν (σχεδόν) προεπιλεγεί…

Η δραματική ανάρτηση Αλευρογιάννη

Απολύτως περιγραφική του κλίματος που κυριαρχεί στον Πανιώνιο είναι η αποκαλυπτικότατη ανάρτηση του ηγέτη της προσπάθειας της αθηναϊκής ομάδας, Σταύρου Αλευρογιάννη, στο προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, η οποία αξίζει να διαβαστεί:

«Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον κόσμο, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, πριν να είναι αργά.
Εξ αρχής είπα στους ανθρώπους του Πανιωνίου ότι δεν έρχομαι ούτε ως σωτήρας (δεν έχει ανάγκη από “σωτήρες” ο Ιστορικός, αλλά από σχεδιασμό και σύμπραξη), ούτε για να πάρω την ομάδα, ως επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή επενδυτής, γιατί απλά δεν είμαι τίποτα από τα παραπάνω. Θέλησα και θέλω απλά να βοηθήσω τον μπασκετικό Πανιώνιο και να εμπνεύσω και άλλους να ασχοληθούν σοβαρά για τη δημιουργία ΚΑΕ!
Από την πρώτη στιγμή, μιλώντας με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Α. Μισαηλίδη, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑ ότι θα βάλω το 51% του Μετοχικού Κεφαλαίου, με σκοπό τη δημιουργία της νέας ΚΑΕ, με την προϋπόθεση ότι θα έχει καλυφθεί το υπόλοιπο 49%.
Θέλω, λοιπόν, να απευθυνθώ σε όσους αγαπούν τον Πανιώνιο, στους υγιείς φιλάθλους, σε πιθανούς επενδυτές, σε ανθρώπους που έχουν μικρή ή μεγάλη οικονομική δυνατότητα.
Αυτή τη στιγμή, αν και έχουν περάσει πάνω από 10 ημέρες που έχει ανοιχτεί ο τραπεζικός λογαριασμός στην EUROBANK, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύ μικρό και σίγουρα δεν αντανακλά τη δίψα του κόσμου της Ν. Σμύρνης για την επιστροφή της ομάδας μπάσκετ στα μεγάλα σαλόνια.
Ο καιρός περνά. Σε λίγες ημέρες ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή. Δεν πρόκειται να αναλάβω υποχρεώσεις που δεν μου ανήκουν. Είμαι εδώ και δηλώνω δημόσια πως θα βάλω το 51% αμέσως μόλις μαζευτεί το υπόλοιπο ποσοστό του Μ.Κ.
Δεν έχουμε χρόνο μπροστά μας. Την Τρίτη ή θα είναι ο Πανιώνιος στην κλήρωση, ή θα καταδικαστεί σε πορεία που δεν θέλω καν να φανταστώ. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου. Θέλω να είμαι μέρος της λύσης, γι’ αυτό ξεκαθαρίζω πως η δική μου πρόταση έχει ημερομηνία λήξεως το μεσημέρι της Δευτέρας.
Πρέπει όλοι μαζί να δεσμευτούμε απέναντι στο προπονητικό τιμ, στους γυμναστές, στις οικογένειες των παικτών αλλά κυρίως απέναντι σε αυτά τα παιδιά, καθώς και τα άλλα που σύντομα θα αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας αυτής της ομάδας, που μοχθούν καθημερινά στο παρκέ και δίνουν τον ιδρώτα τους για να κάνουν τον κόσμο του Πανιωνίου περήφανο και πάλι !
Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή όλοι μαζί, ή…
Στον λίγο χρόνο που έχω μπει στη μεγάλη οικογένεια του Πανιωνίου, έχω ήδη ακούσει πολλά, έχω δει όμως να υλοποιούνται λίγα κι επειδή θέλω να είμαι ξεκάθαρος, επειδή θέλω να κοιμάμαι τα βράδια δίχως το άγχος ότι κάτι έκανα λάθος, ραντεβού τη Δευτέρα.
Ή για να πούμε το “καλή αρχή”, ή για το “αντίο και καλή συνέχεια”.
Στο χέρι σας είναι.
Εγώ είμαι εδώ, έχοντας… “εκτεθεί” δημόσια, έχοντας καταθέσει (εδώ και καιρό στους αρμόδιους) συγκεκριμένη πρόταση».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Οπαδική τρέλα από την ΑΘ10 και “ντοπάρισμα” της ομάδας στο Ιβανώφειο (vid)

Μπάσκετ

Στη Θεσσαλονίκη ο Ίμπανκς – Το “ευχαριστώ” στον κόσμο του Ηρακλή και η υπόσχεση!

Μπάσκετ

Στιγμιότυπα από το ταξίδι του Ίμπανκς προς την Ελλάδα (pics)

Μπάσκετ

Back to Top