Κακαρούδης: «Ξέρω που έρχομαι»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον Κώστα Κακαρούδη στην “Arena Press”

Ηρακλής, Μπάσκετ

Πρόκειται για την πρώτη φετινή μεταγραφή του Ηρακλή. Ο Κώστας Κακαρούδης μετά από ένα μήνα προφορικής συμφωνίας ανακοινώθηκε επίσημα από τους «κυανόλευκους» και θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παίκτες της νέας σεζόν, είτε στην Α1 είτε στην Α2.

Ποιο ήταν εκείνο το στοιχείο που τον τράβηξε στο Ιβανώφειο; «Δεν ήταν μόνο ένα, ήταν πολλά. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Ηρακλή και από τότε που ήρθε ο κ. Δρακόπουλος στην ομάδα παρατηρείται και γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για να επιστρέψει η ομάδα στο φυσικό της χώρο, την Α1. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα άτομα που είναι ήδη στην ομάδα, όπως ο Γιάννης (Γκαγκαλούδης) και ο Δημήτρης (Καλαϊτζίδης), που είναι χρόνια φίλοι μου και πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μέσα στο γήπεδο», δήλωσε στην «Α» ο Κακαρούδης, συμπληρώνοντας: «Ένα ακόμα συν για μένα, είναι ότι επιστρέφω στην πόλη μου. Εδώ είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου».

Με τον κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον συνεργάτη του, Θωμά Κωστόπουλο, βρέθηκαν στη Σίβηρη της Χαλκιδικής, συνδυάζοντας διακοπές και δουλειά. Εκεί έδωσαν για πρώτη φορά τα χέρια. «Μιλήσαμε από κοντά, είπαμε κάποια πράγματα για την ομάδα και για το τι περιμένουν από μένα. Ξέρουν καλά τι μπορώ να προσφέρω και εγώ γνωρίζω τι ζητάει ο κόουτς Αλεξανδρής. Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι αν θα παίξουμε στην Α1 ή στην Α2», τόνισε με προβληματισμό ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ και πρόσθεσε: «Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται… Να περιμένεις λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν και να μην είσαι σίγουρος που θα παίξεις».

Όσο για το τι θέλει ο ίδιος; «Ξεκάθαρα ήθελα φέτος να παίξω στην Α1. Είχα από εκεί κάποιες προτάσεις, που όμως δεν με ικανοποιούσαν για διάφορους λόγου. Η πρόταση του Ηρακλή ήταν η πιο ολοκληρωμένη, ήξερα που ερχόμουν και δεν ήταν δύσκολο να πω το “ναι”. Ευελπιστούμε πως θα παίξουμε στην Α1, αλλά αν τελικά μείνουμε στην Α2, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την άνοδο».

«ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΔΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Ο Κώστας Κακαρούδης ήταν ο παίκτης που «πλήγωσε» τον Ηρακλή στο περσινό πρώτο παιχνίδι των τελικών πλέιοφς του Ιβανωφείου με τη φανέλα του Φάρου. Σκόραρε και τους 19 πόντους του (πρώτος σκόρερ) στο δεύτερο ημίχρονο, μην επιτρέποντας έτσι στους «κυανόλευκους» να φτάσουν σε ακόμα μία ανατροπή (70-79). «Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό», σχολίασε στην «Α» και συνέχισε: «Όπου και να παίζω δίνω τα πάντα για την ομάδα μου χωρίς να κοιτάω ποιον έχω αντίπαλο. Θέλω να κερδίζω και αυτό θα κάνω και φέτος στον Ηρακλή».

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ «ΚΛΟΥΒΙΟΥ»

Πέρσι ένιωσε για τα… καλά την ατμόσφαιρα του γεμάτου Ιβανωφείου. «Ο κόσμος του Ηρακλή είναι και μπασκετικός, στηρίζει την ομάδα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αφού βλέπει πως υπάρχει όραμα», ανέφερε ο Κακαρούδης και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Ηρακλή: «Τους θέλουμε κοντά μας για να μας βοηθήσουν να πανηγυρίζουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, πάντα σε κόσμια πλαίσια. Είναι γνωστή η δύναμη της έδρας μας. Η διαμόρφωση του γηπέδου, το «κλουβί» όπως λέγεται, είναι τέτοια που βάζει εξτρά πίεση στον αντίπαλο και τον αποδιοργανώνει. Το καταλάβαμε και εμείς πέρσι με τον Φάρο…».

«ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ»

Τέλος, το σκεπτικό του ΕΣΑΚΕ να μειώσει σταδιακά τις ομάδες της Α1 -δε θα ισχύσει τελικά- τον βρήκε κάθετα αντίθετο. «Ήταν το λιγότερο αστεία αυτή η πρόταση. Αντί να βρεθούν τρόποι για να αναπτυχθεί το άθλημα, γίνονται πισωγυρίσματα σαν αυτό εδώ. Κανονικά θα έπρεπε να προσελκύσουν τον κόσμο στα γήπεδα, όχι να τον απομακρύνουν, μικραίνοντας από κάθε πλευρά το πρωτάθλημα. Απορώ πως το σκέφτηκαν…» υποστήριξε ο «Κακ» που έκανε… εμμέσως τη δική του πρόταση: «Η περσινή Α2 θα έπρεπε να λειτουργήσει ως παράδειγμα με τα πλέιοφς και τα πλέιαουτ. Ήταν άκρως ανταγωνιστικό, αμφίρροπο και για μένα το καλύτερο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ σε αυτή την κατηγορία».

*Η συνέντευξη του Κώστα Κακαρούδη δόθηκε στην “Arena Press”

Σχετικά Άρθρα

Aποκάλυψη: Ο Ντένις Μπάρμπα με Μπομπ Μάνσφιλντ στο Ιβανώφειο!

Μπάσκετ

Back to Top